به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، رضا فرجی سرپرست دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست گفت: هزار و ۲۳ گونه مهره دار در کشور به ثبت رسیده که از این تعداد حدود ۱۵۱ گونه در فهرست سرخ IUCN به عنوان گونه های در خطر معرض انقراض ثبت شدند که ممکن است با توجه به تهدیدات متنوعی که متوجه اکوسیستم های طبیعی کشور ما است و شرایطی که با آن مواجه هستیم این گونه ها بیشتر هم باشند
وی افزود: بحث تخریب زیستگاه ها، تغییر کاربری اراضی، برداشت بی رویه و غیر مجاز از انواع گونه های گیاهی و جانوری، ورود گونه های بیگانه و مهاجم به زیستگاه های طبیعی، آلودگی های محیط زیست و تغییرات اقلیمی که امروزه بحث داغ دنیا است برخی از عمده تهدیدات حیات وحش است که البته مسائل اجتماعی و اقتصادی بر شدت و ضعف آنها تاثیر دارد.
بیشتر بخوانید:
- هجوم دوباره شکارچیان به میانکاله | کسی نیست که مقابل آشوب شکارچیان بایستد؟
- پای شکارچیان آمریکایی در میان است؟ | شکارچیان چشم آبی در شکارگاههای ایران چه میکنند؟ | قرقهای اختصاصی شکار برای شکارچیان خارجی!
وی اظهار داشت: در جهان هم اوضاع خیلی خوب نیست به طوری که بر اساس آخرین آماری که IUCN منتشر کرده بیش از ۸ هزار و ۴۰۰ گونه گیاهی و جانوری در دنیا به شدت در معرض خطر انقراض هستند و نزدیک به ۳۰ هزار گونه یا در معرض خطر انقراض هستند یا آسیب پذیرند و ارزیابی می شود بسیاری از گونه های دیگر هم به زودی در سیر قهقرایی جمعیتی و انقراض قرار خواهند گرفت.
فرجی ادامه داد: مجموعه این عوامل و ارزش هایی که گونه ها برای اکوسیستم ها دارند، سازمان حفاظت محیط زیست را بر آن داشت که علاوه بر اقدامات حفاظتی معمول که انجام می دهد به خصوص در مناطق چهارگانه تحت مدیریت، سعی می کند این اقدامات را هم افزایش و هم به تمام زیستگاه های طبیعی کشور تسری دهد و از ظرفیت های موجود استفاده کند برای اینکه تا سر حد امکان مانع روند نزولی جمعیت حیات وحش شود.
وی اظهار داشت: اولین اقدام عاجلی که داریم انجام می دهیم بازنگری فهرست طبقه بندی گونه های جانوری است تا آخرین فهرست سرخ گونه های جانوری را در سطح ملی استخراج کنیم اگرچه شاید در کوتاه مدت خیلی دقیق تهیه نشود اما کار خوبی است که آغاز شده، قبلا یک طرح تحقیقاتی در این زمینه داشتیم که نتایج آن طر به همراه بررسی های استانی و ستادی را جمع بندی می کنیم تا فهرست جدیدی به دست آید که بتوانیم بیشتر از وضعیت گونه ها مطلع شویم تا طبقه بندی ها را به شکل صحیح تری داشته باشیم.
نظر شما