به گزارش همشهری آنلاین، علی صالحآبادی در سی و دومین همایش بانکداری اسلامی اظهار کرد: با همکاری بانک مرکزی و شورای فقهی دغدغه مردم و مراجع در مورد نظام بانکی مرتفع میشود.
وی بیان کرد: تلاشهای زیادی برای بانکداری بدون ربا انجام شده است و دست اندرکاران معتقد به بانکداری اسلامی درصدد هستند خدمات به مردم در این زمینه انجام شود.
رییس کل بانک مرکزی گفت: در دیدار با مرجع تقلید در مورد جریمه دیرکرد شبهاتی مطرح میکردند و باید توجه داشته باشیم که این مسأله باید به صورت سیستمی حل شود و ما نیز تلاش داریم نظارتها به صورت سیستمی و شرعی باشد.
وی توضیح داد: در کمیته تطبیق بانکها یک نفر عضو کمیته تطبیق است و به بانک کمک میکند بانک با مبانی بانکداری اسلامی تطابق داشته باشد و این افراد از طریق برگزاری آزمون انتخاب میشوند.
صالح آبادی اظهار کرد: از ابتدای شکلگیری دولت سیزدهم رییس جمهور خواستند در بانک مرکزی موضوع بانکداری اسلامی را دنبال کنیم و بانکداری اسلامی مطالبه جدی دولت سیزدهم است و امروز نیاز داریم بانک مرکزی در کنار شورای فقهی نشست هم اندیشی برگزار کند.
وی تاکید کرد: در دنیا به بانکداری اسلامی فکر شده و ضرورت ندارد که در مورد بانکداری اسلامی بیاندیشیم و دوباره چرخ را اختراع کنیم و باید استانداردهای بین المللی در زمینه بانکداری سلامی را ترجمه و از آنها استفاده کنیم.
رییس کل بانک مرکزی بیان کرد: یکی از کارهایی که در بانک مرکزی دنبال میشود تدوین سند راهبردی بانکداری اسلامی در نظام بانکی است که بعد از تهیه این سند نقشه راه اجرای بانکداری اسلامی خواهد بود و در معرض نظرخواهی قرار خواهد گرفت.
صالح آبادی تاکید کرد: ستاد راهبردی بانکداری اسلامی نقشه راه نظام بانکی در جهت نیل به اهداف بانکداری اسلامی است.
نظارت شرعی در بانکها به معنای دخالت در امور بانکی نیست
رئیس شورای فقهی بانک مرکزی نیز در این همایش، تاکید کرد که نظارت شرعی در بانکها به معنی دخالت در امور بانکی نیست.
غلامرضا مصباحی مقدم در این همایش افزود: اگر ۱۰۰ درصد قانون عملیات بانکی بدون ربا اجرا میشد، اکنون هیچ مشکلی نداشتیم اما در عمل این اتفاق رخ نداد که ناشی از نبود نظارت شرعی در عملیات بانکی است.
وی یکی از مصوبات شورای فقهی بانک مرکزی را امهال مطالبات اعلام کرد و گفت: آیین نامه و دستورالعمل امهال مطالبات در بانکها اجرا نشد البته ممکن است که برخی این موضوع را اجرا کرده باشند.
مصباحی مقدم بیان کرد: قراردادهای بانکی باید ساده سازی شوند و به صورت نرمافزاری و سیستمی در اختیار بانکها قرار گیرند و با این اقدام نظارت در زمینه بانکداری اسلامی تقویت میشود.
رییس شورای فقهی بانک مرکزی اظهار کرد: بانکهای اسلامی نظارت بر چگونگی عملیات بانکها را قبول کردند و نباید تصور شود نظارت شرعی خللی ایجاد میکند زیرا بسیاری از مشکلات نظام بانکی به دلیل عمل نکردن به دستورالعملهاست.
وی تاکید کرد که نظارت شرعی در بانکها به معنی دخالت در امور بانکی نیست.
نظر شما