امیکرون و انتخاب یک واکسن ایمن جهت تزریق دز سوم یا دز بوستر تبدیل به یک چالش اساسی برای خانواده‌های ایرانی شده است. تعدد واکسن‌های موجود تزریق دز یادآور، شایعات در رابطه با عملکرد هر کدام از واکسن‌های کرونا و وضعیت پاندمی ابتلا به امیکرون همگی دست به دست هم داده‌اند تا برای انتخاب دز سوم واکسن، به اطلاعات بیشتری پیش از انتخاب و تصمیم‌گیری نیاز باشد

image-20220213100722-4.jpeg

واکسن ایرانی-استرالیایی اسپایکوژن؛ تنها واکسن ایرانی دارای خط تولید موردتائید اتحادیه اروپا است. تزریق دز سوم از این واکسن که در ساخت آن تکنولوژی به‌روز به کار رفته، قادر خواهد بود تا سطح ایمنی بالاتری را در برابر ابتلا به کرونای امیکرون در بدن شما ایجاد کند.

در این مقاله قصد داریم تا شما را با این واکسن ایمن بیشتر آشنا سازیم.

واکسن اسپایکوژن و سطح ایمنی بالاتر در برابر کرونای امیکرون

اسپایکوژن در چه مراکز واکسیناسیونی تزریق می‌شود؟ محل توزیع و تزریق واکسن اسپایکوژن

برای آگاهی از موقعیت مکانی مراکز تزریق واکسن اسپایکوژن، به همراه شماره تماس آن‌ها می‌توانید به لینک "مراکز تزریق واکسن اسپایکوژن" مراجعه فرمایید.

برای دانستن موقعیت‌های مکانی هر مرکز، کافیست روی نام آن‌ها کلیک فرمایید. لطفا پیش از مراجعه حضوری با مرکز واکسیناسیون مورد نظر خود تماس حاصل فرمایید.

توجه فرمایید که این لیست در حال به روزرسانی است و مراکز جدید به صورت روزانه اضافه خواهند شد.

واکسن اسپایکوژن و برگزاری کامل مطالعات بالینی

واکسن‌هایی که برای مقابله با ویروس کرونا توسعه یافته‌اند و وارد چرخه تولید خواهند شد، با استناد بر استانداردهای بین‌المللی پیش از هر چیز دیگری باید چند مرحله تحقیق و مطالعه را پشت سر بگذارند تا از اثربخشی و ایمنی آنها اطمینان پیدا شود.

مهم‌ترین این تحقیقات، مطالعات یا کارآزمایی بالینی است که در آن "ایمنی" و "اثر واکسن در تعداد زیادی از افراد" بررسی می‌شود.

واکسن اسپایکوژن مطالعات بالینی را از اولین فاز تا فاز سوم با استانداردهای معتبر برگزار کرده و تمامی مراحل مطالعات بالینی را کاملاً پشت سر گذاشته است. همچنین، نتایج این مطالعات به وزارت بهداشت و متخصصان ارائه شده است.

تکنولوژی واکسن اسپایکوژن، نتایج مطالعات بالینی آن و اثربخشی آن در پیشگیری از بیماری کووید-۱۹، در کنار ایمنی قابل‌قبول آن مورد توجه پزشکان و متخصصان قرار گرفته است.

بیش از ده انجمن تخصصی پزشکی و پژوهشگاه در نامه‌هایی جداگانه با اشاره به ویژگی‌های این واکسن همچون اثربخشی مطلوب و عوارض جانبی قابل‌قبول آن که در مطالعات بالینی نشان داده شده، خواستار استفاده از این واکسن برای دز بوستر یا تقویتی و همچنین واکسیناسیون اولیه شده‌اند.

دوز بوستر واکسن اسپایکوژن

سینوفارم یا اسپایکوژن؟ سطح ایمنی پایدارتر را با اسپایکوژن تجربه کنید

جالب است بدانید که مطالعه دز بوستر اسپایکوژن نشان داد، در نیمی از کسانی که سابقه تزریق اسپایکوژن یا واکسن وکتور ویروسی مانند استرازنکا یا اسپوتنیک را داشتند، از ابتدا سطحی از ایمنی یا همان آنتی‌بادی خنثی‌کننده وجود دارد.

این در حالی است که این نسبت در افراد دریافت‌کننده واکسن‌هایی چون سینوفارم و برکت، کمتر (۳۸ درصد) بوده است.

این یعنی ایمنی در افراد واکسینه با اسپایکوژن پایدارتر بود، چرا که مدت زمان بیشتری از تزریق دز دوم در افراد واکسینه با اسپایکوژن نسبت به افراد واکسینه با واکسن ویروس غیرفعال مثل سینوفارم و برکت گذشته بود (۶ ماه در برابر ۴ ماه).

تشریح نتایج مطالعه اسپایکوژن به عنوان دُز سوم

در آخرین مطالعه واکسن اسپایکوژن که برای بررسی تاثیر آن به عنوان دز بوستر یا دز سوم انجام شد، این واکسن باموفقیت ایمنی افراد را تا چندین برابر (بین ۱۱ تا ۲۵ برابر) تقویت کرد.

شرکت‌کنندگان در این مطالعه با سابقه تزریق ۲ دز از انواع واکسن‌ها، دارای شرایط متفاوت سنی و جسمی از نظر بیماری‌های زمینه‌ای مانند بیماری‌های قلبی‌عروقی و دیابت بودند.

واکسن اسپایکوژن در مطالعات قبلی، توانایی خود را برای تولید پاسخ ایمنی به میزان ۸۷ درصد و اثربخشی ۶۰ تا ۶۵ درصدی نشان داده است.

در این مطالعه هدف اصلی بررسی میزان پاسخ ایمنی (غلظت آنتی‌بادی‌های خنثی کننده) است که بعد از تزریق اسپایکوژن به عنوان دز بوستر، در بدن تولید شده است. علاوه بر این، در این مطالعه اثر واکسن بر تحریک مسیرهای دیگر سیستم ایمنی هم بررسی می‌شود.

افراد شرکت‌کننده در مطالعه از نظر نوع واکسن قبلی به سه گروه تقسیم شدند:

دریافت‌کنندگان واکسن ویروس غیرفعال (مانند سینوفارم، بهارات و برکت)

دریافت کنندگان واکسن آدنوویروسی (مانند آسترازنکا)

و دریافت کنندگان واکسن پروتئین نوترکیب (اسپایکوژن)

تزریق واکسن اسپایکوژن به عنوان دز بوستر باعث پاسخ ایمنی مجدد و تا بیش از ۲۵ برابر افزایش در میانگینِ غلظت آنتی‌بادی‌های خنثی‎ کننده شد. اسپایکوژن توانست بیشترین میزان افزایش ایمنی را (میانگین بیش از ۲۵ برابر) در افراد با سابقه تزریق واکسن ویروس غیرفعال (مانند سینوفارم) ایجاد کند.

همچنین، دز بوستر واکسن اسپایکوژن در دریافت‌کنندگانِ آسترازنکا و اسپایکوژن به ترتیب بیش از ۱۴ برابر و ۱۱ برابر پاسخ ایمنی را افزایش داد.

بر اساس این نتایج و با توجه به این که در ایران بیشترین نوع واکسن تزریق شده به افراد در واکسیناسیون اولیه، واکسن‌های ویروس غیرفعال همچون سینوفارم، بهارات و برکت بوده است؛ تزریق اسپایکوژن به عنوان دز بوستر برای همه پلتفرم‌های موجود از واکسن‌ کرونا در ایران و به ویژه پلتفرم ویروس غیرفعال‌شده، انتخابی کارآمد و ایمن است.

در مطالعه بالینی بوستر اسپایکوژن هیچ عوارض جدی یا قابل توجهی مشاهده نشد و بیشترین عوارض بعد از تزریق بوستر اسپایکوژن درد محل تزریق و احساس خستگی بود.

واکسن اسپایکوژن و سطح ایمنی بالاتر در برابر کرونای امیکرون

شما می‌توانید برای دریافت اطلاعات تکمیلی بیشتر، به وب سایت رسمی واکسن اسپایکوژن مراجعه فرمایید.

چرا باید واکسن اسپایکوژن را برای تزریق دوز سوم انتخاب کنیم؟

اسپایکوژن، واکسن پروتئین نوترکیب علیه ویروس کرونا

اسپایکوژن شامل تمامی قسمت‌های پروتئین اسپایک ویروس کرونا است؛ پاسخ‌های ایمنی در بدن در برابر تمامی بخش‌های اسپایک ویروس کرونا رخ می‌دهد، بنابراین این پروتئین از جایـگاه مهمی در طراحـی واکسـن‌ها علیه ویروس کرونا برخوردار است.

پلتفرم ایمن واکسن

پلتفرم اسپایکوژن از ایمن‌ترین پلتفرم‌های تولید شده در جهان است و این پلتفرم در ساخت انواع واکسن‌ها از جمله واکسن آنفلوانزا، هپاتیت، HPV (گارداسیل) و داروهایی مانند انسولین سابقه بسیار طولانی دارد.

ساخته شده از پروتئین با خلوص بالا

به دلیل اینکه واکسن اسپایکوژن از پروتئین با خلوص بالا ساخته شده است و از تمامی ساختار ویروس استفاده نشده است، ریسک بروز خطراتی مانند بیماری‌زایی واکسن بر اثر ذرات ویروسی به دلیل مشکلات احتمالی در روش تولید وجود نخواهد داشت.

ایمنی زایی بالا

اسپایکوژن برخلاف بعضی دیگر از واکسن‌های موجود، حاوی ترکیبات آلومینیوم و جیوه نیست و ادجوانت (نوعی ماده جانبی برای تحریک دستگاه ایمنی) استفاده شده در این واکســن Advax-SM اسـت که مطالعـات متعددی ایمنی‌زایی آن را نشان داده‌اند.

با توجه به یافته‌های موجود از  مطالعات قبلی به نظر می‌رسد که استفاده از واکسن‌هایی با نوع تکنولوژی متفاوت از واکسیناسیون اولیه در دز بوستر باعث ایجاد ایمنی پایدارتر و موثرتر در برابر کووید-۱۹ می‌شود.

بر اساس نتایج مطالعات بالینی واکسن اسپایکوژن و همچنین ساختار پروتئینی و نوع ادجوانت‌های آن، واکسن اسپایکوژن می‌تواند گزینه ای مناسب برای دوز بوستر خود و سایر واکسن‌های کرونا موجود باشد.

چنانچه به اطلاعات بیشتری جهت تصمیم‌گیری در انتخاب واکسن اسپایکوژن به عنوان دوز سوم (بوستر) واکسن کرونا نیاز دارید، کافیست از وب سایت رسمی این واکسن، مقاله "اسپایکوژن، انتخابی مناسب برای دوز بوستر" را مطالعه فرمایید.

آشنایی با سیناژن

سیناژن پیشگام در تولید محصولات بیوتکنولوژی پزشکی در منطقه و تنها مجموعه در ایران با استاندارد کیفی اتحادیه اروپا (EuGMP)، نزدیک به دو دهه است که داروهای فوق‌تخصصی و با تکنولوژی پیشرفته را برای بیماری‌های مهمی چون ام اس، بیماری‌های خودایمنی، سرطان و … تولید می‌کند.

کد خبر 656920

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 1
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۰۴:۴۱ - ۱۴۰۰/۱۱/۲۵
    15 5
    این مطلب و توضیحات اساساً معتبر و درست نیست چون ساختار ویروس امیکرون تغییرات دو برابری در پروتیین اسپایک کرده در حالی که این واکسن اسپایکوژن بر اساس شاخک های پروتیینی (بخش اسپایک) قدیمی کرونا ساخته شده است و شما فرضا امیکرون بگیرید به دلیل جهش جدید بدن کمتر میتونه ویروس مورد شناسایی و هدف قرار بده و میشه گفت واکسن هایی با پلتفرم ویروس غیرفعال مثل بهارات هند، سینوفارم چین اثر بخشی بیشتری برای جوانان دارند (توجه شود فقط برای جوانان) چون تماماً ویروس کامل (غیر زنده) اجزای همه ویروس وارد بدن می شود نسبت به ساختارهای دیگه ویروس هم واکسن سینوفارم قابلیت مقابله رو داراست. بنابراین خواهشمندم واکسن های بهتری همچون مدرنا وارد کشور شود.