به گزارش همشهری آنلاین، فصل حج از ۷ ژوئیه (۱۶ تیر) آغاز میشود و این اولین بار از زمان آغاز شیوع کرونا در جهان است که مسلمانان از خارج عربستان نیز میتوانند این فریضه دینی را به جا آورند.
مقامات عربستان اوایل ماه ژوئن در اقدامی غیرمنتظره اعلام کردند مسلمانان استرالیا، اروپا و آمریکا باید از خیر آژانسهای مسافرتی گذشته و امسال از سامانه لاتاری مطوف برای حج اقدام کنند. اما متقاضیان شرکت در این لاتاری اجباری آنقدر با سامانه تازه تاسیس به مشکل برخوردند که صدای اعتراضشان بلند شد.
مسلمانان اروپایی، آمریکایی و استرالیایی به این مساله اعتراض داشتند که با گذشت روزها از ضرب الاجل تعیین شده وضعیت درخواستشان اعلام نشده بود، پرداختهای آنها ناموفق میماند، با وجود نهایی شدن پرداخت رزروها لغو میشد، قیمتها و پکیجهای مسافرتی با آنچه تبلیغ شده بود تفاوت میکرد و گوش شنوایی برای اعتراضاتشان وجود نداشت.
خود وزارت حج عربستان نیز تایید کرد که برخی از زائران در استفاده از این سامانه با مشکلات فنی روبهرو شده بودند. از طرف دیگر، به گفته این وزارتخانه ظرفیت پروازها محدود بود. حالا مقامات عربستانی در تلاشند پروازهای جایگزین و صندلیهای اضافه برای زائرانی که تمایل دارند از انگلیس، آمریکا و کشورهای اروپایی به عربستان سفر کنند، فراهم کنند.
وزارت حج عربستان همچنین در تلاش است کاری کند تا ویزای عربستان فورا برای متقاضیان صادر شود. به گفته مقامات عربستانی هدف از این اقدام تضمین آن است که همه مسلمانان غربی که در لاتاری حج برنده شدند بتوانند این فریضه دینی را به جا آورند.
سفارت عربستان در انگلیس در همین راستا میگوید مقامات مربوطه به طور خستگیناپذیر در تلاشند تا همه حجاج غربی بتوانند بلیت بگیرند.
به دنبال رویت هلال ماه، دادگاه عالی سعودی روز چهارشنبه اعلام کرد حج امسال از ۷ ژوئیه (۱۶ تیر) آغاز میشود. ثبت نام برای زائران خارجی از ۱۰ تا ۱۳ ژوئن (۲۰ تا ۲۳ خرداد) انجام شد. اولین گروه از زائران اروپایی، آمریکایی و استرالیایی دیروز (شنبه، ۱۱ تیر) به خاک عربستان قدم گذاشتند.
حجاجی که از خارج از خاک عربستان در مراسم حج امسال شرکت میکنند باید سه دز واکسن کرونا دریافت کرده و زیر ۶۵ سال سن داشته باشند.
نظر شما