زهرا حاتمی با همراهی همسر طلبه‌اش، ۲ سالی است در روستاهای خراسان جنوبی مشغول تبلیغ هستند. در ابتدای ورود آنان، خانواده‌ها به دلیل مشکلات اقتصادی تمایلی به فرزندآوری نداشتند، اما با مشاوره‌های آنان چهار خانواده فرزنددار شدند.

طلبه خراسان جنوبی

به گزارش همشهری آنلاین، امامان جماعت مساجد این روزها با افزایش سطح دغدغه‌مندی‌ها و شناخت جایگاه خود به عنوان یک امام محله برای رفع مشکلات اهالی محله گام‌های خوب و اساسی برداشتند. این رویه اما در حوزه بانوان با مشکلاتی مواجه بود. بنیاد هدایت سازمان تبلیغات اسلامی برای رفع و پوشش این خلأ، طرح شریکة الامام را راه‌اندازی کرد. طرحی جامع برای استفاده از توانمندی‌های همسران مبلغان دینی برای اجرای برنامه‌های فرهنگی، مذهبی و دینی در محلات شهری و روستایی است.

زهرا حاتمی شریکة الامامی است که با ۲۶ سال سن، اقدامات موثری در زمینه اشتغال بانوان، فرزندآوری و فعالیت‌های فرهنگی و تربیتی دارد. او پنج سال است با حجت‌الاسلام مجید اصلی ازدواج کرده است و فعالیت‌های تبلیغی‌شان را از دوسال پیش در خراسان جنوبی آغاز کرده‌اند و تاکنون در روستای «نوغاب‌خور» و «گیت» این استان مستقر بودند. این زوج جوان در همین مدت کوتاه فعالیت‌های زیادی را در کنار هم انجام داده‌اند.

مشکل کم آبی روستا را در عرض یک ماه حل کردیم

زمانی که خانم حاتمی و همسرش برای اولین بار به روستای «گیت» آمده بودند، متوجه شدند، اهالی روستا به خاطر جوانی و کم تجربه بودنشان خیلی به آن‌ها اعتماد ندارند و برای حل مشکلات و پرسیدن سوال به آن‌ها مراجعه نمی‌کنند. به همین خاطر تصمیم می‌گیرند که با یک کار ساده اعتماد آن‌ها را جلب کنند.

او در این‌باره می‌گوید: «زمانی که تازه در روستای «گیت» مستقر شدیم، مردم به خاطر اینکه من و همسرم خیلی جوان بودیم به ما اعتماد نداشتند و فکر می‌کردند ما به خاطر جوان بودنمان کاری نمی‌توانیم برای روستایشان انجام دهیم. ما هم تصمیم گرفتیم اعتماد آن‌ها را جلب کنیم. برا همین یک فُرم درست کردیم و بین مردم پخش کردیم تا مشکلات روستا را در آن بنویسند. یکی از مشکلاتی که مردم زیاد به آن اشاره کرده بودند، مسئله کم آبی بود. مشکلی که بعد از یک ماه پیگیری بالاخره حل شد؛ همین اتفاق باعث شد نگاه مردم روستا به ما عوض و اعتمادشان جلب شود.»

کمک به تهیه جهیزیه برای تازه عروسان نیازمند

روستای «گیت»، جمعیت جوانی دارد. جوانانی که اغلب آنان در سن ازدواج و آماده تشکیل خانواده هستند؛ اما بعضی از خانواده‌ها به خاطر نداشتن توان مالی نمی‌توانستند دخترانشان را به خانه بخت بفرستند. حاتمی می‌گوید: «برای اینکه بتوانیم به این خانواده‌ها کمک کنیم با «کمیته امداد امام خمینی(ره)» و «بنیاد علوی» و خیرین دیگر ارتباط گرفتیم تا توانستیم بخشی از هزینه‌های جهیزیه را فراهم کنیم. الحمدلله تا امروز قسمتی از جهیزیه ۵ تازه عروس با کمک خیرین مهیا شده و قرار است برای تکمیل جهیزیه ۴ عروس دیگر هم کمک‌هایی جمع‌آوری شود.»

رونق به کار زنان قالیباف

زمانی که خانم حاتمی به روستای «گیت» آمد، متوجه شد بیش‌تر زنان و دختران روستا به قالیبافی و گلیم بافی مشغولند تا از این طریق کمک خرج خانواده‌هایشان باشند. آن‌ها بعد از اتمام بافت یک قالی یا گلیم، آن را به واسطه‌ها می‌فروختند تا محصول را به مغازه‌دار بفروشد. او می‌گوید: «واسطه‌ها معمولاً قیمت پایین‌تری از ارزش واقعی قالی را به قالیباف‌ها می‌دادند. برای اینکه جلوی این مسئله گرفته شود با کمیته امداد امام خمینی(ره) وارد مذاکره شدیم و قرار شد کمیته امداد آثار دست این خانم‌ها را در تهران به بهترین قیمت بفروشد و درآمد حاصل را به زنان قالیباف بدهد. با این کار بانوان قالیباف به حقشان رسیدند و توانستند رونقی به کسب و کارشان دهند.

او ادامه می‌دهد: «در همسایگی ما خانمی بود که خودش قالیباف بود و از محیطی که در اختیار داشت، می‌شد یک کارگاه قالیبافی راه اندازی کرد. با او صحبت کردم تا چنین کارگاهی را ایجاد کند و با خانم‌های دیگر روستا مشغول به کار شوند، خوشبختانه او موافقت کرد و ما امروز یک کارگاه قالیبافی در روستا داریم. در این کارگاه ۴ نفر از بانوان روستا مشغول به کار هستند.»

تابستان فرصت خوبی برای نوجوانان است که به کلاس‌های هنری بروند تا هم اوقات فراغتشان پر شود و هم مهارت خاصی بیاموزند. در روستای «گیت» خانم حاتمی در منزلش برای دختران نوجوان کلاس خیاطی برگزار می‌کند. او می‌گوید: «هفته‌ای دو بار دختران روستا برای یاد گرفتن خیاطی به خانه ما می‌آیند. تاکنون استقبال خوبی از این آموزش‌ها شده و نزدیک به ۱۰ دختر نوجوان در این کلاس‌ها شرکت می‌کنند.»

ایجاد دغدغه فرزندآوری در میان زوج‌های روستا

خانم حاتمی در بدو ورود به روستا متوجه می‌شود، آمار تولید نسل در روستا پایین است. او می‌گوید: «روزهای اول متوجه شدم تعداد بچه‌های کوچک در روستا خیلی کم است؛ خیلی کمتر از تصور. انگار تنها خانواده‌ای که بچه کوچک در روستا داشت، ما بودیم. با خودم گفتم شاید جمعیت جوان روستا کم باشد؛ اما بعد از صحبت با کارشناس بهداشت منطقه متوجه شدم، زوج‌های جوان زیادی در روستا هستند که بچه‌ای ندارند و اغلب هم به خاطر شرایط اقتصادی از بچه‌دار شدن امتناع می‌کنند. بعد از صحبت و هماهنگی با کارشناس بهداشت تصمیم گرفتیم هر ماه جلساتی را برای خانم‌های روستا با حضور کارشناس برگزار کنیم. الحمدلله این جلسات با استقبال خوبی روبرو شد و بعد از این تلاش‌ها ۳ خانواده فرزنددار شدند.»

شادی به خانه یک روستایی رفت

خانم حاتمی یکی از خاطرات جالب خود در این زمینه را اینگونه روایت می‌کند: «خانواده‌ای بود که یک پسر ۱۶ ساله و یک دختر ۷ ساله داشت. پیشنهاد کردم به فرزند سوم فکر کنند؛ اما مادر به شدت مخالفت کرد. بعد از صحبت‌هایم با این خانم بالاخره مجاب شد فرزندی به دنیا بیاورد تا دخترش هم از تنهایی دربیاید. مدتی پیش، مادر را در مرکز بهداشت به همراه دخترش دیدم. دخترش خیلی خوشحال بود، شادی دختر کوچک برای پیدا کردن یک همبازی مرا هم خوشحال کرد.» 

خانم حاتمی در روستای «گیت» به همراه خانم‌های روستا گروه جهادی نیز تشکیل داده است. او توضیح می‌دهد: «در این روستا گروه جهادی خواهران وجود نداشت و نذورات به افراد متکدی داده می‌شد که معلوم نبود واقعاً نیازمند باشند. بعد از تشکیل این گروه جهادی، من افرادی را مامور تحقیق برای شناسایی افراد فقیر روستا کردم تا نذورات و کمک‌های مردمی برای نیازمندان واقعی خود روستا هزینه شود.»

خانم حاتمی از بانوانی است که با هر امکاناتی که در اختیار داشته باشد، برای تغییر وضعیت تلاش می‌کند. خواه برگزاری کلاس خیاطی در منزلش، خواه احقاق حق زنان قالیباف و همه این اقدامات از همت بلند و تلاش وی برمی‌آید.

کد خبر 700839
منبع: فارس

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار جامعه

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 26
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 41
  • IR ۱۱:۲۱ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۵
    17 31
    آفرین
  • IR ۱۳:۰۰ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۵
    10 6
    😐
  • IR ۱۳:۵۱ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۵
    22 3
    سلام کسانی هستند پسر ودختر توان ازدواج ندارند خونه نیازمندیم دولت هستند با شرایت سخت زندگی قفل شده فرزند آوری
  • اىرانى IR ۱۵:۰۷ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۵
    23 24
    خدا شما زوجین را حفظ کنه وخداکنه نسل باحجاب ومتدین زیاد بشن
  • IR ۱۵:۱۰ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۵
    34 9
    واقعا متاسفم برای کشوری که روی گنج نشسته ولی مردم از فقر جراعت فرزند اوری ندارند ودر حال له شدن هستند
    • IR ۰۰:۱۰ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۶
      13 7
      آمار زاد وولد سیستان بلوچستان ازهمه بالا تره 😀 اصل عقیده وفرهنگه
  • IR ۱۶:۰۷ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۵
    22 10
    یه جای اینکه پول بده به مبلغ بدن به خانواده ها خودشون بچه دار میشن
  • IR ۱۸:۴۸ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۵
    15 4
    آخه آدم درست مردم اگه اقتصادشو ن درست باشه، خودشون احمق نیستند به غیر از اقتصاد شرایط روحی هم مهمه چه اصراری دارید این همه بچه بیان، که نه رفاهی هست نه شرایط درست زندگی به خدا یه کم فکر کردن بد نیست
  • IR ۱۹:۳۹ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۵
    20 5
    بیشتر مردم اونجا مهاجر افغان هستند وبرای گرفتن حق شهروندی هی بچه اضافه میکنند وراهی چهار راه ها میکنند تا گدایی کنند واز موسسات مالی کمک مفتی زیادی دریافت میکنند چرا بچه نیارن ؟به این خوبی تو ایران پول در میارن افغانها چرا بچه نیارن کی به کیه
  • حمید IR ۱۹:۵۵ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۵
    19 6
    با آن خانمی که دو بچه داشته و برای بچه سوم باهاش صحبت کردن تا قبول کرد بچه بیاره اسمی از شوهرش نیاورده راضی بود نبود کجا بود
    • علی IR ۱۵:۵۳ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۶
      3 1
      کی گفته اهالی اون روستا افغانن همه ایرانین اول حقیق کنبن بعد صحبت کنین
  • IR ۲۰:۱۶ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۵
    15 1
    اولین چیز برای فرزند آوری درآمد دوم تربیت صحیح و مدرسه رفتن بچه هاست
  • نیلوفر IR ۲۱:۰۲ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۵
    21 5
    رسانه ها در خدمت طلبه ها
  • راستگو IR ۲۱:۳۲ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۵
    16 8
    خوب معلومه همه طلبه خرجشم با دولت
  • IR ۲۱:۴۳ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۵
    1 10
    احسنت
    • ناشناس IR ۱۷:۱۴ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۶
      1 1
      آخه خود شیخ که یه بچه بیشتر نداره!
  • جعفر IR ۲۲:۰۹ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۵
    13 2
    خودم ۱۵ساله ازدواج کردم یه روز نشده که بخاطردرآمدوراحتی درزندگی ازخونه وزنم خجالت نکشیده‌ باشم .بخداهمیشه بخاطرنداری و گرونی نتونستم مثل مردم گوشت برای خونه بگیرم.همیشه منتظریم گوشت قربانی بیارن. هرکاری میکنم سودی نداره‌ . شغل آزادواقعابافقردارم سپری میکنم. خداخودش عالم هست که پول دندان کشیدن ندارم.همیشه اینقدرقرص میخورم تادندانم‌ پوسیده میشه تادندان خودش درلثه ام پنهان میشه.یعنی همیشه باعفونت دندان شبانه روز زنده هستم.چرایه نفردکتردندان ساز که خیرباشه نیست. همه دندان سازهایی انصاف هستن. یکی گیرنمیادبه خاطررضای خدادندان بکشه.چقدربخاطرهزینه بالای دندان سازی دردبکشم.خودم هیچ ‌ خانمم چندماه بودپول نداشتیم دندان بکشه. این انصافه که من اینقدرشرمنده خانمم باشم.بیمه ندارم. چکارکنم.بخداازنداری وبی پولی همیشه شرمنده هستم.
  • شهلا IR ۰۶:۳۴ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۶
    3 0
    تنها معروفی که می شناسید همین است ؟
  • IR ۱۶:۰۷ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۶
    3 0
    ایشون کامل دروغ گفتن
  • علی IR ۱۶:۳۷ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۶
    1 3
    آفرین به این طلبه جهاد گر
  • محمد IR ۱۷:۲۲ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۶
    4 0
    هچکدوم ازحرفای این خانم درست نیست و هچکدوم از این کارا رو نکردن
  • IR ۱۷:۵۹ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۶
    2 1
    من خودم اهل روستای گیت هستم اصلا همچنین چیزی رخ نداه دروغ محضه
  • IR ۱۸:۰۷ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۶
    2 1
    گزارشگر این برنامه به همراه روحانی باید از مردم روستا به خاطر پخش این گزارش دروغ عذرخواهی کنند. متاسفم برای شما که اینقدر راحت به مردم یک روستا توهین میکنین.
  • ناشناس IR ۲۱:۲۱ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۶
    2 1
    سلام. من از اهالی روستا هستم و تمام این مطالب را کذب میدانم. برای اخذ اعتبار تا این حد توسل به کذب انسان را زمین میزند. و ایشون به شدت زمین خواهد خورد
  • IR ۲۳:۳۱ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۶
    2 1
    اصلا روستای ما کسی نیست که بخواد تکدی گری کند این دروغ ها رو نگویید روحانی چرا نگفتند جوانترین زوج روستا چند سال هست از ازدواجشان می‌گذرد جوان ترین زوج روستا شاید 45 سال عمرش باشه تو این سن بچه بیاره که جون خودشو به خطر بندازه..
  • IR ۱۷:۲۷ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۷
    3 1
    این صحبت ها صحت ندارد ودروغ است اصلا روستای گیت متکدی ندارد تا جای که من میدونم مردم روستا وعده به وعده غذای این روحانی رو میبردن تا گرسنه نمونن ایشون بنظرتون متکدی کیه