نخستین عکس واضح تلسکوپ فضایی جیمز وب از یک ستاره دوردست را که نخستین عکس با وضوح بالای مادون‌قرمز گرفته شده در فضا است، به زمین فرستاده است.

Webb

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از نیوساینتیست این تصویر ستاره درخشانی در کهکشان راه‌ شیری را به نام 2MASS J17554042+6551277 نشان می‌دهد که در فاصله ۲۰۰۰ سال نوری از زمین واقع شده است.

این عکس با فیلتر قرمز گرفته شده است تا کنتراست بصری میان ستاره و سیاهی فضا به حداکثر برسد و در عین حال چندین ستاره دیگر و کهکشان‌های دوردست را می‌تواند در پس‌زمینه دید.

این تصویر نشان می‌دهد که سیستم‌های اپتیکی تلسکوپ فضایی جدید حتی بهتر از انتظارات دانشمندان و مهندسان کار می‌کنند.

این تصویر نتیجه مرحله تنظیم دقیق هم‌آرایی آینه‌های تلسکوپ است که در آن هر پارامتر اپتیکی وارسی می‌شود تا ثابت شود که تلسکوپ می‌تواند نور از اجرام دوردست گردآوری کند.

۱۸ آینه شش‌ضلعی بریلیومی تلسکوپ جیمز وب پس از هم‌آرایی مانند یک آینه شش ضلعی به قطر ۶.۵ متر عمل می‌کنند. این طراحی امکان جمع کردن آینه‌ها و جا دادنشان را درون موشک در هنگام پرتاب از زمین داد- در مقابل تلسکوپ فضایی هابل فقط یک آینه اصلی به قطر ۲.۴ متر دارد.

یکی از نخستین عکس‌های جیمز وب که ماه پیش منتشر شد، ۱۸ تصویر از یک ستاره منفرد را در الگویی شش ضلعی نشان می‌داد- که هر کدام از یک آینه جداگانه که به طور تقریبی به سمت مکان واحدی تنظیم شده بودند، گرفته شده بود.

دانشمندان می‌گویند این تصویر جدید نشان می‌دهد که آینه‌های بازشده اکنون تا حد نانومتر تنظیم شده‌اند و در نتیجه تصویری منفرد با فوکوسی عالی ایجاد شده است.

دانشمندان در مرحله بعدی هم‌آرایی آینه‌ها را بهبود خواهند بخشید و چندین ابزار علمی دیگر در تلسکوپ فضایی را به کار خواهند انداخت، از جمله «طیف‌سنج نزدیک-مادون‌قرمز» که طیف نورانی اجرام دوردست را برای شناسایی خواص فیزیکی آنها از جمله درجه حرارت و ترکیب شیمیایی‌شان بررسی خواهد کرد؛ ابزار مادون قرمز میانه که هم یک دوربین و هم یک طیف‌سنج است و «تصویربردار مادون‌قرمز نزدیک و طیف‌سنج بی‌لغزش» که ابزاری بسیار دقیق است که به دنبال سیاره‌های خارجی در گردش خواهد گشت.

کد خبر 665134

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار فضا

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha