عضو شورای اسلامی شهر تهران از دوگانگی درباره مدیریت قانون هوای پاک انتقاد کرد و گفت: شهرداری تهران بدون داشتن مسئولیت، طبیعتا نمی‌تواند در این زمینه گامی بردارد.

ناصر امانی

ناصر امانی در گفت‌وگو با همشهری‌آنلاین در این باره افزود: من به عنوان عضو شورای شهر از همان ابتدا، از تفویض مسئولیت اجرای قانون هوای پاک به شهردار تهران بدون دادن هرگونه اختیاری گلایه داشتم. دادن مسئولیت باید همراه با اختیار باشد؛ در غیر اینصورت، مسئولیت بدون عمل و اختیار آورده‌ای برای شهر ندارد و این دوگانگی موجب سردرگمی مردم می‌شود.

عضو شورای شهر تهران افزود: در قانون هوای پاک نزدیک به ۲۳ وزارتخانه و سازمان مسئولیت دارند و وظیفه هماهنگی بین این دستگاه‌ها هم برعهده رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست و معاون رئیس جمهور است. اگر مجموعه مسئولیت‌ها درباره اجرای قانون هوای پاک در تهران به شهردار تهران واگذار شده باشد، طبیعتا وزارتخانه‌ها و سازمان‌هایی که در این خصوص مسئولیت دارند باید از شهردار حرف‌شنوی داشته باشند و باید  دستور او درباره اجرای قانون هوای پاک در پایتخت را اجرا کنند.

امانی با بیان مثالی در زمینه دوگانگی و سردرگمی در مدیریت هوای پاک تهران ادامه داد: بر اساس قانون هوای پاک قرار بود از امسال موتورهای کاربراتوری و برخی خودروهای ساخت داخل در تهران پلاک نشوند، اما هیات دولت در آخرین روزهای سال گذشته این موضوع را به مدت سه سال دیگر یعنی تا سال ۱۴۰۳ به تعویق انداخت که به معنای ادامه آلودگی هوای تهران و تردد برخی منابع آلاینده‌ هوا است.

عضو شورای شهر تهران ادامه داد: ضمن اینکه اگر اختیار اجرای قانون هوای پاک به شهردار تهران تفویض شده است پس تکلیف ستادی که در استانداری تشکیل می‌شود، چیست؟ متاسفانه در این ستاد فقط برای محدودیت‌ها بعد از آلودگی هوا تصمیم‌گیری می‌شود در حالی که تهران نیازمند اقدامات اجرایی و اساسی در زمینه پیشگیری از آلودگی هواست.

امانی با تاکید براینکه من به عنوان عضو شورای شهر تهران در این زمینه سردرگم هستم، گفت: به عقیده من شهرداری باید با دولت و سازمان حفاظت از محیط زیست جلسه بگذارد و رایزنی کرده و ابهامات را برطرف کند. اگر مسئولیتی تفویض شده، باید در اجرا و عمل هم اختیارات لازم به شهردار تهران داده شود.

عضو شورای شهر تهران همچنین از شهردار تهران خواست محدوده اختیارات و وظایف قرارگاهی که در این زمینه قرار است تشکیل شود، را روشن کند و در این باره گفت: آیا دستگاه‌های دیگری هم عضو این قرارگاه هستند؟ اگر هستند، این سازمان‌ها از تصمیمات شهرداری تهران تبعیت می‌کنند؟ باید این‌ها همه روشن و شفاف شود. در غیر اینصورت، اعطای مسئولیت بدون دادن اختیار، مشکل آلودگی هوای تهران را حل نمی‌کند و فقط موجب سردرگمی مردم می‌شود.

کد خبر 668699

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha