یک بررسی جدید نشان می‌دهد که در افراد واکسینه‌نشده‌ای که دچار عفونت با سویه اُمیکرون شده‌اند، احتمالا پاسخ ایمنی که باعث حفاظت‌شان در برابر سایر سویه‌ها شود، ایجاد نمی‌شود.

Omicron

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از رویترز پژوهشگران هنگام آنالیز نمونه‌های خون به دست آمده پس از عفونت اُمیکرون متوجه شدند، آنتی‌بادی‌های القا شده بوسیله سویه‌های اُمیکرون BA.1 و BA.2 بر خلاف آنتی‌بادی‌های ایجاد شده بوسیله واکسن‌های کرونا یا ناشی از عفونت‌ها با سویه‌های قبلی کرونا نمی‌تواند سویه‌های دیگر ویروس کرونا را خنثی کند.

در مقابل افرادی که سه دوز واکسن‌های mRNA طراحی‌شده برای محافظت در برابر سویه‌های قبلی کرونا دریافت کرده و بعد دچار عفونت به اصطلاح «رخنه‌ای» با اُمیکرون شده بودند، دارای میزان‌های بالای آنتی‌بادی‌های خنثی‌کننده بر ضد هر دو زیرسویه اُمیکرون بودند، هر چند که کارایی این آنتی‌بادی‌ها کمتر از آنتی‌بادی‌های بر ضد سویه قبلی کروناویروس بود. 

یافته‌های این پژوهشگران در گزارشی که روند «داوری همتا» را برای انتشار در ژورنال Nature می‌گذراند، در سایت Research Square ارسال کرده‌اند.

اما به گفته این پژوهشگران در میان افرادی که دستگاه‌ ایمنی‌شان قبلا با واکسیناسیون یا عفونت طبیعی فعال نشده بود، آنتی‌بادی‌های پس از عفونت اُمیکرون برای سویه اُمیکرون بسیار اختصاصی بودند و تقریبا هیچ آنتی‌بادی خنثی‌کننده که سویه‌های کرونا به جز اُمیکرون را هدف قرار دهد، پیدا نشد.

یافته‌های این بررسی نشان داد که به خصوص آنتی‌بادی‌های القاشده بوسیله BA.2 باعث دفاع در برابر هیچ سویه دیگری از کروناویروس نمی‌شوند.

این پژوهشگران می‌گویند یافته‌هایشان «بر اهمیت تزریق واکسن یادآور یا تقویتی برای حفاظت ایمنی» تاکید می‌کند.

کد خبر 670828

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha