به گزارش همشهری آنلاین، امروزه شرکتهای نوپا و غولهای تجارت در سراسر دنیا عزم خود را جزم کردهاند تا در ارائه ایدههای خلاق برای بهبود زندگی در سراسر کره خاکی به رقابت با یکدیگر بپردازند. این مراکز بزرگ و کوچک در تلاش هستند از فناوری به بهترین شکل ممکن برای حل بحرانهای پیش روی بشر و به ویژه در زمینه کارآفرینی بهره گیرند و از این طریق، رفاه را برای آنان به ارمغان آورند. اگرچه نام حدود ۵۰۰ شهر دنیا در لیست نقاط نوآور به ثبت رسیده است، با این حال بعضی شهرها در مقایسه با سایرین در زمینه خلاقیت و طرح ایدههای نوین موفقتر عمل کردهاند. نکته جالب توجه اینکه از ۱۰ شهر موفق جهان در زمینه نوآوری، پنج مورد در ایالات متحده آمریکا قرار دارد.
نیویورک، ایالات متحده آمریکا : نیویورک آمریکا که در دنیای اقتصاد به بیگ اپل نیز شهرت دارد، بیش از هفت هزار شرکت نوپا را در خود جا داده است و به واسطه همین امر نیز یکی از مهمترین شهرهای جهان در زمینه نوآوری و تکنولوژی به شمار میرود. بیگ اپل طی سالهای اخیر، با رشد تکنولوژیک قابل توجهی مواجه شده است و در پرورش متخصصان فناوری، تولید رباتیک، امنیت سایبری، علوم زندگی و سلامت بسیار موفق عمل کرده است.
توکیو، ژاپن : پایتخت ژاپن که به مدت چند سال در لیست نوآورترین شهرهای جهان آمده است، یکی از بهترین نقاط دنیا برای شرکتهای نوپا به حساب میآید. انجام گسترده تحقیقات رباتیک و بهرهمندی از فناوری پرینتر سه بعدی از مهمترین ویژگیهای توکیو بهشمار میرود که آن را به یکی از قطبهای مهم نوآوری جهان تبدیل کرده است.
لندن، انگلستان : لندن، پایتخت بریتانیا از شرکتهای فناوری بیشماری برخوردار است و به واسطه همین ویژگی، هر ساله سیل عظیمی از سرمایهگذاران و افراد خلاق را از نقاط مختلف دنیا به سمت خود جذب میکند. پایتخت انگلستان یک مرکز پیشرو برای کمپانیهای فناوری بهشمار میرود که میزبان نمایندههایی از شرکتهای بزرگی نظیر فیسبوک، اپل، اینتل و گوگل است.
لسآنجلس، ایالات متحده آمریکا : لسآنجلس، میزبان منطقهای به نام ساحل سیلیکون است که یک مرکز فناوری بزرگ بهشمار میرود و بیش از ۵۰۰ شرکت نوپا و غولهای صنعتی بزرگی نظیر گوگل، سیلزفورس (یک شرکت رایانش ابری) و اسنپچت (یک اپلیکیشن ارسال و دریافت تصاویر مخصوص تلفن همراه از شرکت اسنپاینک) را در خود جای داده است. شرکتهای فناوری لسآنجلس، بخش مهمی از اقتصاد مهم شهر را از آن خود کرده است و همه روزه، سیری صعودی را در این زمینه تجربه میکند.
سنگاپور:سنگاپور یکی از دو شهر اصلی آسیایی به حساب میآید که در لیست ۱۰ شهر موفق نوآوری جهان قرار گرفته است. این شهر، یکی از قطبهای محبوب جهان برای شرکتهای فناوری بزرگ به حساب میآید که قصد ورود به بازار آسیا را دارند. سنگاپور شهرکی به مساحت دو هکتار را در خود جا داده است که تنها برای انجام امور تحقیقاتی و ساخت خودروهای بدون راننده مورد استفاده قرار میگیرد. این شهرک خودکفا، چراغهای راهنمایی و رانندگی، ایستگاههای اتوبوس، پیادهراههای متعدد و بیش از ۱۰ کمپانی را در بر گرفته است که انجام آزمایشهای فناوری پیشرفته را به عهده دارند.
پاریس، فرانسه : پایتخت فرانسه در زمینه بهرهوری از خدمات تکنولوژی، به سرعت در حال پیشی گرفتن از رقبای اروپایی خود است و پیشبینی میشود به زودی، رقیب بزرگ خود یعنی لندن را نیز مغلوب کند. برنامههای تکنولوژیک پاریس در راستای ترغیب کمپانیهای مطرح جهان به سرمایهگذاری در این شهر پیاده میشود و تاکنون با جذب کارآفرینان بسیاری به شهر، پیشرفتهای مدرن زیادی را تجربه کرده است.
شیکاگو، ایالات متحده آمریکا: شیکاگو، بزرگترین شهر ایالت ایلینوی در آمریکا، از رویکردی منحصربهفرد برای جذب و حفظ استعدادهای برتر جهان پیروی میکند. مدیران این شهر به جای متمرکز کردن کمپانیهای فناوری جدید، به توزیع آنها در نقاط مختلف شهر میپردازند تا از این طریق، پیشرفت را برای تمام نقاط به ارمغان آورند. در نتیجه این امر، نوعی اکوسیستم پایدار شکل گرفته است که به جذب کمپانیهای بزرگ و شرکتهای نوپای جدید منجر میشود و فرصتهای زیادی را پیش روی شیکاگو قرار میدهد.
بوستون، ایالات متحده آمریکا : بوستون به عنوان یکی از پنج شهر آمریکایی برتر دنیا در زمینه نوآوری، از بخشهای فناوری متعددی برخوردار است که با سرعتی باور نکردنی در حال توسعه هستند. بوستون نه تنها در صنعت رباتیک بسیار موفق عمل کرده است، بلکه یکی از شهرهای جهان با بیشترین قدرت جذب کمپانیهای فناوری و متخصص در تجزیه و تحلیل محتوای وب بهشمار میرود.
سانفرانسیسکو، ایالات متحده آمریکا:منطقه خلیجی سانفرانسیسکو از چشماندازی کاملاً تکنولوژیک برخوردار است؛ چرا که غولهای بزرگ فناوری زیادی نظیر گوگل، فیسبوک و اپل را در خود جا داده است.
تورنتو، کانادا: تورنتو به عنوان بزرگترین شهر کانادا، مرکز اصلی هوش مصنوعی این کشور محسوب میشود که میزبان بخشهای فناوری بزرگی در زمینه مراقبت سلامت است و به واسطه همین، سرمایههای زیادی را به خود جذب میکند. مشارکت قدرتمند میان بخشهای خصوصی و دولتی به پیشبرد برنامههای فناوری و موفقیت شهر منجر شده و در جذب استعدادهای درخشان جهان، نقش مهمی ایفا کرده است.
منبع:ایمنا
نظر شما