رئیس مرکز شماره‌گذاری پلیس راهور فرایند جدید نقل و انتقال خودرو از جمله الزام به پرداخت مالیات نقل و انتقال خودرو پیش از مراجعه به مراکز تعویض پلاک را تشریح کرد.

سرهنگ علی محمدی

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از تسنیم، سرهنگ علی محمدی رئیس مرکز شماره‌گذاری پلیس راهور درباره تغییرات جدیدی که در فرایند نقل و انتقال خودرو ایجاد شده از جمله الزام به پرداخت مالیات نقل و انتقال خودرو پیش از مراجعه به مراکز تعویض پلاک اظهار کرد: پلیس بر اساس ماده ۲۹ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی، تکلیف قانونی دارد و باید مطمئن شود که افراد حین نقل و انتقال خودرو، دیون دولتی را نیز پرداخت کرده باشند.

رئیس مرکز شماره‌گذاری پلیس راهور افزود: علاوه بر ماده مذکور، در ماده ۳۰ قانون بودجه ارزش افزوده مصوب ۱۴۰۰، پلیس مکلف شده پیش از نقل و انتقال خودرو، مالیات نقل و انتقال خودرو را کنترل کند تا پرداخت شده باشد.

وی تصریح کرد: مالیات نقل و انتقال خودرو یک درصد ارزش خودروهای داخلی است، پیش از این فرمول خاصی برای تعیین رقم مالیات نقل و انتقال خودرو وجود نداشت اما اکنون این ارقام به‌صورت سیستمی تعریف شده و در کل کشور، یکسان است ضمن اینکه این ارقام توسط پلیس دریافت نمی‌شود و هر فرد پیش از دریافت نوبت شماره‌گذاری باید با مراجعه به سایت سازمان امور مالیاتی آن را پرداخت کند همچنین ارقام دریافتی برای مالیات، هیچ منافعی برای راهور و ناجا ندارد.

این مقام انتظامی یادآور شد: اکنون اگر فرد برای نقل و انتقال خودرو به دفترخانه مراجعه کند، علاوه بر پرداخت یک درصد ارزش خودرو به عنوان مالیات، باید یک درصد ارزش خودرو نیز بابت ثبت اسناد، اتحادیه صنفی، حق ثبت و حق‌التحریر پرداخت کند.

محمدی با بیان اینکه با سامانه جدید، هزینه‌های مردم حین نقل و انتقال خودرو بیش از ۵۰ درصد کاهش پیدا کرده است، گفت: به طور مثال در حال حاضر برای نقل و انتقال یک خودروی کوئیک سریS مدل ۱۴۰۰ در دفترخانه حدود ۴ میلیون تومان باید پرداخت شود درصورتی‌که این هزینه اکنون با سامانه جدید نقل و انتقال در مراکز تعویض پلاک نصف شده لذا سامانه جدید هم به نفع مردم و هم به نفع دولت است.

رئیس مرکز شماره‌گذاری پلیس راهور درباره راه‌های مفَر ایجاد شده با سامانه جدید برای دلالانی که به صورت وکالتی اقدام به خرید و فروش خودرو می‌کنند و به هیچ عنوان مالیات پرداخت نمی‌کنند، متذکر شد: ما همواره به مردم توصیه کردیم که به دلیل آسیب‌های موجود از خرید و فروش وکالتی خودرو خودداری کنند.

وی به آسیب‌های موجود در خرید و فروش وکالتی اشاره کرد و گفت: سالانه ده‌ها هزار خودرو وجود دارد که فرد بعد از خرید و فروش وکالتی اقدام به تعویض پلاک نکرده و مرتکب تخلفاتی یا شاید جرائم شوند همچنین خرید و فروش وکالتی آسیب‌هایی از جمله عدم اصالت یا سرقتی بودن خودرو را برای شخص خریدار در پی دارد.

این مقام انتظامی یادآور شد: در حال حاضر سیستم به نحوی طراحی شده که هیچ شخصی نمی‌تواند ریالی مالیات خود را کم و بدون پرداخت مالیات، تعویض پلاک کند.

محمدی همچنین اختلال درگاه مالیات نقل و انتقال خودرو را رد کرد و گفت: روزانه بین ۱۵ تا ۲۰ هزار نقل و انتقال خودرو در کشور صورت می‌گیرد.

کد خبر 668563

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار حوادث

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 13
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 15
  • IR ۱۵:۲۰ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۰
    13 1
    گفتن فقط دویست هزارتومان حالاکه انحصار نقل وانتقال خودرو افتاده دستشون هی گرانتر می شود
  • رویا IR ۱۵:۲۵ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۰
    13 0
    سلام. اینهمه تبلیغ که هزینه خودرو.زیاده و کاهش پیدا میکنه چی شدپس، همش بازارگرمی بود ازاین جیب بره تو. اون. جیب، الان که چندین برابرشده، آقا ما نمیخایم سند انتقال بدیم چرا باید مالیات نقل وانتقال واریز کنیم؟ حداقلش اونموقع دفترخونه ها میگفتن اگه دوست دارین سند انتقال بدین مالیات وعوارض بدین اگرم نه نمیخاد ولی الان برای پلاک.یه پراید باید دومیلیون. پول بدیم چخبرتونه
  • مصطفی IR ۱۵:۲۷ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۰
    16 2
    با سلام کجاش به نفع مردم شده این که شد همون هزینه ای که به محضر پرداخت می شد بیشتر هم شده که کمتر نشده
  • احسان IR ۱۵:۳۲ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۰
    12 3
    میخواستید با ۲۵۰ تومن تعویض پلاک کنید حالا که نون سردفتر داران رو بریدید دارید دو برابر اونا از ما پول میگیرید . برای تعویض پلاک یه پراید ۲ میلیون
  • IR ۱۵:۳۸ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۰
    16 0
    تا قبل این می گفتن محضر نرید و پول زور ندید. چی شد؟ معلوم شد سنگ خودتون به سینه می زدید مبادا تعویض پلاک تعطیل نشه. آخه چرا پول و وقت مردم باید تو صف تعویض پلاک هدر بره؟
  • IR ۱۵:۴۵ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۰
    15 0
    باید مثل دهه 5 و 60 هر ماشین، از تولید تا اسقاط 1 پلاک داشته باشه تا نیاز به تعویض پلاک نباشه. اما سهامدارای شرکت رهگشا دست از جیب مردم بر نمی دارن. مرکز تعویض پلاک راه انداختن و مشغول فروش پلاک به مردم هستن
  • IR ۱۵:۴۹ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۰
    11 0
    ماده 29 سال 90 تصویب شده. تو این مدت چرا به وظيفه قانونی تون عمل نکردید و اینقدر بین خریدار و فروشنده و تو دادگاه‌ها پرونده و دردسر درست کردید؟
  • IR ۱۶:۱۹ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۰
    13 0
    عجب ؟ یکسال تمام مانور دادید که مردم نباید پول اضافه پرداخت کنند و دفترخانه ها می بایست از پروسه نقل و انتقال حذف شوند ما هم ساده باور کردیم . حالا نقشه عوض شد؟
  • IR ۱۶:۲۵ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۰
    12 0
    تعویض پلاک امر منسوخ در تمام دنیاست پلیس به وظیفه اصلیش که برقراری نظم و امنیت می باشد عمل نمی کنه بدنبال سود کلان از طریق تعویض پلاک است .
  • علی IR ۱۶:۵۲ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۰
    9 0
    اصلا معنی تعویض پلاک یعنی چه؟ چرا نباید یک خودرو از اول تا آخر کارکردش فقط یک پلاک داشته باشه ؟ میدانید چرا ؟ چون نمی تونید پول مفت به چنگ بیارید .
  • ناشناس IR ۱۷:۲۱ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۰
    16 0
    چیزی به نفع مردم نیست،عوامفریبی هم حدی داره
  • زینب IR ۱۷:۵۵ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۰
    8 0
    اگر میخاستن به نفع مردم کارکنن راه بسیار بود مثلا جریمه ها را هر سال زیاد نمیکردن یا میگفتن بله سردفتران سواد اینکار را دارند حقوق دولتی کمتر بشه ولی سند تو دفترخونه بنام بخوره معلوم بود بنام مردم و بکام چند نفر موسس شرکت راهگشا هست
  • IR ۱۸:۱۹ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۰
    8 0
    بی سوادی درد بزرگیه که تعداد بی سوادا کم نیست و با تصمیم افراد مغرض و بی سواد بقیه باسوادا که در اقلیت هستند حقشون ضایع میشه و تازه جالب اینکه ریس امورمالیاتی گفته مالیات بعهده فروشنده و بدهکار دولتی محسوب میشه و کد ملی شخص بدهکارقفل میشه