نخستین کارآزمایی «چالش انسانی» کروناویروس که در آن داوطلبان به طور عامدانه در معرض ویروس قرار می‌گیرند، نشان داد که علامت‌دار بودند افراد بر میزان احتمال انتقال بیماری به دیگران تاثیری ندارد.

covid

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از رویترز این یافته‌ها بر مشکل بودن پیشگیری از عفونت‌های کرونا در سطح جامعه در حالی که سازمان جهانی بهداشت درباره افزایش آنها هشدار می‌دهد، تاکید می‌کنند.

این طرح پژوهشی که بوسیله سازمان  پژوهشی  Open Orphan با همکاری ایمپریال کالج لندن انجام شد، نشان داد در میان ۱۸ نفر شرکت‌کننده که به کووید-۱۹ مبتلا شدند، شدت علائم یا اینکه اصولا علامت‌دار شده بودند یا نه، ارتباطی با بار ویروسی در مجاری هوایی آنها ندارد.

بار ویروسی یا میزان ریزش ویروس با دو روش به نام‌های focus-forming assay یا FFA  و واکنش زنجیره‌ای پلی‌مراز کمی یا qPCR اندازه‌گیری شدند.

این پژوهشگران ه مقاله‌شان را در ژورنال علمی Nature Medicine منتشر کرده‌اند، می‌گویند: «رابطه‌ای میان مقدار ریزش ویروس اندازه‌گیری‌شده با دو روش qPCR و FFA و نمره علائم بیماران وجود نداشت.»

در این کارآزمایی ۳۶ فرد جوان سالم بدون سابقه عفونت یا واکسیناسیون در معرض سویه اصلی کروناویروس جدید یا «سارس-کوو-۲» قرار داده شدند و در یک محیط قرنطینه‌شده زیر نظر قرار گرفتند.

از آنجایی که در نهایت معلوم شد دو داوطلب دارای آنتی‌بادی‌های بر ضد ویروس هستند، این دو فرد از آنالیز کنار گذاشته شدند. اندکی بیش از نیمی از این افراد به ویروس مبتلا شدند.

هیچ عارضه جانبی رخ نداد و نشان داده شد این مدل بررسی «چالش انسانی» در افراد سالم جوان بی‌خطر است و به خوبی تحمل می‌شود.

کد خبر 667102

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار پزشکی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha