زنده‌یاد فرج‌الله سلحشور که ۷ سال از درگذشت او می‌گذرد، از معدود کارگردانانی است که تلاش کرد در طول حیات خود روایتگر قصه‌های قرآنی باشد.

فرج‌الله سلحشور

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، فرج‌الله سلحشور کارگردان متعهد و انقلابی کشورمان که به دلیل ابتلا به بیماری سرطان ریه روز ۸ اسفند سال ۹۴ درگذشت، متولد سال ۱۳۳۱ شهر قزوین بود. وی کارگردانی مجموعه‌های تلویزیونی تاریخی-مذهبی چون ایوب پیامبر، مردان آنجلس و یوسف پیامبر(ع) را در کارنامه دارد. این آثار به ویژه سریال یوسف پیامبر در سراسر دنیا مخاطبان فراوان و میلیاردی پیدا کردند. به گونه ای که در بسیاری از کشورهای منطقه و اسلامی، نام این سریال‌ها پرآوازه است.

مرحوم سلحشور نگاه متفاوتی به هنر داشت و از دریچه انقلابی گری و تعهد به آن می نگریست. در رابطه با نگاه این هنرمند، محمدرضا ورزی کارگردان و نویسنده می‌گوید: بعد از ایشان تولیدات قرآنی رونق گرفت. بعد از اینکه ایشان فیلم ایوب پیامبر و سریال مردان آنجلس را ساخت، این مسیر رونق گرفت و فیلم‌سازان علاقه مند شدند به این حوزه و آثاری هم ساخته شد و من نیز در حوزه قصص قرآن اثری را برای سینما به نام ابراهیم خلیل‌الله را ساختم که بعدها به صورت مینی‌سریال نیز پخش شد. در ادامه افرادی چون شهریار بحرانی مریم مقدس و ملک سلیمان را ساختند و آقای سلحشور هم یوسف پیامبر را.

وی ادامه داد: پیگیری، تلاش و اقدامات زنده یاد سلحشور همواره درخور تقدیر است. به این خاطر که بسیاری از مخاطبان ارتباط بسیار خوبی با کارهای او برقرار می کردند و همیشه آثارشان جزو پربیننده‌ترین آثار بوده است. این اقدام برای ما جای شکر دارد به این خاطر که هر کدام از این آثار دیده شود، یک قدم رو به جلو است. وقتی بحث فیلم‌ساز متعهد و انقلابی می‌شود، مقصود ما بیشتر همین نوع کارها و حرکت‌ها است. ننشستن و دست روی دست نگذاشتن است. ایشان فقط حرکت رو به جلو داشت و تمام تلاشش هم محتوای آثار بود و بیشتر در این بخش دغدغه داشت تا مخاطب را درگیر محتوا کند.

در رابطه با همکاری با مرحوم سلحشور، یوسف مرادیان بازیگر سینما و تلویزیون نیز گفته است: برای کار «مردان آنجلس» آقای سلحشور بازیگر انتخاب می کردند و فراخوانی از سرتاسر ایران داده بودند و همه بروبچه هایی که کارهای هنری کرده اند، کسانی که کار تئاتر و سینما داشتند، کسانی که در کلاس های بازیگری آموزش می دیدند رفتیم تست دادیم. خانم کرامتی اولین کارشان بود و برای نقش بانو هلن انتخاب شدند. از کلاس های بازیگری آقای تارخ آمدند. در تست انتخاب شدیم و من این افتخار را داشتم که با بالاترین رتبه انتخاب شدم.

او افزود: یک گروه حرفه ای جمع شدند و هر صبح که آقای سلحشور می آمد، یک قرآن جیبی کوچک داشت و گوشه ای می ایستاد و قرآنش را باز می کرد و چند آیه زمزمه می کرد و می گفت بسم‌ الله‌ الرحمن الرحیم بگویید و این انرژی در کار جاری بود. فضاهایی را در بعضی از کارها تجربه می کردیم که دلمان نمی‌خواست تمام شود. دلمان برای هم تنگ می‌شد. تمام آن لحظه ها خاطره می شود. چند وقت پیش رضا توکلی را دیدم و با هم کلی خاطره‌بازی کردیم. قداست کار و چیزی که با خودش همراه داشت، روی زندگی ما هم تاثیر داشت. بعد از آن کار نمی‌توانستم هرکاری را قبول کنم. دوست دارم کارهای فاخر و خوب را بازی کنم. این روحیه از کارهای اول من نشأت گرفته است.

در ادامه برخی از تصاویر زنده یاد فرج‌الله سلحشور در آثار مختلف را مشاهده می کنید که پیش از این منتشر نشده‌اند:

یادی از کارگردان یوسف پیامبر در هفتمین سال درگذشت | تصاویری از فرج‌الله سلحشور که پیش از این منتشر نشده‌اند
فرج‌الله سلحشور به همراه بچه‌های حوزه هنری/ خرمشهر؛ سال‌های نخست جنگ
یادی از کارگردان یوسف پیامبر در هفتمین سال درگذشت | تصاویری از فرج‌الله سلحشور که پیش از این منتشر نشده‌اند
فرج‌الله سلحشور در صحنه‌ای از «تاجر ونیزی»
یادی از کارگردان یوسف پیامبر در هفتمین سال درگذشت | تصاویری از فرج‌الله سلحشور که پیش از این منتشر نشده‌اند
سلحشور در صحنه‌ای از فیلم «توبه نصوح»
یادی از کارگردان یوسف پیامبر در هفتمین سال درگذشت | تصاویری از فرج‌الله سلحشور که پیش از این منتشر نشده‌اند
سلحشور در نمایی از «گورکن»

کد خبر 660302

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha