به گزارش همشهری آنلاین به نقل از گاردین مقامات اوکراین میگویند هنوز زود است درباره عامل این حملات نتیجهگیری کرد، اما با توجه به «سابقه طولانی» حملات سایبری روسی انگشت اتهام را به سوی روسیه دراز میکنند.
اعلام این حملات سایبری پس از آن اعلام میشود که مذاکرات میان مسکو و آمریکا و متحدانش در این هفته به بنبست رسید.
هکرهای حملهکننده به وبسایت وزارت امور خارج اوکراین این پیام را روی آن گذاشتهاند: «اوکراینیها!.. همه اطلاعات درباره شما علنی شده است. بترسید و منتظر بدتر از اینها باشید. این گذشته، حال و آینده شماست.»
سخنگوی وزارت امورخارجه اوکراین در این باره گفت: «در نتیجه این حمله سایبری گسترده، وبسایت وزارت امور خارجه و سازمانهای دیگر دولتی به طور موقت از دسترس خارج شدهاند.»
ینس استولنبرگ، دبیر کل ناتو و جوزپ بورل، دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا این حملات را محکوم کردهاند. بورل گفت که کمیته سیاسی و امنیتی اتحادیه اروپا و واحدهای سایبری برای تصمیمگیری درباره چگونگی پاسخ این حملات و حمایت از اوکراین تشکیل جلسه خواهند داد.
استولنبرگ نیز گفت ناتو و اوکراین در روزهای آینده یک تواقق برای ارتقای همکاریهای سایبری امضا خواهند کرد. به گفته او، با این توافق کییف به پلتفرم مشترک اطلاعات بدافزارهای ناتو دسترسی پیدا خواهد کرد.
فرستادگان روسیه روز پنجشنبه پس از مذاکرات این هفته با نمایندگان «سازمان امنیت و همکاری اروپا» (OSCE) و نیز ناتو و آمریکا در وین ابراز ناامیدی کردند و سرگئی ریباکوف، رئیس هیات نمایندگی روسیه از به بنبست رسیدن مذاکرات خبر داد.
کرملین داز ناتو خواسته است که تضمین دهد که اوکراین و گرجستان هیچگاه به این پیمان ملحق نخواهند شد. روسیه همچنین میخواهند ناتو نیروها و تجهیزاتش را از کشورهای عضو در اروپای شرقی خارج کند و حضور آنها را به سطح سال ۱۹۹۷ پیش از گسترش ناتو بازگرداند.
روسیه حدود ۱۰۰۰۰۰ نیرو و تجهیزات نظامی را در مرزهایش با اوکراین متمرکز کرده است. وزارت دفاع روسیه نیز اعلام کرد که تجهیزات بیشتری از شرق این کشور به عنوان بخشی از آنچه یک «تمرین» توصیف شده است، به این مرز اعزام خواهند شد.
مقامات اوکراین می گویند از سال ۲۰۱۴ پس از ملحق شدن شبهجزیره کریمه به روسیه و جنگ در شرق این کشور، بارها مورد حمله سایبری قرار گرفتهاند. ارقام رسمی از ۲۸۸۰۰۰ حمله سایبری در ۱۰ ماه اول سال ۲۰۲۱ و ۳۹۷۰۰۰ حمله در سال ۲۰۲۰ خبر میدهند.
نظر شما