به گزارش همشهری آنلاین به نقل از رویترز یافتههای دو بررسی منتشرشده در ژورنال «لنست بیماریهای عفونی» در روز پنجشنبه نشاندهنده اثر حفاظت اضافی ناشی از تزریق واکسن در افراد دچار عفونت قبلی کرونا است.
در یک بررسی ۲۲۵۶۶ نفر در برزیل که از کووید بهبود پیدا کرده بودند، هر چهار نوع واکسن مورد استفاده در این کشور یعنی سینوواک، آسترازنکا، جانسون اند جانسون و فایزر/بیونتک باعث ایجاد حفاظت بسیار بیشتری شدند. تاثیربخشی بر ضد عفونت ۱۴ روز پس از تکمیل واکسیناسیون از ۳۹.۴ درصد برای سینوواک تا ۶۴.۸ درصد برای فایزر/بیونتک متفاوت بود. اثربخشی در پیشگیری از بستری شدن و مرگ از ۸۱.۳ درصد برای واکسن سینوواک تا ۸۹.۷ درصد برای واکسن فایزر/بیونتک متغیر بود.
دومین بررسی با استفاده از دادههای مربوط به بیش از ۵ میلیون نفر در سوئد نشان داد که «ایمنی دورگه» ناشی از ترکیب عفونت قبلی و دریافت یک یا دو دوز واکسن باعث حفاظت اضافی در افراد دست کم برای ۹ ماه میشود.
به گفته این پژوهشگران ایمنی دورگه یا هیبریدی با یک دوز واکسن با ۹۴ درصد کاهش بیشتر در خطر بستری شدن ناشی از کووید-۱۹ و ایمنی دورگه با دو دوز واکسن با ۹۰ درصد کاهش خطر بستری شدن ناشی از کووید-۱۹ نسبت به ایمنی ناشی از عفونت طبیعی همراهی داشت.
هیچکدام از این دو بررسی شامل بیمارانی دچار عفونت یا عفونت دوباره با سویه اُمیکرون نبودند.
نظر شما