ترابی به همشهریآنلاین میگوید: هر اندازه میزان بارندگی در زمان کمتری رخ بدهد، با شدت بیشتری مواجه میشویم. سیل متاخر تهران، سیل امامزاده داوود(ع) است که ساعت یک نیمه شب ۶ مرداد رخ داد. ۳۲ میلیمتر در مدت ۳۸ دقیقه بارید. حدودا ۵۰ میلیمتر بر ساعت شدت بارندگی در آن منطقه بود. این سیل دوره بازگشت بالایی دارد. بنابراین این رگبار قابلیت تولید یک سیل ناگهانی را دارد. به طور مثال برای مسیل امامزاده داوود(ع) این میزان بارندگی معادل سیل با دوره بازگشت ۵۰ تا ۱۰۰ سال است. سالهاست نسبت به این قضیه کوتاهی کردهایم. شاید بیشتر از نیم قرن است این بخش از دانش عمومی از مرکز توجهها خارج شده است. دانش عمومی که نزد عموم مردم هست، نادرست است و باعث قضاوتها و موضعگیریهای نادرست میشود.
در اینباره بخوانید؛ دلیل سیل ترسناک تابستانه در ایران؛ باران تا چه زمانی ادامه دارد؟ | سامانه پرفشار ایران به عربستان رفت؛ سیل آمد! | آفتابی هم باشد در مسیلها ننشینید
ترابی گفت: وقایعی مانند این سیل بارها در تاریخ مکتوب ۸۰ ساله ایران ثبت شده است اما بازهم از خاطر میبریم. طی ۱۵ سال اخیر هر سال در کنفرانسهای سیل و کنفرانسهای جامع مدیریت سیل که برگزار میشود به تمام ارکان جامعه و دستگاههای دولتی و دانشگاهها، چهرههای سیل کشور را یادآوری میکنیم اما بنا به دلایل شاید روانشناسی اجتماعی به این وقایع توجهی نمیشود. شاید با پدیده انکار از سمت جامعه مواجهیم. اولین گام مدیریت سیل، پیادهسازی آییننامه اجرایی بستر و حریم است که در آن گفته شده، بستر و حریم رودخانه حداقل به ازای سیل ۲۵ ساله باید کاملا آزاد باشد اما با این حال با مقاومت مردمی مواجه میشویم. مجری قانون هم بنا به دلایلی وقتی مقاومت مردم را میبیند یا همذاتپنداری میکند با آنها و گاها مماشات می کند. چون با قوه قهریه نمی توان با مردم برخورد کرد.
در این زمینه ببینید؛ شادمانه در سیل مرگبار مرداد ۱۴۰۱ | موهبتی که مانسون میتواند داشته باشد
گفتگو: معصومه حقجو
تصویر: حسین اینانلو
تدوین: مهدی کشوریان
نظر شما