در طرح تحول اقتصادی به فضل الهی و به لطف خدا و کمک شما باید همه مقررات ضدعدالت و تمام کسان و گروهها و باندهایی که مانع از اجرای عدالت هستند، از برابر راه ملت ایران برداشته شوند. به گزارش ایسنا، دکتر محمود احمدینژاد در ابتدای سخنانش با اشاره به ویژگیهای مردم مازندران، افزود: مازندران مهد مردمان شجاع و با شهامت است.
وی همچنین با اشاره به بحث دولت اسلامی و ویژگیهای آن، گفت: دولت اسلامی برخاسته از متن مردم و در خدمت مردم است و مسوولیت سنگینی برعهده دارد که اولین آن برپایی عدالت است و در واقع عدالت مهمترین رکن جامعه اسلامی است و همه باید دست به دست هم بدهند و برای برپایی عدالت قیام کنند.
رئیسجمهور با بیان این که « ایجاد امنیت، صلح، محبت و برادری و برابری، ناشی از استقرار عدالت است» گفت: عدالت عزتآفرین است.
احمدینژاد همچنین با اشاره به این که « همه برنامهها و کارگزاران دولت و اجرای برنامهها باید بر اساس عدالت و در داخل و در تعاملات خارجی نیز تنظیم همه روابط باید بر این اساس باشد» افزود: حتی عزل و نصب مدیران و مسوءلان نیز باید بر اساس عدالت انجام شود.
رئیسجمهور با تاکید بر این که عدالت به این معناست که امکانات کشور و فرصتهای رشد به صورت عادلانه بین اقشار و مناطق گوناگون توزیع شود، اظهار کرد: دولت نیز باید فرصت خود را به صورت عادلانه بین مناطق گوناگون کشور و اقشار مختلف توزیع کند.
وی با تاکید بر این موضوع که « به صورت خاص دولت باید توجه و همت خود را وقف برداشتن فاصلهها و محدودیتها کند» خطاب به مردم، گفت: شما میدانید خادمانتان در دولت تمام عزم و همت خود را بسیج کردهاند تا در راستای عدالت حرکت کنند.
رئیسجمهور با بیان این که «اجرای عدالت سختترین مرحله پیاده شدن حاکمیت اسلامی است و در اجرای عدالت مقاومتهای زیادی صورت میگیرد» اظهار داشت: گروهها و افرادی که عادت کردهاند کارهای خود و بستگانشان را با یک تلفن راه بیندازند از فرصتهای استثنایی، ویژه و انحصاری استفاده کنند و آن بالاها بنشینند، در برابر اجرای عدالت مقاومت میکنند و وقتی میگوییم واگذاری سهام کارخانجات دولتی باید به صورت عادلانه و بین اقشار گوناگون باشد، مقاومت و با توجیهات گوناگون سعی میکنند عدالت اجرا نشود.
وی همچنین با اشاره به طرح تحول اقتصادی اظهار داشت: مهمترین محور طرح تحول اقتصادی دولت اجرای عدالت است. ما نمیتوانیم بپذیریم بیش از 70 درصد امکانات کشور فقط و فقط و به صورت آسان و انحصاری در اختیار کمتر از 30 درصد از مردم باشد و 70 درصد مردم حتی از 30 درصد امکانات کشور برخوردار نباشند.
رئیسجمهور گفت: ما نمیتوانیم بپذیریم یک گروه یا باند با یک نفوذ و اعمال نظر بتواند از منابع سنگین ارزانقیمت صدها میلیاردی استفاده کند، ولی جوانان مازندران و ساری برای 10 تا 15 میلیون گیر این اداره و آن اداره باشند.
احمدینژاد ادامه داد: در طرح تحول اقتصادی به فضل الهی و لطف خدا و کمک شما باید همه مقررات ضد عدالت و تمام کسان و گروهها و باندهایی که مانع از اجرای عدالت هستند، از برابر راه ملت ایران برداشته و به کناری گذاشته شوند.
احمدینژاد افزود: دولت تلاش دارد از جهات گوناگون به سمت عدالت برود و تا امروز بیش از 5 / 22 میلیون نفر از سهام عدالت استفاده کردهاند که انشاءالله تا پایان سال این رقم به 42 میلیون نفر هم خواهد رسید.
رئیسجمهور همچنین با بیان این که «کارهایی که در مسیر عدالت باید صورت بگیرد فراوان است» افزود: سفرهای استانی برای استقرار عدالت است. در طول سه سال بیش از 100 هزار پروژهی عمرانی در سراسر کشور به پایان رسیده و در ارتباط با مسکن روستایی و مهر تلاشهای زیادی شده، همچنین تلاش شده در نوع افزایش حقوق کارکنان و طبقات محروم تغییراتی ایجاد شود؛ چنان که تغییرات حقوق بازنشستگان اداری انجام شده و تغییر حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی نیز انجام میشود.
رئیسجمهور وظیفه دیگر دولت اسلامی را حفظ عزت دانست و گفت: خداوند متعال همه ما را عزیز خواسته است و ملت مومن ایران باید عزیز باشد. ما نمیتوانیم بپذیریم قدرتهای فاسد، زورگو و تجاوزگر در کاخهای خود بنشینند و به ملتها امر و نهی و خیال کنند از ملت ایران بالاتر هستند و میتوانند با تهدید، تحریم و تبلیغات ملت ایران را از رسیدن به قله بازدارند و محدود و ممنوع کنند.
وی افزود: من از زبان شما میگویم که ملت ایران عزیز است، از عزت خود پاسداری میکند و هر قدرتی که بخواهد در برابر حرکت ایران بایستد، ملت ایران او را زیر گامهای خود له میکند و توی دهنش میزند.
رییسجمهور همچنین با اشاره به این که «عزت بالاترین سرمایه یک کشور است» گفت: اگر بخواهیم اقتصاد، فرهنگ و کشورمان را بسازیم و در جهان حرفی برای گفتن داشته باشیم، همچنین احترام ما را حفظ کنند باید عزیز و سربلند زندگی کنیم و عزت به این است که در صحنههای مختلف جهان بانشاط و منطق حاضر شویم و از حقوق و کرامت خود دفاع کنیم.
وی اظهار داشت: ملت ایران ملتی مومن است و میداند عزت از آن خداست نه قدرتهای پوشالی، عزت از آن مومنین است نه انسانهای فاسد، تجاوزگر و آدمکش حرفهای.
احمدینژاد افزود: خدا نمیپسندد یک ملت بزرگ مثل ایران عزیز نباشد و در دنیا ندرخشد.
رییسجمهور با بیان این که « به فضل الهی با همت شما، وحدت شما و ایستادگی شما و پیشاپیش آن رهبر بزرگوار انقلاب اسلامی امروز ملت ایران جزء عزیزترین ملتها در جهان است» همچنین با اشاره به موضوع هستهای کشورمان گفت: در موضوع هستهای مهمتر از خود فناوری، علم و منافع اقتصادی این فناوری که بسیار مهم است، عزت ملت ایران بود. آنها همه میخواستند به بهانههای هستهای و گوناگون عزت ملت ایران را لگدمال کنند و اگر عزت یک کشور لگدمال شود، هیچ شانی از شوون ملت و هیچ حقی از حقوق آن باقی نمیماند؛ چنان که میبینید در کشورهایی که عزت خود را از دست دادهاند، اکنون مستکبران تا درون خانهها آمدهاند و برای آنها هیچ کرامت، عزت و حیثیتی قائل نیستند.
رئیسجمهور گفت: من از زبان شما مردم مازندران میخواهم به آنها پیام بدهم که برای ما تفاوتی نمیکند چه کسی برود و چه کسی بماند؛ تغییر حکومتها و دولتها تفاوتی نمیکند بلکه رفتار آنهاست که زیر ذرهبین ملت ایران و ملتهای جهان قرار دارد و هر کس بخواهد با زبان زور و غرور با ملت ایران صحبت کند، پاسخ ملت ایران به او روشن است؛ چنان که اگر قدرتی بخواهد غلطی بکند، بیادبی بکند و جسارتی بکند برای منکوب کردن او، همین جوانان ساری کفایت میکنند و او را سر جای خود مینشانند.
وی با بیان این که « خدا را سپاسگزارم که ملت ایران امروز عزیزترین ملتها و محبوبترین آنها نزد ملتهای عالم است» اظهار داشت: من خاطرات فراوانی از عشق ملتها به ملت ایران دارم که امروز امام جمعه محترم مازندران به گوشهای از آن اشاره کردند. برخی خیال میکنند عزت و محبوبیت ملت ایران فقط به ملتهای اسلامی منحصر است ولی من به شما میگویم در طول و عرض زمین، شمال و جنوب و هر جا ملتی و آزادگی و شرفی هست ملت ایران در آنجا میدرخشد و دل ملتها به سمت ملت ایران است.
رییسجمهور خطاب به مردم گفت: عزیزان من! در یک کلمه بگویم تا زمانی که شما متحد هستید و در راه خدا حرکت میکنید عزیز و سربلند هستید و هیچ قدرت و میدانی نخواهد توانست ذرهای از عزت و کرامت شما کم کند.
رئیسجمهور در بخش دیگری از سخنانش به موضوع مالیات و اهمیت آن پرداخت و افزود: مالیات یک حق عمومی است که دولت باید آن را جمعآوری و خرج عموم مردم کند تا از این طریق، تمام چالشها و فاصلهها پر و در نهایت عمران و آبادی ایجاد شود.
وی با بیان این که مالیات هم باید به طور عادلانه جمعآوری شود، خاطرنشان کرد: امروز از آن جا که قانون مالیات و ساختار آن قانون و ساختار مناسبی نیست، اقشار ضعیف همچون کارمندان، کارگران و حقوقبگیران ساده و مغازهدارها مالیات بیشتری پرداخت میکنند اما اصل آن کسانی که از اقتصاد بهرههای سنگین میبرند و ثروتهای سنگین روی هم انباشته میکنند، از دایره پرداخت مالیات واقعی به دور هستند؛ بنابراین اگر مالیات به درستی جمعآوری شود بسیاری از این فاصلههای طبقاتی و درآمدی پر میشود و از بین میرود.
احمدینژاد تصریح کرد: در سال گذشته با همه تلاشهایی که دولت انجام داد، در حالی که بخش مهمی از مالیاتها متعلق به همین اقشاری بود که عرض کردم و برخی شرکتهای دولتی، مجموع درآمد مالیاتی کشور به 20 هزار میلیارد تومان نرسید؛ در حالی که اگر فقط از پنج درصد درآمدهای کلان مالیات بگیریم به تنهایی بیش از 30 هزار میلیارد تومان است؛ اما جمعآوری نشدن آن دو خسارت بر جای میگذارد. یکی این که این رقم به جیب ملت نمیرود تا عمران و آبادی بیشتری انجام شود و از طرف دیگر موجب ایجاد فاصلههای طبقاتی میشود.
وی در ادامه گفت: در این راستا به من گزارشی دادهاند که طی آن دو فعال اقتصادی که هر دو یک کار انجام میدهند و در طول سال درآمدها آنها یکی است یکی 30 میلیون تومان و دیگری دو میلیون تومان مالیات داده است و آن کسی که دو میلیون تومان مالیات داده شاکی و طلبکار است و میخواهد کاری کند که در سال بعد مالیات کمتری پرداخت کند.
رئیسجمهور خاطرنشان کرد: در طرح تحول باید نظام مالیاتی را اصلاح کنیم تا طی آن کسانی که درآمدشان در حد بخور و نمیر و حداقل زندگی جامعه است معاف باشند و آنها که میخواهد اشتغال و تولید ایجاد کنند و پایههای کشور را بسازند نیز معاف شوند، اما آن کسانی که با کمترین کار بیشترین سود و بهرههای کلان را اخذ میکنند باید مالیات بپردازند.
احمدینژاد همچنین با اشاره به دیدار خود با اقتصاددانان گفت: من در این دیدار به اقتصاددانانی که در حال تلاش برای پاسخگویی به سوالات اساسی و کمک به دولت در رفع مشکلات کشور هستند عرض کردم زمانی مسائل اقتصادی به طور ریشهای حل خواهد شد که عموم مردم به اقتصاد و مسائل اقتصادی فکر کنند و اقتصاد خارج از پیچیدگیهای کاذب به طور ساده در متن زندگی مردم جریان داشته باشد.
وی در ادامه با اشاره به تسهیلات و سودهای بانکی، گفت: ما باید پایههای اقتصادی و ساز و کارهای اقتصادی کشور را درست کنیم و نباید طوری باشد که هر سال دولت 60، 70 و یا 80 هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری و کار کند و بانکها هم سالی 80 و یا 90 هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری کنند؛ اما حاصل همه این تلاشها در نزد عدهای خاص متمرکز شود.
احمدینژاد با بیان این که مالیات باید شفاف باشد و روال معینی داشته باشد، تاکید کرد که سلایق شخصی در این زمینه نباید وارد شود، همچنین مراقبت شود تا برخی افراد از پرداختن مالیات واقعی فرار نکنند و مالیات متناسب با درآمدها و نیازها باشد.
رئیسجمهور افزود: دولت درصدد است تا این مسائل را به مرور زمان حل کند.
احمدینژاد در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به مصوبات اجرا شده و اجرا نشده در استان مازندران، گفت: انشاءالله امشب مصوبات اجرا نشده در کارگروه رسیدگی میشود.
وی در ادامه گفت: اگر من به این نتیجه برسم که کسی کوتاهی کرده با کسی تعارف نخواهم داشت.
احمدینژاد خاطرنشان کرد: بحث البرز مرکزی، پالایشگاه، خودروسازی بابل و نساجی مازندران از جمله بحثهایی است که در کارگروه امشب درباره اجراشدن آنها بحث و بررسی میشود.
رئیسجمهور در ادامه با اشاره به فعالیتهای انجام شده از سوی دولت در این استان گفت: در بخش بنگاههای زودبازده کارهای خوبی انجام شده است. همچنین بخشی از آزادسازی سواحل نیز انجام شده که انشاءالله مابقی آن نیز انجام خواهد شد.
وی با بیان این که پنج تا شش کارگروه را امشب تشکیل میدهیم و به طور مشخص بر روی بحث کشاورزی، صنعت، اشتغال، آب، گاز و مسکن استان بحث میکنیم افزود: 35 طرح بزرگ صنعتی و معدنی در جلسه فردا شب به تصویب دولت خواهد رسید و انشاءالله اجرای راهآهن از گرگان به رشت نیز به تصویب میرسد.
احمدینژاد در ادامه وجود کمربندیها در راههای این استان را مورد توجه قرار داد و گفت: با توجه به این که استان مازندران از استانهایی است که سالانه باید میلیونها نفر گردشگر وارد آن شود و موجبات ایجاد اشتغال را فراهم کند، این بحث باید ساماندهی شود.
رئیسجمهور گفت: انشاءالله به غیر از وجود قطار این بحث را نیز تصویب میکنیم که یک آزادراه در تمام ساحل مازندران ایجاد شود تا سفرهای عبوری از دل زندگی مردم و راهبندانهایی که پشت پلها و جادهها ایجاد میشود، خارج شود.
وی همچنین با اشاره به جاذبههای فراوان طبیعی در مازندارن افزود: در سفر قبل به این استان 60 منطقه گردشگری مورد بررسی قرار گرفت. در این سفر نیز 56 منطقه جدید گردشگری به تصویب دولت خواهد رسید.
احمدینژاد در بخش پایانی سخنانش درباره اهمیت ورزش جوانان در این استان، گفت: انشاءالله در دولت ایجاد 50 فضای ورزشی را به تصویب میرسانیم به شرط این که نیمی از آن متعلق به دختر خانمهای مومن و نیمی دیگر متعلق به آقاپسرهای انقلابی باشد.
رییسجمهور همچنین از مردم مازندران به خاطر پیشتازی در همه عرصههای انقلاب اسلامی و بزرگواریشان نسبت به خود، تشکر کرد.