روزنامه صهیونیستی هاآرتص نوشته باور اسرائیلی‌ها این است که ایرانی‌ها بهتر از آمریکایی‌ها مذاکره می‌کنند و پافشاری آنها بر مواضعشان برای آنها در ادامه مذاکرات مثمر ثمر خواهد بود.

آمریکا ایران اسرائیل

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از فارس، یک روزنامه صهیونیستی گزارش داده «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا قرار است طی روزهای آینده تصمیم خود درباره سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را اعلام خواهد کرد.

روزنامه هاآرتص همچنین نوشته که مقام‌های کاخ سفید موافق حفظ نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست سازمان‌های اصطلاحاً «تروریستی» هستند در حالی که مقام‌های وزارت خارجه آمریکا عکس این نظر را دارند.

طبق ادعای هاآرتص، مقام‌های اسرائیلی این هفته (تا یکشنبه هفته آینده بر اساس تقویم ایران) منتظر تحولات مهمی در خصوص مذاکرات میان ایران و قدرت‌های جهانی در خصوص برنامه هسته‌ای ایران هستند. بایدن قرار است طی روزهای آینده تصمیم خود را در خصوص حفظ یا خروج نام سپاه از فهرست سازمان‌های اصطلاحاً «تروریستی» اعلام کند.

هاآرتص گزارش داده رژیم اسرائیل در هفته‌های گذشته کارزاری گسترده را در ایالات متحده برای جلوگیری از خروج نام سپاه از فهرست «سازمان‌های تروریستی خارجی» (FTO) هدایت کرده است. بعد از این کارزار، مقام‌های کاخ سفید، بر خلاف مقام‌های وزارت خارجه آمریکا گفته‌اند که در کنار اسرائیل خواهند ایستاد و خواستار حفظ نام سپاه در آن فهرست خواهند شد.

با وجود این، مقام‌های رژیم صهیونیستی می‌گویند فشار شماری از کارکنان وزارت خارجه آمریکا که آنها هم خواستار حفظ نام سپاه در فهرست مذکور هستند، ممکن است بر تصمیم بایدن اثر بگذارد.

یک مقام رژیم صهیونیستی به هاآرتص گفت: «تا زمانی که بیانیه‌ای شفاف صادر نشود ممکن نیست بتوان فهمید تصمیم نهایی رئیس‌جمهور [آمریکا] چیست.»

دولت آمریکا فروردین‌ماه سال ۱۳۹۸ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست «سازمان‌های تروریستی خارجی» (FTO) قرار داده بود. این نخستین بار بود که کاخ سفید نیروهای مسلح رسمی یک کشور خارجی را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار می‌داد. پس از این تصمیم، شورای عالی امنیت ملی ایران مقر مرکزی فرماندهی ارتش آمریکا در منطقه را در فهرست گروه‌های تروریستی قرار داد.

پیش از اقدام دولت ترامپ در این راستا کارشناسان در خود آمریکا هم درباره تبعات این اقدام هشدار داده‌ و تلاش کرده‌ بودند کاخ سفید را از آن برحذر دارند. روزنامه نیویورک‌تایمز، به عنوان اولین رسانه‌ای که اسفندماه ۱۳۹۷ مقاصد دولت آمریکا در این باره را گزارش کرد نوشت این طرح هنگام ارائه با مخالفت مقام‌های پنتاگون و «سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا» (سیا) رو به رو شده است.

در آن زمان ارزیابی پنتاگون و سیا این بود که چنین اقدامی نظامیان ایالات متحده و مأموران اطلاعاتی آن را در معرض خطر اقدامات متقابل توسط دولت‌های خارجی قرار می‌دهد. 

کارشناسان مسائل حقوقی در آن زمان عنوان کردند چنانچه طرف‌های کنوانسیون‌های ژنو در بدعتی جدید نیروهای مسلح یکدیگر را «سازمان تروریستی» بنامند و این رویه رواج پیدا کند، اعضای نیروهای مسلح آمریکا نیز، در صورت دستگیری در یک کشور ثالث، ممکن است متقابلاً «تروریست» تلقی شده و محاکمه شوند.

روزنامه هاآرتص مدعی شده چنانچه اختلافات بر سر مسئله سپاه حل شود آمریکا توافق جدید با ایران که مذاکرات مربوط به آن در وین انجام شده را امضا خواهد کرد. هاآرتص ادعا کرده است: «در اسرائیل، باور بر این است که دولت بایدن مصمم به امضای توافق با ایران است و ایرانی‌ها بهتر از آمریکایی‌ها مذاکره می‌کنند و اصرار آنها می تواند برایشان در ادامه کار مثمر ثمر واقع شود.»

اقدام دولت آمریکا علیه سپاه در ادامه سیاست‌های تنبیهی واشنگتن علیه کشورها و گروه‌هایی تصور می‌شود که واشنگتن را در پیشبرد اهدافش در منطقه ناکام گذاشته‌اند.این مسئله به ویژه در کنار اسنادی که نشان می‌دهند آمریکا به دنبال بهره‌جویی از حضور داعش در سوریه و عراق بوده حائز اهمیت است.

پیشتر اسنادی منتشر شده که نشان می‌دهند هیئت حاکمه آمریکا بعد از آغاز ناآرامی‌ها در سوریه از مارس ۲۰۱۱ و حمله داعش به عراق در سال ۲۰۱۴ به دنبال بهره‌برداری‌های مستقیم و غیرمستقیم از گروه‌های تروریستی برای پیشبرد اهدافش در منطقه بوده است.

در جریان تحولات سوریه و عراق، ائتلاف تحت رهبری آمریکا که ادعا می‌کرد برای مبارزه با گروه تروریستی داعش تشکیل شده در مقاطعی حتی به نفع داعش وارد عمل شد و با بمباران مواضع گروه‌های در حال مبارزه با این گروهک تروریستی راه را برای پیشروی‌های آن هموار کرد.

به عنوان مثال، شهریور ماه سال ۱۳۹۵، چهارجنگنده ائتلاف آمریکا مواضع ارتش سوریه را که در حال مبارزه با عناصر داعش در نزدیکی فرودگاه شهر «دیرالزور» بودند بمباران کرده و ۸۳ نظامی این کشور را به شهادت رساندند. 

این ائتلاف، خردادماه سال ۱۳۹۴ هم با آنکه طبق گزارش رسانه‌های آمریکایی از قصد داعش برای حمله به شهر «رمادی»، مرکز استان الانبار عراق مطلع بود هیچ اقدامی برای جلوگیری از کاروان داعش در راه شهر انجام نداد.  شبکه خبری بلومبرگ در آن زمان به نقل از منابع و مقام‌های اطلاعاتی آمریکا گزارش داد نظامیان این کشور در حالی نظاره‌گر سقوط رمادی بودند که از قبل از برنامه داعش برای حمله به این شهر خبردار بودند. 

گزارش هاآرتص در حالی منتشر شده که مذاکرات رفع تحریم‌ها در وین از چند ماه پیش دچار وقفه شده است.  دولت آمریکا از زمان آغاز این مذاکرات به جای پیشنهاد دادن ابتکارهای عملی برای پیشرفت گفت‌وگوها بارها تلاش کرده طرف‌های مختلف به ویژه ایران را به کند کردن روند مذاکرات متهم کند.

هاآرتص در بخش دیگری از این گزارش تصریح کرده که دولت بایدن بار دیگر ضرب‌الاجل خود در خصوص مذاکرات وین را تمدید کرده است. منابع دخیل در مذاکرات به هاآرتص گفته‌اند که دولت آمریکا چندین بار ضرب‌الاجل‌های خودش را تغییر داده است. آنها در ابتدا ماه فوریه را به عنوان ضرب‌الاجل توقف مذاکرات در صورت عدم حصول توافق اعلام می‌کردند اما آن را به ماه مارس موکول کردند که این ماه هم به پایان رسیده است.

تعیین ضرب‌الاجل‌های ساختگی یکی از تاکتیک‌های ضلع غربی مذاکرات وین در ماه‌های گذشته برای تحت فشار قرار دادن تیم ایران بوده، حال آنکه شواهد مختلفی نشان می‌دهند ضعف تصمیم‌گیری در طرف‌های غربی به خصوص آمریکا عامل حرکت کند مذاکرات بوده است. 

از زمان آغاز نخستین دور مذاکرات وین در دولت آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی در آذرماه سال  گذشته مقام‌های کشورهای غربی و جریان رسانه‌ای همسو با آنها چندین موعد برای بسته شدن پنجره مذاکرات تعیین کرده اما با نزدیک شدن به هر یک از آن موعدها آن را چند هفته به عقب‌تر انداختند.

هاآرتص مدعی شده ایران در هفته‌های گذشته تلاش کرده با اتکا به قدرتش در گفت‌وگوها دستاوردهایش را افزایش دهد و به تازگی مطالبات جدیدی را مطرح کرده که فراتر از توافق برجام هستند. یک مقام اسرائیلی گفت: «مطالبه آنها در خصوص سپاه پاسداران یکی از مطالبات بسیار فراوانی است که آنها مطرح کرده‌اند.»

رژیم صهیونیستی- مطابق گزارش هاآرتص- بر این باور است که جمهوری اسلامی ایران از فرصت مذاکرات وین برای تقویت برنامه هسته‌ای خود استفاده کرده است.

کد خبر 671097

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست‌خارجی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 8
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 13
  • DE ۰۵:۰۶ - ۱۴۰۱/۰۱/۳۱
    12 26
    خدا را شکر بالاخره رژیم شیطانی صهیونیسم فهمید که ایران زیر بار زور نمی رود ودر صورت کوچکترین تعرضی یهودیان نجس صهیونیست به ایران حتی فرصت غرق کردن خود را هم‌ نخواهند داشت .
  • IR ۰۷:۵۱ - ۱۴۰۱/۰۱/۳۱
    26 4
    اين نوشته بدون رعايت امانت در نقل قول ها و ارجاع ها با سر هم بندي نظر ديگران و گنجاندن نظر نگارنده نوشته شده است و به هيچ عنوان نوشته يک دستي نيست
    • IR ۲۲:۰۷ - ۱۴۰۱/۰۱/۳۱
      2 0
      شکایتی بابت ظلمی که به امریکایی ها واسراییلی ها در این عدم رعایت امانت نوشتاری شده به شورای امنیت سازمان ملل بفرست ! شاید تحریمی به تحریمهای ایران اضافه و دل شما خنک شود!!!
  • IR ۰۹:۱۰ - ۱۴۰۱/۰۱/۳۱
    7 5
    همیشه صحبت های رژیم صهیوننیستی برای گمراهی جامعه جهانی و ما بر عکس است. اگر تعریف کرد بدانی ضعفی بوده اگز تخریب کرد بدانی قدرتی بوده. همیشه جنایت های خودش را با مظلومیت و بی تقصری نشان می دهد
  • IR ۱۴:۱۳ - ۱۴۰۱/۰۱/۳۱
    13 5
    اگر توافق صورت نگیرد آمریکا و اسرائیل و کل دنیا ضرر خواهند کرد، و ثابت خواهند شد آمریکا قدرت تصمیم گیری سیاسی بین المللی را ندارد!
  • IR ۱۷:۱۱ - ۱۴۰۱/۰۱/۳۱
    4 1
    امثال من که عده زیادی هستن آرزو دارند که برجام به توافق نرسد چون توافق منافع مردم را تامین نخواهد کرد
  • IR ۲۲:۵۹ - ۱۴۰۱/۰۱/۳۱
    2 1
    مطالبی را که از رسانه دیگر (در اینجا هاآرتص) نقل می‌کنید درون علامت نقل قول قرار دهید تا از جمله هایی که از خودتان لابلای مطلب گذاشته‌اید متمایز باشد.
  • عبدالرضا غیایی شاملو IR ۲۳:۱۱ - ۱۴۰۱/۰۱/۳۱
    0 4
    اصلی ترین و مهمترین وظیفه هر حکومت و هر دولتی در دنیا اول از همه این است که برای مردمانشان رفاه و آسایش به ارمغان بیاورند، مسئولین ما آیا موفق بوده اند؟ با قاطعیت میتوان گفت خیر