به گزارش همشهری آنلاین و به نقل از صفحه اینستاگرام ناسا، این آژانس فضایی توضیح داد که چگونه و چه زمانی اولین نمونه مریخی به زمین خواهد رسید.
ناسا نوشت: «ما قطعهای از مریخ را به زمین بازمیگردانیم. مریخنورد استقامت در حال حاضر در دهانه جزرو میچرخد و نمونههایی را از سیاره سرخ برمیدارد. در اواخر این دهه، ما قصد داریم نمونهها را از استقامت تحویل بگیریم. همچنین در حال ارسال دو بالگرد کلاس Ingenuity برای پشتیبانگیری احتمالی در صورت نیاز هستیم.»
آژانس فضایی در ادامه توضیح داد که چگونه نمونهها از مریخ برداشته میشود: «وسیله نقلیه ارسالی محموله گرانبها را به مدارگرد بازگشت به زمین آژانسهای فضایی اروپا خواهد برد.»
ناسا امیدوار است این نمونه ها در سال ۲۰۳۳ به زمین بازگردند. به نظر میرسد یک برنامه خوب اندیشیده شده، اما با خطراتی همراه است.
یکی از این خطرات، موضوع احتمالی آلوده شدن زمین به هر چیزی ناشناخته موجود در نمونه مریخ است.
اگر دانشمندان حیات یا شواهدی از حیات باستانی در مریخ بیابند، باید مطمئن شوند که زمین هنگام بازگرداندن نمونهای از آن به سیاره ما، ایمن است.
دکتر موگگا کوپر، دانشمند ناسا پیشتر در این خصوص توضیح داده بود: «وقتی چیزی را برمیگردانید، نمیخواهید قطعهای را بیاورید که ممکن است برای انسان مضر باشد. بنابراین ما باید بهترین کار ممکن را انجام دهیم تا مطمئن شویم که همه چیز درست انجام شده است.»
هنگامی که صحبت از محافظت از زمین در برابر حیات بیگانه به میان میآید، کوپر میگوید: «ما فقط میتوانیم در برابر حیاتی که امروز میشناسیم، محافظت کنیم. اگر چیز دیگری یاد بگیریم، میتوانیم آن رویکرد را اصلاح کنیم.»
با این حال، این احتمال نیز وجود دارد که نمونههای مریخ صرفا سنگی باشند و حاوی میکروبهای ناشناخته نباشند. خوشبختانه، بیش از ده سال فرصت وجود دارد تا برنامهای برای زمان رسیدن نمونهها ارائه دهد.
نظر شما