به گزارش همشهری آنلاین به نقل از رویترز موفقیت واکسن کرونای مبتنی بر فناوری mRNA که بوسیله شرکت مدرنا و شرکت رقیبش فایزر ساخته شد، تلاشهای برای استفاده از این فناوری جدید در واکسنهای و درمانهای دیگر برای بیماریهای صعبالعلاج را برانگیخته است.
شرکت فایزر نیز در حال حاضر در حال ساخت یک واکسن بر اساس mRNA برای بیماری ویروسی زونا است و انتظار میرود کارآزماییهای بالینی آن در نیمه دوم سال ۲۰۲۲ آغاز شود.
در همین زمینه:
اگر تلاشهای این دو شرکت موفق باشد، واکسنهای آنها باید با واکسن دو دوزی شرکت گلاکسواسمیتکلاین به نام «شینگریکس» (Shingrix) رقابت کند که در سال ۲۰۱۷ بوسیله سازمان غذا و داروی آمریکا تایید شد
بیماری زونا به طور معمولا در سالمندانی که قبلا در دوران کودکی دچار آبلهمرغان شدهاند، رخ میدهد و در نتیجه فعال شدن ویروس نهفته عامل آبلهمرغان در بدن است. در زونا دانههای پوستی بسیاری دردناکی در مسیر اعصاب در نقاط گوناگون بدن ممکن است ایجاد شود که برطرف شدنشان تا یک ماه طول میکشد.
واکسن زونای شرکت مدرنا «ویروس هرپس-زوستر» (HZV) را هدف قرار میدهد.
شرکت مدرنا همچنین با استفاده از فناوری mRNA در حال ساخت یک واکسن بر ضد سرطان و یک واکسن بر ضد «ویروس هرپس سیمپلکس-۲» عامل ایجاد تبخال تناسلی است.
نظر شما