سیاره مشتری همواره موضوع بسیاری از مطالعات نجومی بوده است؛ سیاره‌ای که بزرگ‌ترین در منظومه شمسی محسوب می‌شود.

مشتری

به گزارش همشهری آنلاین و به نقل از روزنامه سان، مشتری به دلیل اندازه و ترکیب آن که عمدتا از هیدروژن و هلیوم است به‌عنوان یک غول گازی طبقه‌بندی می‌شود.

در واقع، جرم این سیاره بیش از دو و نیم برابر کل سیارات دیگر منظومه شمسی است.

ناسا اولین ماموریت خود را در سال ۱۹۷۳ به مشتری فرستاد و از آن زمان تاکنون، اطلاعات بیشتری در مورد این سیاره جذاب کسب شده است.

در اینجا ۵ مورد از جالب‌ترین حقایقی که محققان در مورد مشتری کشف کرده‌اند، آورده شده است.

سریعترین سیاره در حال چرخش است

مشتری با وجود اندازه و جرم بزرگش، بسیار سریع با سرعت چرخشی ۷.۴۵ متر بر ثانیه حرکت می‌کند. این بدان معناست که سیاره می‌تواند یک چرخش کامل حول محور خود را تنها در ۱۰ ساعت انجام دهد و چون خیلی سریع می‌چرخد، قطب‌های مشتری در بالای آن کمی صاف شده‌اند.

از زمین محافظت می‌کند

یکی از باورنکردنی‌ترین کارهایی که مشتری انجام می‌دهد این است که از زمین ما در برابر سیارک‌ها و دنباله‌دارهای قاتل محافظت می‌کند.

مشتری با استفاده از کشش گرانشی قوی خود، این اجرام را از مدار زمین دور می‌کند. با این حال، همه چیز خوب نیست. سیاره همچنین این قابلیت را دارد که یک شی را به سمت ما سوق دهد!

ده‌ها قمر دارد

در حالی که زمین فروتن ما فقط یک قمر دارد، دانشمندان معتقدند مشتری ۷۹ قمر دارد که ۵۳ قمر تایید و نامگذاری شده است.

ناسا می‌گوید: ۴ قمر بزرگ سیاره، به افتخار ستاره‌شناس ایتالیایی گالیله که برای اولین بار آنها را در سال ۱۶۱۰ رصد کرد، قمرهای گالیله نامیده می‌شوند.

هر یک از این ۴ قمر که آیو، اروپا، گانیمد و کالیستو نام دارند، کاملا منحصر به‌فرد هستند.

لکه قرمز بزرگ آن یک راز پنهان دارد

مشتری دارای یک لکه قرمز بزرگ است که دانشمندان سال‌ها در حال بررسی آن بوده‌اند. با این حال، چیزی که بسیاری از مردم نمی‌دانسته‌اند، این است که این طوفان غول‌پیکری است که قرن‌ها در حال وقوع بوده است.

این لکه کمی بیضی شکل است و تقریبا ۱۶ هزار و ۲۵۴ کلومتر عرض دارد. این طوفان به قدری بزرگ است که می‌تواند به راحتی زمین را در بر بگیرد. اخیرا تلسکوپ فضایی جیمز وب ناسا تصاویر خیره‌کننده‌ای از این طوفان عظیم را گرفته است.

بیشتر بخوانید:

قمر مشتری ممکن است برف وارونه داشته باشد

اوایل این هفته، مطالعه جدیدی در مورد قمر مشتری اروپا در مجله Astrobiology منتشر شد. این تحقیق نشان می‌دهد که قمر اروپا مشتری دارای پوسته‌ای یخی با یخ وارونه "frazil" است.

«یخ فرازیل» تجمعی از کریستال‌های یخ کرکی است که در زیر ورقه‌های یخ جمع می‌شوند (این روی زمین نیز دیده می‌شود).

کارشناسان وب‌سایت ساینس آلرت می‌گویند که این یخ نازک کسری از نمک موجود در یخ را که از خود قفسه یخی رشد می‌کند، نگه می‌دارد. این نشان می‌دهد که ورقه های یخی اروپا ممکن است کمتر از آنچه دانشمندان در ابتدا تصور می‌کردند، شور باشند.

کد خبر 699572

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha