رئیس رسانه ملی در ضیافت افطاری با جمعی از هنرمندان بیان کرد که باید از خودمان بپرسیم چرا احساس علاقه‌ای که مخاطب به هنرمندان و آثارشان داشت، کاهش یافته است؟

پیمان جبلی

 به گزارش همشهری آنلاین  به نقل از روابط عمومی رسانه ملی، پیمان جبلی رئیس صداوسیما در دیداری که با جمعی از هنرمندان در مرکز همایش‌های بین‌المللی سازمان صداوسیما برگزار شد با ابراز خرسندی از میزبانی هنرمندان، آن را جلسه‌ای در خانواده صداوسیما خواند و گفت: همه ما، چه شما به عنوان هنرمند، چه ما به عنوان مسئولین صدا و سیما، باید از خودمان بپرسیم چرا احساس علاقه‌ای که مخاطب به هنرمندان و آثارشان داشت، کاهش یافته است؟ چرا بعضی آثاری که در گذشته با هزینه‌های کمتر ساخته می‌شد، ماندگارترند؟ همه مان مقصریم و نمی‌توانیم خودمان را تبرئه کنیم.

رئیس سازمان صداوسیما با پرسیدن این سئوال که در اصالت دادن به ذائقه مخاطب و مرجعیت و محتوای رسانه کدام را ارجح دانسته‌ایم، گفت: به عنوان یک مخاطب، همکار و فردی که ۳۰ سال در رسانه کار کرده معتقدم ما توالی و ترتیب بین مرجعیت و جذابیت و محتوا را فراموش کرده‌ایم. دغدغه برخی سازندگان، صرفاً درصد مخاطب بوده و درباره محتوا، دغدغه‌ای نداشته‌اند. اما می‌خواهم بر این نکته تاکید کنم که در دوران جدید، محتوا هم اولویت دارد. چه قدر توانسته‌ایم در یک شبانه روز، خوراک خوب به مخاطب بدهیم.

قصد ما اصلاح محتوا و فرآیند تولید است و نه متوقف کردن آنها

وی تکرار آثار بدون محتوا را به دادن پی در پی آب شور دریا به فردی تشنه تشبیه کرد و گفت: متاسفانه برخی‌ها این نگاه را توقف تولیدات تعبیر کرده‌اند و گفته‌اند جبلی دستور توقف ساخت سریال‌ها را داده است تا بین ما و شما که صاحب اصلی آنتن هستید، اختلاف بیاندازند. چنین چیزی نیست و من بارها با حضور در پشت صحنه سریال‌ها، بر این نکته تاکید کردم که قصد ما اصلاح محتوا و فرآیند تولید است و نه متوقف کردن آنها.

جبلی با اشاره به شعار تحول در دوران مدیریت جدید سازمان، اولویت این تحول را محتوا، رویکرد، فرآیند و در صورت لزوم، ساختار دانست و گفت: ما در کشوری هستیم که به اذعان جهانیان بر قله فرهنگ و هنر و تمدن است و همین باید محور تولید محتوای سالم براساس داشته‌های هویتی باشد. پس از خودمان بپرسیم ما چقدر از این ظرفیت‌ها و نقاط اقتدارمان رادر قالب‌های مختلف، رسانه‌ای کرده‌ایم؟

جبلی، هنرمندان را صاحب واقعی آنتن خواند و گفت: در سازمان به روی شما باز است. من سال پیش به دوستان گفتم به همه شما اطلاع بدهند ما از الان برای سال آینده با همه شما کار داریم.

رئیس رسانه ملی تاکید کرد: تولیدات باید با پژوهش به جزئیات قصه و به فیلمنامه برسد و فشار آنتن نباید ما را از اهمیت فیلمنامه غافل کند. ما و شما باید به نقاط مشترک برسیم چون هیچکدام به تنهایی نمی‌توانیم این راه را طی کنیم.

جبلی از تهیه کنندگان خواست با کشف استعدادهای جوان، مومن و انقلابی، آنها را پای تجربیات پیشکسوتان بنشانند. وی ساخت کار پرهزینه را الزاماً دلیل موفقیت یک اثر ندانست و گفت: چه بسا کارهای ارزانی که به واسطه محتوا و قصه مناسب، تاثیر بیشتری می‌گذارند.

رئیس رسانه ملی با اشاره به ادبیات داستانی قوی کشور آن را پشتوانه‌ای قوی برای اقتباس دانست و گفت: با همین پشتوانه می‌توان استخوان بندی فیلمنامه‌ها را محکم کرد. وی خواهان شناسایی افتخارات و معرفی آنها به مخاطب در قالب‌های متنوع شد و گفت: در برهه‌ای که مردم ما با مشکلاتی معیشتی مواجه هستند، باید امید بدهیم.

ساخت شهرک سینمایی ویژه شهری، تجهیز و آماده سازی شهرک سینمایی غزالی

وی در پایان با ابراز امیدواری برای استمرار جلسات با هنرمندان، از ساخت شهرک سینمایی ویژه شهری، تجهیز و آماده سازی شهرک سینمایی غزالی و نظم و نسق نظام برآورد و پرداخت به برنامه سازان، خبر داد.

در ابتدای این نشست که وحید جلیلی قائم مقام رئیس سازمان در امور فرهنگی، شاه آبادی معاون سیما و رمضان نژاد رئیس مرکز سیما فیلم هم حضور داشتند، هنرمندان به بیان نکات خود پرداختند.

داوود میرباقری کارگردان، به اهمیت کار بر روی محتوا برای تولید جذاب اشاره کرد و گفت: اگر استانداردهای فنی و محتوایی مان را با همان دقت اولیه ادامه می‌دادیم، تولیداتمان درجه یک می‌شد.

محمدرضا شفیعی تهیه کننده، خواهان شفافیت در مدیریت و تصمیم گیری‌های سازمان برای رهایی برنامه سازان از سردرگمی‌شد.

مهدی فرجی تهیه‌کننده، از محاسن بومی‌کردن تلویزیون مانند ساخت «پایتخت»، «نون خ» و «نجلا» گفت و خواهان ساماندهی دستمزد بازیگران شد.

مسعود ده نمکی تهیه کننده و کارگردان، با اشاره به حجم بالای تولیدات سریالی که حدوداً برابر با ۱۰۸۰ فیلم سینمایی در سال است، خواهان ایجاد نظام جزا و پاداش و حقوق معنوی سازنده شد.

هادی مقدم دوست کارگردان، به اهمیت اقتباس اشاره کرد و محسن علی اکبری تهیه کننده، از محاسن همکاری‌های بین‌المللی گفت. همچنین مرجان اشرفی زاده کارگردان، خواهان خوانش درست متن‌ها در سازمان و دفاع از حقوق معنوی کارگردان شد و سیروس مقدم نیز از سازمان خواست حواسش به هنرمندان و ویژندهایی مانند «پایتخت» باشد.

هادی حجازی فر کارگردان، نیز با انتقاد از تعدد مراکز تصمیم‌گیری، برخی دلسوزی‌های بی مورد را باعث حذف جذابیت‌ها دانست. جواد شمقدری کارگردان، از اهمیت ساخت شهرک انقلاب و تولید و پژوهش در این زمینه گفت. احمد میرعلایی تهیه کننده به بازمهندسی آثار مناسبتی برای تاثیر بیشتر اشاره کرد.

محمدرضا شفاه تهیه کننده، گفت: امیدوارم فشارها، شما را از مسیر جذب منطقی استعدادهای جوانان خارج نکند.

ابوالفضل صفری تهیه‌کننده، خواهان ایجاد نظم نرخ برنامه سازی و سریال سازی با توجه به وجود اسپانسرها شد.

کد خبر 672094

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار رادیو و تلویزیون

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 13
  • نظرات در صف انتشار: 11
  • نظرات غیرقابل انتشار: 2
  • محمد IR ۲۱:۳۹ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۴
    23 7
    دقیقاً اگر یه حرف درست تمام عمر زده باشی همین بی کفایتی شما هاست که مخاطبین تلویزیون کم شده و مردم روی آوردن به ماهواره گناهش گردن شما
  • ناشناس IR ۲۲:۲۳ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۴
    13 0
    به نظرمن دلیل کم شدن مخاطب در تلویزیون این است که تلویزیون و خیلی سازمان ها را انحصاری کرده‌اند یعنی اینکه هر که را دلشان خواست نگه میدارند و هر که دلشان نخواست با زدن برچسب یا دلایل دیگر بیرون میکنند بدون در نظر گرفتن سوابق تجربیات داشتن مهارت کافی و لازم و بقیه موارد بدون قانون جذب میکنند هنر مندان مردمی دوست داشتنی را کنار گذاشتند و هنرمندان بی هنر و بی استعدادی بدون مدرک پفک و فامیلی را روی کار آوردند که اصلا به دل مردم نمی شوید محتوا ها هم همینطور
  • ناشناس IR ۲۳:۲۲ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۴
    11 0
    هزینه های نجومی ومخاطبان حداقلی،علتش یکسونگری محض درصداوسیما
  • NL ۲۳:۴۰ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۴
    18 5
    اخبارتون که جهت‌داره، سریال‌هاتون که سفارشی و بی‌محتواست، برنامه‌های طنزتون که مسخره‌بازی و نوعی توهین به شعور مخاطبه، فیلم‌های سینمایی‌تون که اکثراً تکراری و با هزار تا سانسوره، برنامه‌های گفتگومحورتون که غیرعلمی و حوصله‌سربره و صد تا مشکل دیگه. کدوم مخاطبی برای همچین رسانه‌ای باقی می‌مونه؟ صداوسیما فقط می‌خواد یک فکر خاص را به زور به مردم القا کنه و مردم هم معلومه که قبول نمی‌کنند.
  • IR ۰۱:۲۷ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۵
    8 3
    افرادی مثل عادل فردوسی پور را بی دلیل ممنوع الکارش میکنید بعدانتظار دارید مخاطب بشینه پای برنامه های مزخرف شما
  • GB ۰۱:۴۹ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۵
    1 1
    به نظر من باید دقیقا تعداد مخاطب مل صدا وسیما رو در بیارن ببین چند درصد جامعه هست به همون اندازه بودجه بدن بهش. هیچ سازمانی دولتیش کار نخواهد کرد هنر که بماند
  • سعید IR ۰۶:۴۹ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۵
    8 1
    برنامه های tv که مخاطب کمی داره ولی بعضی از نقدها هم ازروی عقده وضربه زدن است
  • قباد IR ۰۷:۰۲ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۵
    7 3
    یکی مثل فردوسی پور را حذف کردید و بعد از آن هم به اعتراض یک ملت بی توجهی نمودید ، به تقاضای برگرداندن مردم وقعی ننهادید. معلوم است نتیجه چه شد. من از آن به بعد هرگز به تلوزیون ایران نگاه نکرده ام. بقیه هم مانند من.
  • IR ۰۷:۳۷ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۵
    6 5
    کاهش نیافته است که کاملا محو شده است. امیدوارم این سخنان راست و درست شما برای کسب محبوبیت و سپس ادامه همین راه نباشد. میدانید این سخن از چه کسیست؟ باید کفگیر را به ته دیگ بزنید و از زیر برو و از رو بزیر .
  • IR ۰۸:۱۱ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۵
    7 6
    اصلا تلویزیون روشن نمیکنم،حال بهم زنه
  • شهروند IR ۰۹:۱۵ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۵
    10 3
    بارها پیام دادم گفتم حیف بودجه ائی که به شما میدن. توی سازمان ذرت مکزیکی بفروشید و سازمان رو به پارک وصل کنید مردم رضایت بیشتری دارن
  • وجدان IR ۰۹:۱۹ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۵
    7 5
    کجای دنیا حوالی ساعت 10 شب موقع خوا ب بچه ها در برنامه کودک (شبکه پویا) کارتون بینوایان میذارن با قیافه وحشتناک خانواده تناردیه. من که بابای بچه هستم خودم ترسیدم وای به حال بچه. کودک آزاری شاخ و دم نداره
  • فرزند ایران IR ۱۰:۵۰ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۵
    8 0
    دقیقا که مشکل از خودتان هست وگرنه این همه غمباد کم نیس که با فیلمها وبرنامه های غم انگیز به ان بیفزایید جنگ درد داشت بعدش درد داشت تورم درد داشت فقر دردر داشت طلاق به دلیل فقروبیکاری درد داشت زلزله وسیل درد داشت چقدر درد این همه سال ببینیم ولمس کنیم وبازهم تلوزیون به ان اضافه کند بااخبارها وبرنامه هایش دقیفا صدا وسیما بار منفی صددرصدی دارد