بدون احتساب هزینه روپوش، کفش، سرویس مدرسه و وسایل فانتزی، شما می‌توانید برای فرزند خود در مقطع ابتدایی با ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان لوازم تحریر ایرانی با کیفیت خوب شامل چند عدد دفتر، خودکار، مداد، مدادتراش، پاک‌کن، خط‌کش، شابلون، لاک غلط‌گیر، ماژیک هایلایت، مدادرنگی و جامدادی بخرید.

نمایشگاه ایران نوشت

همشهری آنلاین- مرضیه ثمره‌حسینی: در آستانه ماه مهر، بازار لوازم تحریر پر رفت و آمد می‌شود و خانواده‌ها برای خرید لوازم موردنیاز فرزندانشان روانه بازار می‌شوند. امسال اما هنوز مغازه‌های لوازم تحریریِ سطح شهر کارشان رونق نگرفته و می‌گویند چشم به راه هستند تا مگر از اواخر شهریور بازارشان گرم شود.

یک فروشنده لوازم ‌تحریر در میدان انقلاب بی دل و دماغ می‌گوید: با اینکه دَم مهر است بازار ما افتضاح و خیلی ضعیف است و با این افزایش روزافزون قیمت‌ها گمان هم نمی‌رود دیگر مثل سابق بشود. وی می‌افزاید: قیمت لوازم تحریر نه سالانه بلکه ماهانه گران می‌شود و هر ماه ۱۰ تا ۲۰ درصد بالا می‌رود که با این حساب می‌شود گفت در یک سال ممکن است ۱۰۰ درصد هم افزایش پیدا کند.

 توصیه برای خرید دفتر کلاسوری

فروشنده دیگری در آریاشهر با تایید اینکه هنوز بازارشان شروع نشده، می‌گوید: گرانی در برخی اقلام تحریر ۲ تا ۲.۵ برابر بوده. مثلا دفتر ۱۰۰ برگ سیمی که ۱۵ هزار تومان بود الان ۳۵ هزار تومان است. برای همین مردم دیگر نمی‌توانند زیاد خرید کنند. با پولی که پارسال می‌شد ۴ دفتر خرید آنها امسال می‌توانند ۲ دفتر معمولی بخرند.

وی می افزاید: این موقع سال، قبلا اگر مردم ۱۰ دفتر ۴۰ برگ می‌خریدند امسال ۲ تا ۳ دفتر می‌خرند یا منتظر می‌شوند معلم بگوید دفتر چند برگ بخرند یا دفتر ۲۰۰ برگ می‌خرند و برای درس‌های مختلف، آن را چند قسمت می‌کنند. برای همین ما وقتی این وضعیت را می‌بینیم توصیه می‌کنیم دفتر کلاسوری بخرند که هم قابلیت کم و زیاد کردن برگه را دارد هم قابل بایگانی است و در درازمدت هم می‌توانند استفاده کنند.

به گفته او، قیمت این دفترها هم از ۶۰ هزار تا ۱۰۰ هزار تومان است. قیمت هر بسته برگه‌های یدکی هم بین ۲۰ تا ۵۰ هزار تومان است.

ممنوعیت واردات به نفع دلالان است

فروشندگان لوازم تحریر معتقدند که ممنوعیت واردات نوشت‌افزار در این وضعیت بازار تاثیرگذار بوده. یکی از فروشندگان می‌گوید: برای اِعمال چنین سیاست‌هایی، باید اول بررسی شود که آیا تولید داخلی کفاف مصرف را می‌دهد یا خیر، وگرنه از ممنوعیت واردات فقط دلالان نفع می‌برند و به ضرر منِ فروشنده و مصرف‌کننده است.

این فروشنده ادامه می دهد:از طرف دیگر، وقتی واردات آزاد باشد تنوع در بازار زیاد است و بازار رقابتی و قیمت‌ها شکسته می‌شود. این روند به لحاظ کیفیت هم به نفع مشتری است چون من باری را که مشتری دوست دارد می‌خرم و عرضه می‌کنم اما وقتی جنس کمیاب باشد قیمت‌ها افزایش می‌یابد و کیفیت هم کم می‌شود. برای مثال، قبلا ۲۰ نوع ماژیک با قیمت و کیفیت مختلف در بازار وجود داشت اما امروز این تنوع نیست. ما قبلا ماژیک هایلایت ۵ هزار تومانی، ۸ هزار تومانی، ۱۰ هزار تومانی و ۱۵ هزار تومانی داشتیم که برند ۱۵ هزار تومانی خیلی خوب بود اما الان نیست یا اگر هست با دوبرابر قیمت عرضه می‌شود که ما هم مجبوریم نخریم. مصرف در اقلامی مانند ماژیک زیاد است و تولیدات داخلی هم جوابگو نیست برای همین این وسط دلال جنس قاچاق را با هر قیمتی که بخواهد عرضه می‌کند.

ارتقای کیفیت محصولات ایرانی

لوازم تحریر ایرانی چند سالی است که مشتریان خود را پیدا کرده و مردم هم به نسبت از کیفیت آن راضی هستند. در این راستا، نمایشگاه ایران‌نوشت در دو طبقه در محل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان واقع در خیابان حجاب تا ۱۸ شهریور برپاست. در این نمایشگاه انواع لوازم تحریر، بازی‌های فکری و کیف عرضه می‌شود و چون محصولات ایرانی است قیمت‌ها مناسب‌تر است و مردم راحت‌تر می‌توانند مایحتاج بچه‌مدرسه‌ای‌های خود را تهیه کنند.

مریم از بازدیدکنندگان این نمایشگاه می‌گوید: امسال تنوع کار در نوشت‌افزارهای ایرانی خیلی بهتر و طرح‌ها متنوع شده است. کیفیت نوشت‌افزار هم نسبت به قیمت‌ها خوب است و چند سال است که ما جنس ایرانی می‌خریم. پارسال مداد خارجی خریدیم که اصلا خوب نبود.

در مورد قیمت‌ها، نظر مریم این است که قیمت‌ها بالاست اما نسبت به مغازه‌های بیرون بسیار به صرفه‌تر است؛ وی می‌افزاید: ما برای دخترم ۵ دفتر سیمی با کیفیت خوب و جلد خوب به قیمت ۱۸۰ هزار تومان خریدیم که برای یک سال استفاده‌اش کافی است؛ خودکار دانه‌ای ۲ هزار و ۵۰۰ خریدیم که بیرون از نمایشگاه ۴ تا ۵ هزار تومان است.

۲ میلیون تومان، هزینه لیست خرید مدرسه

سحر یکی دیگر از خریداران از نمایشگاه نوشت‌افزار است. وی می‌گوید: چون پارسال مدارس آنلاین بود، ما امسال خیلی از وسایل را داریم. اما باز تا اینجای کار برای لوازم مصرفی که شامل دفتر، مداد و خودکار و آبرنگ می‌شود ۴۰۰ هزار تومان خرید کردیم. اگر می‌خواستیم طبق لیست مدرسه خرید کنیم فکر کنم نزدیک به ۲ میلیون تومان می‌شد. این در حالی است که ما اصلا جنس لوکس نمی‌خریم و لوازم با کیفیت معمولی را انتخاب می‌کنیم. مثلا به جای مدادرنگی فلزی، مداد رنگی مقوایی خریدیم که ۲۴ رنگ آن ۱۳۶ هزار تومان است؛ مدادرنگی فلزی ۱۸۰ هزار تومان بود.

مدرسه رفتن هزار تا هزینه دارد

در نمایشگاه ایران‌نوشت چند غرفه هم در حال عرضه کیف و کوله‌پشتی هستند. از یکی از غرفه‌دارها درباره استقبال مردم و قیمت و کیفیت کوله‌پشتی‌ها می‌پرسم. می‌گوید: «استقبال عالی بوده و فروش ما خوب است. قیمت‌های ما هم از ۱۷۰ هزار تا ۸۰۰ هزار تومان است. برای مقطع ابتدایی مردم بیشتر کوله‌های ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومانی و برای مقاطع بالاتر کوله ۷۰۰ هزار تومانی می‌خرند که کوله خوبی هم است.»

یکی از خریداران که برای دخترش کوله‌پشتی به قیمت ۵۵۰ هزار تومان خریده، می‌گوید: قیمت کوله‌پشتی‌ها نسبت به بیرون تفاوت چندانی ندارد. کیفیت کار هم متوسط است اما از توان ما خارج است که بخواهیم بیشتر از این برای خرید کیف هزینه کنیم. چون تا اینجای کار ۵۵۰ هزار تومان برای روپوش مدرسه داده‌ایم، ۵۰۰ هزار تومان پول کفش بچه‌ام شده، باید حدود یک‌میلیون تومان بابت کمک به مدرسه پرداخت کنیم و هزینه سرویس مدرسه هم هست.

از او می‌پرسم چقدر بابت لوازم تحریر هزینه کرده‌اند؟ می‌گوید: ۵۰۰ هزار تومان کنار گذاشته‌ایم اما این را هم بگویم که این هزینه فقط برای آغاز سال است. ما قبلا برای کل سال لوازم تحریر می‌خریدیم اما امسال دانه‌ای خرید کردیم و اصلا نمی‌شود برای یک سال خرید کرد.

قیمت برخی لوازم تحریری که در نمایشگاه ایران‌نوشت عرضه می‌شود:

دفتر (با توجه به تعداد برگه و جلد): ۱۰ هزار تا ۴۰ هزار تومان

مداد مشکی و قرمز: ۵ هزار تا ۷ هزار و ۵۰۰ تومان

خودکار: ۲ هزار و ۵۰۰ تا ۱۲ هزار  تومان

پاک‌کن (بسته به ابعاد): ۵ هزار تا ۲۰ هزار تومان

مدادرنگی: ۶۸ هزار تا ۲۰۰ هزار تومان

لاک غلط‌گیر: ۸ هزار تا ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان

ماژیک هایلایتر: شروع قیمت از ۲۵ هزار تومان

ماژیک وایت‌برد: ۷ هزار و ۵۰۰ تا ۱۳ هزار تومان

مداد نوکی: ۳۴ هزار تا ۵۰ هزار تومان

جامدادی: ۳۴ هزار تا ۱۸۵ هزار تومان

کوله‌پشتی: ۱۳۰ هزار تا یک‌میلیون و ۲۰۰ هزار تومان

میانگین هزینه خرید لوازم تحریر چقدر می‌شود؟

بدون احتساب هزینه روپوش، کفش، سرویس مدرسه و وسایل فانتزی، شما می‌توانید برای فرزند خود در مقطع ابتدایی با ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان لوازم تحریر ایرانی با کیفیت خوب شامل چند عدد دفتر، خودکار، مداد، مدادتراش، پاک‌کن، خط‌کش، شابلون، لاک غلط‌گیر، ماژیک هایلایت، مدادرنگی و جامدادی بخرید و با ۵۵۰ تا ۶۰۰ هزار تومان هم یک کوله‌پشتی مناسب تهیه کنید.

کد خبر 703872
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار صنعت و تجارت

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 1
  • IR ۲۱:۰۴ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۷
    0 0
    کاغذ دیجیتال برای تمرین دیکته هست ۹۰ هزار تومان. به اندازه چندین درخت دفتر میشه. هم در هزینه صرفه جویی میشود هم به طبیعت کمک میشود