سازمان جهانی بهداشت و صندوق کودکان سازمان ملل (یونیسف) در حالیکه درباره «وضعیت وخیم» شرایطی که می‌توانند به شیوع جهانی بیماری سرخک هشدار دادند.

measles

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از یواس‌تودی گزارش سازمان جهانی بهداشت نشان می‌دهد که دو ماه اول سال ۲۰۲۲ شمار موارد گزارش‌شده سرخک به ۱۷۳۳۸ مورد رسیده است که افزایشی ۷۹.۳ درصدی نسبت به مدت مشابه سال پیش را نشان می‌دهد.

این دو سازمان فهرستی از چند دلیل احتمالی برای این افزایش را برمی‌شمارند، از جمله اختلال در برنامه‌های واکسیناسیون، زیر فشار بودن سیستم‌های مراقبت بهداشتی ، برداشته شدن محدودیت‌های فاصله‌گیری اجتماعی مربوط به کووید-۱۹ و شمار زیاد افراد آواره‌شده به خاطر منازعات در اوکراین و افغانستان.

این سازمان‌ها اوج‌گیری شیوع سرخک بسیار واگیر را هشداردهنده رخ دادن شیوع سایر بیماری‌های واگیر در آینده می‌دانند.

سازمان جهانی بهداشت و یونیسف در بیانیه‌ خبری‌شان در این باره می‌گویند:‌« موارد سرخک معمولا به سرعت با افت میزان واکسیناسیون خود را نشان می‌دهند ما نگران هستیم که شیوع‌های سرخک مقدمه شیوع بیماری‌های دیگری باشد که به اندازه سرخک به سرعت انتشار پیدا نمی‌کنند.»

به گفته این دو سازمان از آوریل ۲۰۲۱ تا به حال ۲۱ مورد شیوع بزرگ سرخک رخ داده است و کشورهایی که بیشترین موارد این بیماری را گزارش کرده‌اند عمدتا در آفریقا و منطقه مدیترانه شرقی هستند و کشورهای نیجریه، سومالی، یمن، افغانستان و اتیوپی بیشترین موارد بیماری سرخک را گزارش کرده اند. این سازمان‌ها می‌گویند شمار واقعی موارد بیماری ممکن است بیشتر باشند، چرا که نظام‌های نظارت بر بیماری‌ها دچار اختلال هستند.

سرخک بیماری بسیار واگیری است که ممکن است جان نوزادان و کودکان را به خطر بیندازد. سرخک به خاطر دانه‌های پوستی قرمز رنگش به این نام خوانده می‌شود، می‌تواند باعث ایجاد تب و سرفه شود و نهایتا ذات‌الریه (عفونت ریه) و آنسفالیت (التهاب مغزی) ایجاد کند.

در حالیکه واکسنی برای پیشگیری از این بیماری در اختیار است که به صورت دو دوز تجویز می‌شود، از هر پنج نفری واکسن‌نزده‌ای که دچار سرخک می‌شوند، کار یک نفرشان به بیمارستان می‌کشد. همچنین از هر ۱۰۰۰ کودک دچار سرخک یک تا سه کودک به عوارض وخیم آن مبتلا می‌شوند.

این دو سازمان وابسته به سازمان ملل همچنین ابراز نگرانی می‌کنند که کودکان بیشتری ممکن است در معرض ابتلا به سرخک باشند، چرا که پاندمی کرونا باعث به تاخیر افتادن برنامه‌های واکسیناسیون معمول در بسیاری از کشورها شده است و خواستار بازگرداندن این برنامه‌ها به وضعیت عادی و دسترسی افراد به واکسن‌های نجات‌بخش شده‌اند.

کد خبر 673212

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha