ابوالفضل عمویی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، در رابطه با آینده مذاکرات وین با توجه به سیاستهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی و رویکرد غرب در اعمال تحریمها و صدور قطعنامههای بیشتر، گفت: آینده مذاکرات به رویکرد طرف آمریکایی برمیگردد، اگر آنها بخواهند روند خود در اعمال تحریمها را ادامه دهند و آنها را حفظ کنند، نمیتوان انتظار داشت که مذاکرات به نتیجهای برسد؛ اما اگر آمادگی طرف مقابل برای رفع تحریمها محرز شود، مذاکرات در سریعترین زمان ممکن به نتیجه خواهد رسید.
وی در خصوص صدور قطعنامه اخیر علیه جمهوری اسلامی ایران توسط شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی، تصریح کرد: شورای حکام قطعنامهای علیه ایران صادر کرد و از ایران خواست که همکاری خود با آژانس را تقویت کند؛ اما این قطعنامه از دید ما سیاسی بود چراکه ظرفیتهای فنی و همکاریهای ایران با مدیرکل دبیرخانه آژانس را نادیده گرفته است. صدور چنین قطعنامههایی که همکاریهای ایران را در نظر نگرفته و با سوگیری و نگاه سیاسی مورد قضاوت قرار دهد را رد میکنیم.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تأکید کرد: قطعنامهای که صادر شده قطعنامهای قوی نیست و صرفاً در آن تأکید شده که ایران باید با آژانس همکاری داشته باشد. ما بیش از آنکه به محتوای این قطعنامه نقد داشته باشیم به نگاه و سیاستی که اعمال شده انتقاد داریم. حرف ما این است که تا به امروز همکاری لازم صورت گرفته است اما طرف مقابل این همکاریها، به جای آنکه مسئله ما را به سمت حل و فصل پیش ببرد با ابهامات جدیدی مواجه کرده و بهانههای تازهای را به میان آورده است.
عمویی با اشاره به اینکه اصل صدور قطعنامه مورد انتقاد جمهوری اسلامی است، عنوان کرد: در پاسخ به صدور این قطعنامه در گام اول، اعلام کردیم که فعالیت دوربینهای فراپادمانی را متوقف کرده و در گام دوم سانتریفیوژهای نسل جدید را فعال کردیم که این اقدام توانمندی ما را در حوزه هستهای افزایش میدهد.
وی افزود: انتظار داریم آژانس رویه سیاسی و سوگیرانه علیه ایران را متوقف کند و به اصلاح رویکرد خود توجه داشته باشد. در شرایطی که ما فرصت بیش از یک پنجم کل بازرسیهای آژانس را فراهم کردهایم، آژانس باید قدردان همکاریهای ایران با خود باشد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در رابطه با تأثیر صدور قطعنامه بر مذاکرات وین، اظهار کرد: مذاکراتی که در وین در جریان است به صورت مستقیم به موضوع همکاریهای ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی ارتباطی ندارد؛ اما این احساس وجود دارد که اگر ابهاماتی که دبیرخانه آژانس مطرح میکند، حل نشود نمیتوان انتظار داشت که شاهد یک توافق پایدار در وین باشیم. بنابراین برای پایدار بودن توافقات لازم است که همکاریهای ایران و آژانس تقویت شود.
عمویی با اشاره به اینکه تحریمها یکی از عوامل مشکلات اقتصادی ایران هستند، بیان کرد: ناگفته نماند تحریم در کنار سایر عوامل دیگر همچون سو مدیریتها و عوامل مزمن بیماری اقتصادی کشور، مردم ما را در سختی و فشار قرار داده است. البته دولت نیز گامهایی را برای جراحی و اصلاح این وضعیت برداشته و ضروری است این گامها مداوم و همراه با حفظ معیشت اقشار مظلوم و مستضعف باشد.
نظر شما