مصرف‌کنندگان آفریقایی در پی گرانی گندم، از جایگزین‌هایی مثل سیب‌زمینی، آرد نشاسته و سورگوم برای تولید نان، شیرینی و ماکارونی استفاده می‌کنند.

گندم

به گزارش همشهری آنلاین، تسنیم به نقل از بلومبرگ نوشت: تولیدکنندگان غذا در کنیا، جمهوری دموکراتیک کنگو، نیجریه و کامرون می‌گویند که محصولات ارزان‌تر را با گندم مخلوط می‌کنند تا بتوانند آرد نان، شیرینی و ماکارونی تولید کنند. آن‌ها برنج محلی، آرد نشاسته و سورگوم را به گندمی اضافه می‌کنند که قیمت جهانی آن در پی حمله روسیه به اوکراین و مختل شدن صادرات بیش از ۴۰ درصد افزایش یافته است.

محصولات کشاورزی محلی در آفریقا مثل سورگوم و برنج محلی کمتر در معرض تورم جهانی قرار دارند بنابراین از موج گرانی‌های اخیر مواد غذایی در جهان در امان مانده‌اند.

کنیا که ۴۴ درصد از گندم مورد نیاز خود را از منطقه دریای سیاه تأمین می‌کند به‌دلیل تورم جهانی مواد غذایی با نرخ تورم ۶.۵درصدی در ماه آوریل مواجه شده است.

«جوزف چوگه» رئیس یک شرکت تولیدکننده مواد غذایی در کنیا گفت: افزایش قیمت ذرت و گندم در جهان مصرف‌کنندگان کنیایی را واداشته است که به جایگزین‌های دیگر روی بیاورند. فروش برنج محلی و سورگوم در کنیا رو به افزایش گذاشته است اما فروش گندم کاهش یافته است.

قیمت ذرت در این کشور دو برابر شده است و کارخانه‌های تولید آرد به‌سختی می‌توانند ذرت مورد نیاز خود را تأمین کنند. موج گرما به کشتزارهای گندم هند آسیب زیادی وارد کرده است و درنتیجه انتظار می‌رود که دولت هند محدودیت‌هایی را در زمینه صادرات گندم اعمال کند. این مسئله قوز بالا قوز بازار جهانی گندم شده است که هم‌اکنون با کاهش عرضه از سوی اوکراین و روسیه روبه‌رو است؛ بنابراین انتظار می‌رود عرضه جهانی گندم بیش از پیش کاهش یابد.

دولت هند پیش‌بینی خود از میزان تولید گندم این کشور را برای سال جاری کاهش داده است اما به شهروندان هندی اطمینان داده است که گندم کافی برای پاسخ به نیاز داخلی در اختیار دارد.

«شرلی مصطفی» اقتصاددان سازمان جهانی خواروبار و کشاورزی ملل متحد موسوم به فائو گفت: شاهد هستیم که در کشورهای مختلف به‌دلیل کمبود جهانی گندم به‌سمت استفاده از غلات جایگزین روی آورده‌اند.

فائو پیش‌بینی خود از تولید جهانی گندم در سال زراعی ۲۰۲۲ را کاهش داده است، به‌ویژه فائو انتظار دارد که تولید گندم اوکراین در این سال کاهش قابل‌توجهی یابد. بر اساس پیش‌بینی فائو سطح زیر کشت گندم در اوکراین حداقل ۲۰ درصد کاهش خواهد یافت.

مصر بزرگ‌ترین خریدار گندم در جهان است. این کشور ۸۰ درصد از واردات گندم موردنیاز خود را از روسیه و اوکراین تأمین می‌کند. خرید امسال مصر در بازار گندم ۱۳ درصد از سال پیش کمتر بوده است.

شرکت‌های تولیدکننده ماکارونی در مصر به‌دلیل کمبود گندم به‌سمت استفاده از غلات دیگر مثل برنج، ذرت و آرد عدس روی آورده‌اند.

شرکت نستله در نیجریه نیز در گزارش عملکرد سال ۲۰۲۱ خود گفته است که از تولیدات داخلی بیشتری در خط تولید خود استفاده کرده است یعنی از محصولاتی مثل سورگوم و دانه سویا.

در کنگو دولت برنامه‌ای را برای حمایت از تولید آرد نشاسته به اجرا گذاشته است تا در تولید نان، شیرینی و ماکارونی مورد استفاده قرار گیرد. این آرد از گیاهی ریشه‌دار به‌نام کاساوا تولید می‌شود. این برنامه به دولت کنگو کمک می‌کند که وابستگی خود به گندم وارداتی را کاهش دهد. کنگو در هر سال ۸۷ میلیون دلار گندم وارد می‌کند.

«آندره وامسو» یک مقام وزارت صنعت کنگو در این باره گفت: اگر ما بیشتر نیاز خود به غلات را در داخل تولید می‌کردیم کمتر از جنگ اوکراین آسیب می‌دیدیم.

کامرون به‌عنوان یک کشور آفریقایی دیگر سالانه یک‌میلیون تن گندم وارد می‌کند و میان ده واردکننده بزرگ گندم در آفریقای زیر صحرا قرار دارد. دولت این کشور به‌دلیل کاهش تولیدات داخلی، صادرات آرد گندم، برنج و غلات به کشورهای همسایه را معلق کرده است. این اقدام پس از آن انجام شد که قیمت نان در بازار داخلی در ماه مارس ۲۰ درصد افزایش یافت، درنتیجه این افزایش قیمت برخی شرکت‌های تولیدکننده مواد غذایی در این کشور به استفاده از سیب‌زمینی روی آورده‌اند.

«سولینا چیکا» یک کشاورز کامرونی در این باره گفت: تقاضا برای سیب‌زمینی ایرلندی توسط تولیدکنندگان نان افزایش قابل‌ملاحظه‌ای داشته است. من امسال در سال زراعی جاری قصد دارم سیب‌زمینی بیشتری بکارم تا بتوانم به تقاضای بازار پاسخ بگویم. همه هفت تن سیب‌زمینی که امسال برداشت کردم فروش رفته است.

کد خبر 675218

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 20
  • نظرات در صف انتشار: 129
  • نظرات غیرقابل انتشار: 21
  • IR ۱۳:۴۵ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۹
    90 6
    ما هم بریم سمت سیب‌زمینی آبپز! دندانهایمام را هم بذاریم برای فروش!
    • فرزاد ملقب به فری IR ۱۲:۰۴ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
      80 9
      عزیزم ما همین الانم با باد هوا زنده ایم،سیبزمینی مگه ارزونه، ما ۳ گانه سوزیم یکی باد یکی هوا یگی ریزگرد
  • ایرانی IR ۱۸:۱۵ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۹
    56 13
    باور نکنید این خبر دروغ روزانه بود بعد از دروغ سیزده
  • US ۱۹:۲۳ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۹
    70 36
    خدا ارحمن راحمین است انشااله وامون نمی گذارد تا حا لا رسونده تازه خودش روزی را تضمین کرده هرچه قسمت وروزی مردم کرده باشد خواهد رسید
  • کاظم IR ۱۹:۲۶ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۹
    96 26
    خدا را شکر کشورهای آفریقایی شدن الگوی ما نه این که ما هیچی نداریم و کشور فقیری هستیم.
  • US ۱۹:۵۶ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۹
    48 9
    من سالهاست از لواش ارد مخلوظ از گنذم و بلال استفاده می کنم و خیلی خوشمزه تر و مقوی تره و سنگین تره و با مصرف نصف مقدار لواش معمولی گندم خالص ادم رو سیر میکنه. البته بلالش باید اورگانیک باشه چونکه اکثر بلال توی بازار جین هاش دستکاری شده که باعث سرظان می شه . البته مکزیکی ها از نان بلال خا لص استفاده می کنند چونکه نمیتونن گندم رو هضم کنند
  • US ۲۰:۱۷ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۹
    19 18
    با عرضه نان بلال در کنار نان گندم در نانواییها میشود مصرف اون رو تشویق کرد و مصرف گندم رو پایین اورد
  • یاسین IR ۲۱:۳۵ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۹
    68 13
    همه و همه دست در دست هم دادن تا این پیام به ایرانیا تحمیل کنن که گران شدن۳ برابری جو و گندم عادیه چون در کشورهای افریقایی فقد ۱۰ درصد گندم گرون شده
  • IR ۲۱:۵۵ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۹
    82 7
    بله کاملا متوجه شدیم گرانی ها نشانه بی کفایتی نیست!!!!! مثل کرونا جهانی شده وهمه کشورها مثل کنیا!!! باآن مواجهند!!!! چی بودیم چی شدیم فقط دشت قزوین میتونه پاسخگوی کل ایران باشه اگه بهش فکر کنن خداوند همه جور نعمت به ایران داده اگه یه کم ایندفعه مسولین ازتوقعات خودشون کم کنن مردم اینهمه عذاب نمیکشن
    • جعفر زاده جعفر IR ۲۳:۱۰ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۹
      27 71
      سلام بمردم فهیم وطنم ایران خدای یکتا را مد نطرتان قرار دهید همه مشکلات درست می‌شود ب خواست خدا
  • IR ۲۳:۱۱ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۹
    60 15
    دلم میخادبرم روستاچهارتاگوسفندبگیرم ودوتاگاوه گندم هم خودم بکارم دیگه ازشهرخسته شدم هربارمیرم توگوشی یه چیزکم یاب شده!هروزبترازدیروز دیگه خسته شدم
    • IR ۱۴:۲۱ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
      29 25
      برادر من منم یک روستای ،دلم میخاد همه چیزم را ول کنم برم شهر فکر مبکنی ور روستا همه چیز فراوانیه نه برادر من چیزی که فراوانیه بد بختی،
  • IR ۲۳:۲۷ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۹
    41 9
    با سلام در شگفتم در حالیکه میزان عرضه غلات و دانه روغنی در بازار جهانی کم شده، هیچ سیاست کلانی برای تشویق کشاورزان جهت کاشت این محصولات استراتژیک توسط دولت اعلام نشده!
    • IR ۰۸:۴۴ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
      26 5
      بی خیال استاد من الان توی روستا هستم خودمونیم داریم دنبال بجایی میگردیم دربریم
    • GE ۱۰:۳۵ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
      16 3
      صدای طلبل از دور خوشه
  • IR ۰۰:۳۲ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
    25 7
    من کشاورزی فوق دیپلم دارم کاش دولت کشاورزی من را می‌گرفت بجاش کارمندم میکردم هم یه نون راحت میخوردیم
    • IR ۱۰:۰۱ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
      17 3
      آب از کجا اگه آب پیدا کردی به ماهم خبربده باهم بکاریم
  • کوهمره_جروق IR ۱۰:۰۰ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
    11 2
    خوب اینایی که نوشتی کدومش ارزان هست که جایگزین کنیم.
  • جبار BH ۱۳:۰۸ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
    18 1
    خب تو ایران خیلی وقته ارد خالص نیست ذرت عدس ماش هرچی دیدن قاطیش کردن
  • محمد رضا IR ۱۴:۲۱ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۰
    21 4
    خوب بود گفتید وگرنه نمی‌فهمیدم چرا ماکارونی سه برابر شده!!!!