به گزارش همشهری آنلاین، اِلویس آرون پرسلی (Elvis Aaron Presley) ژانویه ۱۹۳۵ به دنیا آمد. با اینکه هنوز بعضی معتقدند او هنوز زنده است اما امروز ۱۶ آگوست ۲۰۲۲ چهل و پنجمین سالگرد مرگ این هنرمند است که طرفدارانش به وی لقب پادشاه راک اند رول دادند.
از او با عنوان یکی از برجستهترین نمادهای فرهنگی قرن بیستم در آمریکا شناخته میشود. بازخوانی مهیج ترانههای دیگران و سبک اجرای بسیار تحریکآمیزش همراه با ترکیبی منحصر به فرد از مجموعهٔ تأثیرات ضد نژادپرستی در طول دوران تحول روابط نژادی، او را به سمت موفقیتی عظیم سوق داد.
سبک اجرای پرسلی و زندهکردن صدای به حاشیه راندهشدهٔ آفریقایی-آمریکاییها باعث شد که بهطور گستردهای او را تهدیدی برای سلامت اخلاقی جوانان سفیدپوست آمریکایی بدانند.
مرگ الویس عده زیادی از علاقمندان به موسیقی و طرفراران او را غمگین کرد، به طوریکه این طرفداران از جاهای دور و نزدیک جهان برای ادای احترام به او به در خانه اش آمدند.
علت مرگش را اول حمله قلبی اعلام کردند، اما بعد ها معلوم شد که او در اثر مصرف بیش از حد داروهای مخدر، مرده است. سالها سوءمصرف داروهای تجویزی و عادات غذایی ناسالم سلامت او را بهشدت به خطر انداخت و پرسلی بهطور ناگهانی در سال ۱۹۷۷ در املاک گریسلند خود در ۴۲ سالگی درگذشت.
پرسلی با فروش بیش از ۵۰۰ میلیون از آثارش از سوی رکوردهای جهانی گینس بهعنوان پرفروشترین موسیقیدان تکخوان در تاریخ شناخته میشود. پریسلی سه جایزهٔ گرمی برنده شد و در ۳۶ سالگی جایزهٔ یک عمر دستاورد هنری گرمی را کسب کرد.
وی از سال ۱۹۵۶ به بعد با اجرای ۴۵ ترانه که از هرکدام از آنها بیش از یک میلیون نسخه به فروش رفت و با بازی در ۳۳ فیلم سینمایی و حضور در برنامههای تلویزیونی و کنسرتها، موفقیت اقتصادی رکوردشکنی را کسب کرد.
او احساساتش را نسبت به آواز خواندن اینگونه بیان می کند: وقتی که بچه بودم، همیشه رویا می بافتم. کتابهای مصور می خواندم و در تخیلم قهرمان اول کتاب بودم. فیلم می دیدم و در تخیلم قهرمان اول آن فیلم بودم و همه رویاهایی که بافتم صد بار به حقیقت پیوست. می خواهم بگویم که من در زندگی خیلی زود فهمیدم که بدون آواز، روزها بی سر انجامند.
پس از مراسم تشییع جنازه پریسلی در اوت ۱۹۷۷، جسد وی به طور موقت در مقبرهای خصوصی در قبرستان «فارست هیل» ایالت تنسی دفن شد اما پس از گذشت دو ماه، به دلیل پرهیز از ربودن جسد این خواننده با حضور جمعیتی ۸۰ هزار نفری به قبرستانی دیگر واقع در گریسلند منتقل شدند. این قبر که در حال حاضر خالی است، به قیمت پیشنهادی ۱۰۰ هزار دلار به حراج گذاشته شد.
محبوبیت این خواننده نمادین نه تنها در طول این سال ها کم رنگ نشده است بلکه طرفدارانش همچنان در سالگرد مرگ پریسلی برای ادای احترام به آن به گریسلند میروند.
نظر شما