به گزارش همشهری آنلاین، اجرای ارکستر کوچک جیووانی گوئیدی، نوازنده مشهور ایتالیایی یکی از این کنسرتهاست که روز دوشنبه ۲۵ بهمنماه ساعت ۱۸:۳۰ در تالار وحدت تهران توسط این گروه ۶ نفره ایتالیایی روی صحنه میرود. گوئیدی، پیانیست ایتالیایی است با پیشزمینه موسیقی کلاسیک ولی فعالیتش در حوزه موسیقی جز است. یکی از پروژههای او تریو جیووانی گوئیدی است و همچنین سایر فعالیتهایش را در قالب کوارتت و بداههنوازی پیانو انجام میدهد.
گوئیدی ۳۶ ساله در بزرگترین جشنوارههای جهان از جمله Umbria Jazz، Zurich Nu Jazz، North Sea Jazz Festival، San Francisco Jazz Festival، Molde Jazz Festival، Bologna Jazz، ... و کشورهای آرژانتین، برزیل، آمریکا، آلمان، فرانسه، ایرلند، کره جنوبی، چین، انگلستان و ایتالیا اجرا داشته است.
ورود جیووانی گوئیدی به عرصه موسیقی جز به سال ۲۰۰۴ بازمیگردد. او علیرغم داشتن پیشینه در حوزه موسیقی کلاسیک، به علت کنجکاوی در کارگاههای آموزشی انریکو راوا، مشهورترین موسیقیدان ایتالیا شرکت کرد و این ترومپتنواز کهنهکار استعداد شگرفی در او و بداههنوازیاش دریافت.
سال ۲۰۱۳ در حالیکه گوئیدی تنها ۲۸ سال سن داشت، اولین آلبوم خود را در قالب تریو با عنوان City of Broken Dreams منتشر کرد و تنها دو سال بعد، آلبوم دوم با عنوان This is the Day توسط ECM منتشر و بلافاصله وارد پرفروشهای موسیقی اروپا شد. گوئیدی پیش از این در سال ۱۳۹۵ در فرهنگسرای نیاوران به اجرای موسیقی پرداخته بود.
در دیگر اجرای بخش بینالملل، محمد ابوذکری، نوازنده سرشناس مصری ساز عود در سالن نیاوران هنرنمایی میکند. او در این کنسرت، ارسو کازیموف، نوازنده کوبهای اهل مقدونیه را در کنار خود دارد. کنسرت دو نوازی این هنرمندان روز یکشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۰ ساعت ۱۸:۳۰ در سالن نیاوران برگزار خواهد شد. نیکولاس فن پوکه، پیانیست شناخته شده اهل هلند نیز ساعت ۱۹:۳۰ روز ۲۴ بهمن در سالن نیاوران روی صحنه میرود.
همچنین روز جمعه ۲۲ بهمن ماه هنرمندان نامی اهل افغانستان متشکل از ۷ نفر با عنوان قوالی نجم الدین شامل جواد تابش،آصف حبیبی ، عبدالقادر عزیزی، عبدالخالق عزیزی وغلام سخی رسولی،هوشنگ جاوید و نعمت الله حسین زاده در سالن فرهنگسرای ارسباران ساعت ۳۰: ۱۸ در بخش بین الملل به صحنه خواهند رفت.
این گروه مدت کوتاهی است که، با همکاری تعدادی از هنرمندان موسیقی افغانستان فعالیت خود را آغاز کرده و با توجه به سوابق موسیقایی هریک از اعضا، که در کار خود کمنظیرند، شکل گرفته است. جواد تابش یکی از شاگردان استاد الطاف حسین، قوال بزرگ است که آوازهی جهانی دارد و استاد آصف حبیبی شهره است به «بلبل هرات». در حرکت نوینی متنهای اشعار آئینی شاعران معاصر ایرانی با گونههای راگها و آوازهای هراتی درهم آمیخته تا به یک نوآوری تلفیقی در جهت تولید موسیقی معنوی برسد، ضمن آن که گسترش زبان و ادبیات آئینی پارسی معاصر نیز مورد توجه گروه قرار داشته است.
سی و هفتمین جشنواره موسیقی فجر در گرامیداشت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران از ۲۲ تا ۲۶ بهمن ۱۴۰۰ به دبیری حسن ریاحی در بخشهای رقابتی (جایزه باربد) و غیررقابتی برگزار میشود و جایزه ترانه، جایزه موسیقی و رسانه و نشستهای پژوهشی برنامههای دیگر این دوره است.
نظر شما