به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، چهلمین جشنواره تئاتر فجر دومین روز برگزاری خود را هم به آرامی سپری کرد. در این روز گلاب آدینه با تالار اصلی مجموعه تئاتر شهر خداحافظی کرد و سفیر ارمنستان هم به تماشای نمایش کشورش نشست.
بخش صحنهای جشنواره تئاتر فجر که از یکشنبه ۱۷ بهمن آغاز شده است، دو روز آرام را پشت سر گذاشته است و شاید بزرگترین حاشیه دومین روز آن، رعایت نشدن پروتکلهای بهداشتی در بعضی از سالنهای میزبان جشنواره باشد.
گرچه در تعدادی از سالنها تبسنجی از مراجعان انجام میشود ولی مشاهدات بعضی از تماشاگران جشنواره نشان میدهد که در بعضی سالنها نه تنها مراجعان بلکه حتی کارکنان سالن هم ماسک بر چهره ندارند و این در حالی است که پیش از برگزاری جشنواره اعلام شد به دلیل اوجگیری کرونای امیکرون، ظرفیت سالنهای نمایش در دوران جشنواره به یک سوم خود برسد.
اما در دومین روز جشنواره تئاتر فجر، گلاب آدینه و گروه اجرایی نمایش «بانوی محبوب من» با مجموعه تئاتر شهر خداحافظی کردند.
این گروه که در چند وقت اخیر با اجرای این نمایش مهمان تالار اصلی بودند، روز گذشته دوشنبه ۱۸ بهمن آخرین اجرای خود را در این تالار روی صحنه بردند تا این سالن بعد از جشنواره تئاتر فجر میزبان نمایش «خانه سیاه است» شود.
نمایش «بانوی محبوب من» به نویسندگی آلن جی لرنر و بازنویسی متن و کارگردانی گلاب آدینه که در چهلمین جشنواره تئاتر فجر حضور داشته، دیروز در تالار اصلی مجموعه تئاتر شهر میزبان مخاطبان تئاتر بود.
در این نمایش که با مدت زمان ۱۶۰ دقیقه (با آنتراکت) و قیمت بلیت ۹۰ هزار تومان اجرا شد رضا عمرانی، نورا هاشمی، جلیل فرجاد، امیر غفارمنش، میلاد ورجاوند، شبیر پرستار، مرتضی امینیتبار، گلشید بحرایی، علی دولتیاری، حامی قنبرزاده، الناز سلیمانی، طاهره آهنی، مهرداد آبجار، مهدی ایمانیان، شکرانه کریم، ملیکا رادمند، نیوشا آذرکیوان، مهتاب یارخلجی، عسل کریمی، علی بیکی، رژینا شهریاری، نگار نیک زاد، ساغر روزبهانی، پریسا منفرد، حسین زنگنه، مهسا آتشبار، درسا آتش بار، پوریا محمودی، نیلوفر ذوالفقاری، لیلا آقاسی، امیر رسولیان، امید اکبر زاده، شایان مستوفی، علی زر مهری، مهربانو یونسی، خورشید یاری، آریانا عباسی، کیانوش سلطانی متین، فائزه صدر، پریا یاراحمدی، مهرداد رضایی، ساشا شهبازی، شیوا شهدایی، مرتضی کمالی، مجید امیدی و غزل کریمی به عنوان بازیگر حضور داشتند.
داستان این نمایش درباره استاد آواشناسی دانشگاهی است که با دوست زبانشناس خود وارد چالشی می شود تا دختر گلفروش و عامی لندنی را تبدیل به بانویی اشرافی کند.
آخرین کارگردانی آدینه، نمایش «شبی در طهران» نوشته آقای چرمشیر بود که ۲۲ سال پیش یعنی سال ۱۳۷۸ در سالن اصلی تئاترشهر اجرا شد. خود آدینه درباره علت رو آوردن دوباره به کارگردانی گفته است: «در طول این سالها متنی که لزوم اجرایش را داشته باشم، پیدا نکردم و ترجیح دادم تماشاگر آثار برجسته همکارانم باشم. ولی در این زمان بهدلیل ایام کرونا و تمام پیامدها و حوادثهایی که در این دوران رخ داد، لزوم اجرای این نمایش به سراغم آمد.»
او همچنین گفته است: «بشر برای بقای خودش حتما به شادی احتیاج دارد. میدانید که این امری پزشکی است؛ بدن برای حفظ تعادل هورمونهای مخصوص نشاط تولید میکند. اگر این شادی و نشاط نباشد بشر دچار بیماریهای روانی گوناگونی میشود. بر همین اساس در شرایط کنونی که اطرافمان پر از مرگ و خشونت است، این نمایش را مناسب دیدم که حداقل ۳ ساعت و شاید یکی، دو روزی غبار سیاهی را از ذهن مخاطبان پاک کند و هوایی تازه هر چند اندک برای تماشاگران داشته باشد.»
بنا بر این گزارش، همچنین روز گذشته سفیر کشور ارمنستان با حضور در تماشاخانه ایرانشهر به تماشای نمایش کشورش نشست.
ارمنستان در این دوره از جشنواره با نمایش «ساکو، اهل لوترسی» به کارگردانی نارینه گریگوریان مهمان بخش ملل است. سفیر ارمنستان از اولین اجرای این نمایش در تالار دکتر ناظرزاده کرمانی دیدن کرد.
تماشاخانه سنگلج و تالار وحدت هم در این روز میزبان هیچ نمایشی نبودند و قادر آشنا، مدیر کل هنرهای نمایشی با حضور در تالار سایه مجموعه تئاتر شهر از نمایش «مصریه» به کارگردانی اکبر آیین که از شهر یاسوج در این دوره از جشنواره شرکت دارد، دیدن کرد.
گرچه با استقرار نیروی انتظامی، پیادهراه فضای بیرونی مجموعه تئاتر شهر از حضور دستفروشان خالی شده اما مشاهده بعضی از تماشاگران جشنواره گویای آن است که آنان از بعد از ساعت ۹ شب در همان محل همیشگی خود یعنی ضلع جنوبی تئاتر شهر مستقر میشوند.
نظر شما