رئیس مرکز تحقیقات سازمان پزشکی قانونی درباره سرنوشت جسدهای اهدایی برای امور آموزشی پس از استفاده از آنها در امر آموزش توضیح داد.

جسد - سردخانه

 به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، محسن صابری رئیس مرکز تحقیقات سازمان پزشکی قانونی درباره سرنوشت اجساد اهدا شده به دانشگاه‌های علوم پزشکی می‌گوید: ما در سازمان پزشکی قانونی تفاهم‌نامه‌ای با دانشگاه‌های علوم پزشکی داریم که بر اساس آن جسدی را برای آموزش و ارتقای علم پزشکی دریافت می‌کنند. ما به آنها تاکید کردیم حتما باید اجساد اهدایی با رعایت حرمت میت دفن شود. اینطور نیست که جسد تمام شود، بلکه با تمام اعضا و پس از انجام اقدامات آموزشی باید دفن شود. حتی وقتی عضوی در بیمارستان قطع می‌شود و... این موارد هم به بهشت زهرا فرستاده و دفن می‌شود.

وی می‌افزاید: بنابراین، بعد از مدت زمانی که جسد در دانشگاه‌های علوم پزشکی مانده باشد و اقدامات آموزشی روی آن انجام شود، جسد مذکور باید با جسدی دیگر جایگزین شود. اما جسد قبلی با رعایت تمام موازین شرعی و حرمت میت به خاک سپرده خواهد شد و خانواده این افراد نیز در جریان آن قرار خواهند گرفت.

به گفته صابری، به‌ طور معمول هر پیکر متوفی، حداقل چهار ترم تحصیلی در دانشگاه قرار می گیرد و البته ممکن است مدت زمان بیشتری هم در دانشگاه بماند. بعد از آن، این پیکرها مجددا به پزشکی قانونی تحویل داده می شود و در سازمان پیگیر امور تدفین این متوفیان می‌شویم.

وی درباره محل دفن اجساد اهداکنندگان پیکر نیز می‌گوید:‌ اگر متوفی در وصیت‌نامه خود و یا خانواده‌اش هنگام مصاحبه جهت اهدا قیدی نگذارند، این پیکرها معمولا در بهشت زهرا (س) تهران دفن می شوند والا اگر شرایطی درباره محل دفن باشد، آن شرایط جهت تدفین پیکر، لحاظ می‌شود و ما به وصیت‌نامه آن فرد عمل می‌کنیم.

واحد اهدای کالبد بانک سلول، بافت و عضو مرکز تحقیقات پزشکی قانونی از خردادماه سال گذشته شروع به فعالیت کرده است و علاقه‌مندان به انجام این امر خداپسندانه می‌توانند با شماره تلفن های ۰۲۱۵۵۹۸۳۰۵۷ و ۰۲۱۵۵۹۸۳۱۴۹ در ساعات اداری تماس گرفته و اطلاعات تکمیلی را دریافت کنند.

کد خبر 659976

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار جامعه

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha