همشهری آنلاین - علی خوشتراش: روزهای پنج شنبه و جمعه ششم و هفتم مردادماه کتابفروشیهای ناشران خیابان کریمخان در اقدامی هماهنگ طرحی با عنوان «پیاده رو کریمخان» را اجرا کردند که این طرح مورد استقبال خوب کتابخوانان پایتخت نشین قرار گرفت.
در این اقدام مشترک ناشرانی که فروشگاههای آنها در خیابان کریمخان واقع است مقدار قابل توجهی از کتابهایی قدیمیای که دیگر تجدید چاپ نمی شوند، کتابهایی که آسیب دیده و به اصطلاح زخمی بودند و یا برخی که مشکلاتی مثل اشتباهاتی در مراحل فنی چاپ و صحافی داشتهاند را با تخفیف ۵۰ درصدی به مخاطبان خود عرضه کردند.
اغلب فروشگاهها با راهاندازی میز کتاب در پیادروهای جلوی فروشگاههای خود، این دست کتابها را در معرض دید علاقه مندان گذاشتند تا آنها بتوانند به راحتی کتابهای مورد نظر را تهیه کنند.
کتابهای خوبی نصیبم شد
«ایمان» به همراه همسرش از خریداران کتاب در خیابان کریمخان بودند. آنها چندین کتاب در دست داشتند و از فروشگاه نشر چشمه بیرون آمدند و قصد رفتن به فروشگاه نشر گویا را داشتند که با هم روبه رو شدیم و گفت و گویی در این میان صورت گرفت.
ایمان گفت: این دست حراجیها را دوست دارم با این توصیف که هر روز قیمت کتاب به شکل سرسامآوری در حال افزایش است. من و همسرم سالانه مبلغ قابل توجهی از درآمدمان را هزینه خرید کتاب میکنیم به همین دلیل هر فرصتی را که پیش آید و در آن کتاب ارزانتر نصیبمان شود از دست نمیدهیم.
او افزود: روزی چند ساعت از وقتمان صرف مطالعه میشود. حال ممکن است این زمان در خانه باشد یا در اتوبوس یا مترو. حتی در محل کار هم زمانی را که میخواهم استراحت کنم کتاب میخوانم. با این شرایط امکان ندارد که کتابی را که در دست میگیرم بعد از اتمام آن دچار آسیب و لکه و این جور چیزها نشود. این درحالیاست که معمولا هنگام مطالعه در صفحات علامت گذاری میکنم.
ایمان ادامه داد: با این توصیف هر کتابی که دستم میآید تا به پایان برسد خود به خود آسیب میبیند. پس برای من فرقی نمیکند کتاب آسیب دیده باشد یا نه! اما ارزانتر بودن کتاب برای من بسیار فرق میکند. به همین دلیل کتابهای به اصطلاح زخمی را که با قیمت بسیار کمتر عرضه میشوند دوست دارم.
بد و خوب با هم بود
«لادن» همسر ایمان هم به گفت گویمان پیوست و گفت: خب روی برخی از میزها که تا کنون دیدهایم کتابهای زیادی وجود دارد که برخی خیلی خوب هستند و برخی نه. در برخی موارد هم تعجب کردم که ناشران در گذشته روی چه کتابهایی سرمایهگذاری نابهجایی کردهاند.
او افزود: برای من یک نکته دیگر هم خیلی جالب بود. روی میزها کتابهایی یکی دو نویسنده و شاعر علیرغم اینکه هیچ آسیبی ندارند به فراوانی روی میزها دیده میشود. این افراد از سرشناسان ادبیات معاصر هستند، ولی معلوم است که بخشی از شهرتشان مربوط به تبلیغی است که برایشان میشود نه اینکه کارهایشان مورد مطالعه قرار میگیرد.
لادن ادامه داد : من میزهای کتاب را از زاویه دیگری نگاه کردم. در این میان دو جلد کتاب خریدم که برای من به اندازه یک کتابخانه ارزش دارد. این کتابها حاصل مطالعه دو نویسنده نامدار است که خدمت زیادی به خوانندگان میکند. این کتابها هرکدام ۸۰۰ صفحه هستند و تقریبا برای هریک ۱۸ هزارتومان پرداختم.
او بیان کرد: تهیه کنندگان این کتابها در طول چند دهه مجموعه داستانهای فراوانی از نویسندگان مختلف ایرانی را خوانده و بینآنها بهترینها را گزینش کرده و در این کتابها معرفی کردهاند. درواقع آنها به نوعی به من و امثال من کمک کردهاند تا برای مطالعه داستانهای خوب فارسی به این کتاب مراجعه کنم و از خرید دهها کتاب و حتی بیشتر معاف شوم.
کاش نشر چشمه میزش را در پیاده رو باز میکرد
«نصرتی» از دیگر حاضران در خیابان کریمخان بود که در گفت و گو با همشهری آنلاین اظهار کرد: استقبال خوب خریداران از طرح میز کتاب در این پیاده رو، نشان میدهد مردم کتاب میخوانند. اما قیمت بالای کتاب، موجب میشود تا توان خرید آنها پایین بیاید.
او بیان کرد: الان دست هرکسی که به این پیاده رو آمده کتاب میبینم. اما همین چند ماه پیش که در نمایشگاه کتاب تهران شرکت کرده بودم، علی رغم اینکه کتابهای آنجا تخفیف داشت، این استقبال مشاهده نمیشد. پس مردم مطالعه را دوست دارند و میل به کتاب خواندن دارند.
نصرتی ادامه داد: اینکه آمار فروش پایین کتاب و کاهش تیراژها را به بیتوجهی مردم به مطالعه نسبت میدهند به نظرم بیاساس است. مردم از مطالعه گریزان نیستند از گرانی گریزانند.
او همچنین گفت: این روزها شاهد افزایش تعداد بیماران کرونایی هستیم. کاش نشرچشمه هم مانند دیگر همکارانش میزهای کتابش را در پیاده رو باز میکرد. فضای بسته و شیشه شکسته راه پله این فروشگاه بسیار نگرانم کرد و همین مساله موجب شد تا به این کتابفروشی سر نزنم.
کمبود نیرو باعث شد تا میز کتاب چشمه در پیاده رو مستقر نشود
مدیر روابط عمومی نشر چشمه در گفت و گو با خبر نگار همشهری آنلاین درباره اینکه چرا میز کتاب این نشر علیرغم اعلام قبلب که قرار بود در پیاده رو گسترده شود اما نشد اظهار کرد: کمبود نیرو دلیل برپایی میز کتاب در فروشگاه بود. در روز نخست این میزها در پیاده رو مستقر شده بودند، اما چون در غروب پنجشنبه همزمان برنامه رونمایی از کتاب «تشابهها و تناقضها» با ترجمه بهزاد هوشمند زاده و با حضور مانیجعفرزاده را داشتیم، به یکباره متوجه شدیم بخشی از نیروهای ما چون در اجرای برنامه رونمایی مشغول بودند و عملا کنترلی بر میزهای کتاب وجود ندارد به همین دلیل مجبور شدیم میزها را به داخل فروشگاه منتقل کنیم.
«ساغر خرمانی» درباره میزان استقبال از طرح پیاده رو کتاب کریمخان بیان کرد: به نظر ما و میزان فروشی که در این دوروز صورت گرفته و با وجود اینکه هنوز آمار دقیقی در این رابطه برآورد نشده میتوانم بگویم که از انتظاری که خودمان داشتیم، استقبال بیشتری صورت گرفت.
شیشه شکسته راه پله
مدیر روابط عمومی نشر چشمه درباره وجود یک جام شیشه شکسته در راه پله منتهی به طبقه بالای این فروشگاه که موجب نگرانی یکی از مخاطبان این طرح شده بود اظهار کرد: بله . یکی از شیشههای حفاظ راه پله این فروشگاه شکسته است و گفته بودیم که در خصوص برداشت و نصب شیشه اقدام کنند.
مکث
رونمایی از گزیده غزلیلات شمس در گویا
انتشارات «گویا» هم جمعه ششم مردام همزمان با برپایی میز کتاب در پیادهرو کریمخان اقدام به برگزاری مراسم رونمایی از «گزیده غزلیات شمس تبریزی» به کوشش استاد «محمدباقر آقامیری» کرد.
در این مراسم که با حضور پرتعداد مشتاقان به ادبیات کلاسیک و عرفانی فارسی برگزار شده بود استادان «جلیل رسولی» هنرمند برجسته خوشنویسی کشور و «احمد محیط طباطبایی»، رئیس کمیته ملی موزههای ایران (ایکوم)، «محمدباقر آقامیری» را همراهی کردند.
نظر شما