سخنگوی فرماندهی انتظامی کشور گفت: در موقع درگیری، یک مأمور که در کسری از زمان باید تصمیم بگیرید و از سلاح خود برای دفاع از مردم استفاده کند، باید در نظر بگیرد آیا شروط قانون بکارگیری سلاح وجود دارد یا خیر، لذا شرایط مذکور باعث می‌شود توان ریسک از پلیس گرفته شود و توان عملیاتی پلیس کاهش یابد.

پلیس ـ شلیک ـ اسلحه

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از تسنیم، سردار مهدی حاجیان سخنگوی فرماندهی انتظامی کشور با اشاره به شهادت ناجونمردانه شهید علی اکبر رنجبر درباره قانون بکارگیری سلاح اظهار کرد: برای حمل و بکارگیری سلاح، قانون بکارگیری سلاح در ۱۷ ماده وجود دارد که مصوبه حدوداً ۲۰ سال پیش است.

سخنگوی فرماندهی انتظامی کشور افزود: قانون مذکور با عنوان «بکارگیری سلاح» به نیروهای مسلح مخصوصاً انتظامی اختیاراتی داده است، در ماده دو قانون مذکور، شرایطی از جمله سالم بودن مأمور از نظر روانی و آموزش وی، در ماده سه، ۱۰ و در ماده ۶، ۶ شرط گذاشته شده است.

وی تصریح کرد: یعنی در موقع درگیری، یک مأمور که در کسری از زمان باید تصمیم بگیرید و از سلاح خود برای دفاع از مردم استفاده کند، شرایط مذکور را باید در ذهن خود پرورش دهد که آیا این شرایط وجود دارد یا خیر لذا شرایط مذکور باعث می‌شود توان ریسک از پلیس گرفته شده و توان عملیاتی پلیس کاهش پیدا می‌کند.

این مقام انتظامی بیان کرد: در روند رسیدگی نیز اگر پلیس در صحنه جرم از اسلحه استفاده کرد، باید اثبات کند که در چه وضعیتی قرار داشته که از اسلحه‌ استفاده کرده است یعنی بعد از یک عملیات قاعدتاً پلیس باید وارد پروسه‌ها و درگیری‌های قضایی، بازجویی، بازخواست و سؤال و جواب شود که چرا از اسلحه استفاده کردی؟ چگونه از اسلحه‌ات استفاده کردی؟ آیا شرایط رعایت شده است؟ بعضاً نیز وکیل مدافع [طرف مقابل پرونده] می‌گوید آن شرایط لحاظ نشده و قاعدتاً پلیس را دچار یک درگیری ذهنی، خانوادگی و اجتماعی می‌کند که این موضوع توان عملیاتی پلیس را می‌گیرد.

کد خبر 655043

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار حوادث

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 1
  • نظرات غیرقابل انتشار: 2
  • FR ۱۷:۲۹ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۶
    3 0
    البته که همین الان هم قانون اجازه استفاده از اسحه رو به پلیس داده. اما نه تحت هرشرایطی. پلیس چرا باید از پاسخگوی نگران باشه؟ مگه قراره کار غیرقانونی انجام بده؟ شما چند مورد سراغ داری که پلیس بابت تیراندازی محکوم شده باشه؟
    • صمد مرادی IR ۰۹:۲۷ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۷
      3 0
      از اول تا اخر فیلم رو ببینی متوجه میشی مشکل اینه که تو لحظه باید اسلحه رو بکشی بیرون در اون یک لحظه ذهنت درگیر اینه که نکنه واسه من مشکلی پیش بیاد یا نه و همین میشه که گردنت بریده میشه منطقی فکر کن یک بار پله های دادگاه رو بالا پایین کنی متوجه میشی
  • عباس NO ۰۵:۲۳ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۷
    2 0
    خوب پلیس باید مجهز به دوربین باشد و دوربین در حین ماموریت روشن
  • کاظم IR ۱۶:۵۶ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۷
    2 0
    پلیس باید بارویت فرد اوباش و اشرار بدو ن ایست و تیر هوایی شروع به تیراندازی کمر به بالا جهت هلاکت اشرار مفسدین و اوباش کند بجز این اگر قانونی به پلیس ابلاغ بشود خلاف واقعیت و باعث جری تر و پررو تر شدن اشرار و اوباش میشود
  • Arash IR ۱۶:۲۰ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۸
    2 0
    با سلام از آرنولد فرماندار فقید و برجسته کالیفرنیا یاد بگیرید ایشان به پلیس دستور داد که تنها یکبار باید پلیس به اشرار و افراد مخل اخطار دهد و آنها بلافاصله باید در کسری از ثانیه اطلاعات کامل کنند اگر نکردند پلیس با شلیک به مغز آنها این اشرار را به آرامش ابدی رهنمون سازد.
  • IR ۱۸:۰۲ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۸
    2 0
    مدیریت محل وقوع جرم خیلی مهمتر از تیر اندازیست ،پلیس باید تیز بینی وهوشیاری مضاعف تری نسبت به مردم عادی داشته باشد ،ایا درجذب نیرو این موارد دیده می شود