همشهری آنلاین - زهرا کریمی: غیر از دستفروشان در شهر که نزدیک به یک دهه است بر تعدادشان افزوده شده و خطوط عابر پیاده را تصرف کردهاند، حالا افرادی که با ماشینشان در شهر میگردند و غذا و لباس و لوازم خانه و... میفروشند هم رو به زیاد شدن است. آنها را در شب بیشتر میتوان دید تا روز؛ در حاشیه خیابانهای اصلی و میادین با یک چراغ بسته به پشت ون یا وانت و حتی خودروی سواری ایستادهاند و کاسبی میکنند.
تنوع خودروهایی که در شهر میچرخند و دستفروشی میکنند هم زیاد شده، مثلا اگر تا چند سال پیش در چند خیابان معروف فقط ون کافهها، فست فود، چای و قهوه میفروختند، حالا وانتیهای دستفروش را بیشتر میتوان دید. برخی از آنها مجسمه و پتو و لباس میفروشند و برخی جگر و آش و... در کنار آنها کسانی که لوازم جانبی موبایل عرضه میکنند هم بخشی از فروشگاههای سیار شهر شدهاند.
سعید بیگی، مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران در گفتگو با همشهری آنلاین درباره جزئیات ساماندهی کاسبی با خودرو در شهر گفت: تاکنون بیش از ۲۰۰ دستگاه خودرو در شهر تهران به عرضه محصولات (غذا، تنقلات و نوشیدنی، البسه، عطر و ادکلن، لوازم جانبی موبایل و ...) مشغول هستند که تا به امروز نزدیک به ۱۰۰ مورد از آنها ساماندهی شدهاند. در خصوص ساماندهی ۱۰۰ مورد دیگر نیز مراحلی برای انجام ثبتنام آنها در دست اقدام است و بهزودی این تعداد هم ساماندهی و مجوز لازم را دریافت میکنند.
او افزود: در خصوص استقرار مشاغل سیار اعم از ونکافهها و مشاغل موتوری براساس دستورالعمل اجرایی که برای ساماندهی آنها نوشته شده، باید عمل کنیم. به همین منظور کمیتهای اجرایی با حضور شهرداران مناطق، معاونت خدمات شهری، نماینده شرکت شهربان و حریمبان شهرداری تهران، شرکت ساماندهی و معاونت اجتماعی تشکیل شده است.
ملاحظات امنیتی و ترافیکی برای استقرار ون کافهها
بیگی ادامه داد: اکنون حدود ۸۰ مکان در تهران با ملاحظات ترافیکی و امنیتی تا سال ۱۴۰۴ برای استقرار آنها در نظر گرفته شده و اگر مالک ونکافهای خارج از مکان مشخص شده مستقر شود بعد از دوبار اخطار، مجوز فعالیت او باطل خواهد شد.
مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران درباره ساعت فعالیت این ماشینها نیز گفت: به طور عمده مبنای ساعت فعالیت آنها برای پایان شب مشخص شده است که البته بسته به محل استقرار و نوع محصول متفاوت است. اگر در میدانی رستوران یا لباسفروشی باشد استقرار این خودروها بعد از ساعت کاری آنها مجاز است و یا فاصله آنها باید با آن مغازهها حفظ شود تا خللی ایجاد نشود. بعضی از آنها در طول روز و برخی نیز در شب فعال هستند و البته شیفت شب تابع قوانین اماکن است و از سمت نیروی انتظامی کنترل میشوند.
بیگی در ادامه درباره مالکان خودرویی که قصد کاسبی در شب با خودرو را دارند ،گفت: مالکان ونکافهها و سایر کاسبان اگر قصد کار با خودرو یا وسیله موتوریشان دارند باید از شرکت ساماندهی شهرداری تهران مجوز تهیه کنند و برای این کار میبایست مدارک هویتی خود و خودروشان را ارائه بدهند و این مجوزها در همان نقطه مشخص شده سه ماهه است.
- سرنوشت زیست شبانه در تهران به کجا رسید؟
- اینفوگرافیک | جزئیات ساماندهی مشاغل در تهران ؛ از پمپ بنزینهای سیار تا ون کافهها و روزبازارها
مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران درباره نحوه نظارت به رعایت بهداشت ونکافهها در عرصه فروش مواد غذایی گفت: در واقع نظارت به موارد بهداشتی، اصناف و قیمت عرضه محصولات از وظایف سایر دستگاههاست و خارج از حیطه اختیارات مجموعه شرکت ساماندهی است، اما به منظور حفظ سلامت شهروندان از کسانی که مواد غذایی توزیع میکنند ،کارت بهداشت دریافت میشود.
نظر شما