مقایسه روش‌های اندروید و iOS در باز کردن صفحه گوشی مبتنی بر تشخیص چهره به همراه تاریخچه، نقاط قوت و ضعف آنها همواره مورد بحث بوده است.

تشخیص چهره

به گزارش همشهری آنلاین و به نقل از فون‌آرنا، اگر بخواهیم کیفیت و روند ویژگی تشخیص چهره را در گوشی‌های اندرویدی و iOS مقایسه کنیم، در درجه نخست باید یادآور شویم که اولین بار این مدل آیفون ۱۰ بود که ویژگی تشخیص چهره را به کاربران عرضه کرد و بعد از آن مدل‌های گوشی‌های مختلف اندرویدی به این ویژگی توجه کردند.

اما در طول این یک دهه گوشی‌های اندرویدی نتوانستند همگام با اپل بر این ویژگی در مدل‌های گوشی خود به خوبی سرمایه‌گذاری کنند و آن را توسعه دهند. در نتیجه اغلب مدل‌ها اندرویدی امروزی از امکان تشخیص چهره با کیفیت و ایمن برای باز کردن قفل گوشی بی‌بهره هستند.

برای نخستین بار در نسخه اندروید  Ice Cream Sandwich ۴.۰ مدل گوشی گالکسی نکسوس سامسونگ بود که این ویژگی عرضه شد و گوگل آن را (باز کردن قفل با چهره) نامید. اما واقعیت این بود که این امکان این‌قدر ضعف داشت که حتی با آوردن یک عکس به راحتی فریب می‌خورد! حتی در نسخه اندروید ۴.۲ آبنبات ژله‌ای (Android Jelly Bean) که یک لایه امنیتی اختیاری  به نام (Liveness Check) داشت و می‌بایست برای باز کردن قفل گوشی، دوربین جلویی گوشی‌تان را با یک چشمک مهمان می‌کردید، همچنان ضعف‌هایی وجود داشت و شاید نه به راحتی گذشته اما بازهم امکان فریب آن بوسیله یک عکس دو بعدی وجود داشت.

اندروید ساده‌لوح در باز کردن قفل با چهره | iOS ایمن عمل می‌کند
گوشی گلکسی نکسوس سامسونگ

تشخیص چهره  iOS  با (باز کردن قفل با چهره) اندروید متفاوت است. باز کردن قفل با چهره در اندروید از دوربین جلو استفاده می‌کند و اساساً به دنبال اسکن یک تصویر مشابه برای باز کردن قفل است. تشخیص چهره در آیفون‌ها یک سیستم کامل از حسگرها است که حتی از یک (flood illuminator) بهره می‌برد. سیستم تشخیص چهره iOS از ۳۰ هزار نقطه برای نقشه‌برداری از چهره شما به صورت سه‌بعدی استفاده می‌کند و دیگر نمی‌توان آن را با یک تصویر دو بعدی ساده فریب داد.

تعجب‌آور است که چرا سازندگان گوشی‌های اندرویدی در به کارگیری این ویژگی‌های باز کردن قفل با چهره، کمتر تمایل نشان می‌دهند. در حالی که این ویژگی روی دستگاه‌هایی مانند سری پیکسل ۴ گوگل و هواوی میت ۲۰ عملکرد خوبی و ایمنی داشته است. در پاسخ می‌توان به عنوان نمونه به  گوگل که نگرانی‌های مرتبط به عمر باتری را  دلیلی اصلی عدم استفاده از سیستم باز شدن قفل با چهره در سری پیکسل ۶ عنوان کرده است، اشاره کرد.

بیشتر بخوانید:

به هر حال، به نظر می‌رسد حداکثر انتظار از سازندگان گوشی‌های اندرویدی در نظر گرفتن امکان تشخیص چهره معمولی و مبتنی بر تصویر در بهترین حالت است. در حال حاضر هیچ شواهد و اطلاعاتی مبنی بر برنامه تولیدکننده‌های بزرگ گوشی‌های اندرویدی در به کار گیری یا توسعه یک تشخیص چهره سه بعدی حتی در آینده‌ای نزدیک هم وجود ندارد.

کد خبر 698613

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha