قطعا چنین کسانی نه تنها با تکنیکهای فیلمبرداری بیگانه نیستند بلکه کاملا با سناریو و فضای فیلم و سینما آشنایند.
در کشور ما، گروهی از کسانی که میتوانند به منظور معرفی لوکیشنهای مناسب به فیلمسازان، طرف مشورت قرار گیرند، راهنمایان گردشگری و بلدهای محلی هستند. از آنجا که راهنمایان بسیار سفر میکنند، امکانات مکانها و طریقه دسترسی را میدانند، همچنین مکانهای کمآشنا را بیش از دیگران میشناسند و به خاطر همین ویژگیها، گزینه مناسبی برای این منظور هستند.
بهطور مثال، در 40 کیلومتری شرق جندق، روستاهای مصر و فرحزاد قرار دارند که بخشی از فیلم «خیلی دور خیلی نزدیک » در آن جا تهیه شده است. در این روستاها، هم اقامتگاه مناسب وجود دارد و هم بلدهای محلی که برکارشان خوب تبحر دارند. این بلدهای محلی در فیلم ذکر شده، وظیفه نگهبانی وسایل گروه فیلمبرداری را به عهده داشتند، مکان مناسب فیلمبرداری را به گروه نشان میدادند و مایحتاج را نیز تهیه میکردند.
از طرفی گردشگرانی که بخواهند چند روزی را در کویر بگذرانند و حال و هوای آن را درک کنند و به علاوه، علاقه مند باشند که برخی از لوکیشنهای چند سکانس فیلم یاد شده و بهطور مثال، قبرستانی که گروه تدارکات فیلم بهطور مصنوعی در حوالی روستای فرحزاد ساخته بود را ببینند، میتوانند به سمت این روستاها بروند. برای رسیدن به روستای مصر و فرحزاد از تهران، 2 مسیر کاملا جداگانه وجود دارد که هر کدام حال و هوای خودشان را دارند:
اول: مسیر تهران - سمنان – دامغان - معلمان – جندق (از جندق تا مصر
40 کیلومتر جاده خاکی در پیش است که حدود یک ساعت طول میکشد).
دوم: مسیر تهران - قم - کاشان - اردستان - نائین - انارک – چوپانان - چاهملک - فرخی و بعد از روستای فرخی و نرسیده به شهر خور در سمت چپ جاده، جادهای فرعی جدا میشود که مسافران را به روستاهای فوق هدایت میکند (تمام طول مسیر آسفالت است به جز فاصله مصر تا فرحزاد).هر یک از دو مسیر فوق حدود 700 کیلومتر طول دارند و با اتومبیل سواری حدود 9 ساعت طول میکشد.
راه خاکی که از جندق تا مصر میرود، بسیار خلوت است و برای کسانی که در جستوجوی مکانهایی هستند که متروکه به نظر برسد و یا اثری از آثار زندگی مدرن در آن نباشد، قابل توجه است. همچنین این مسیری است که گاهی گردشگران تورهای طبیعتگردی آن را با دوچرخه میپیمایند. در این مسیر چندین روستای کویری با معماری کویری و 2 معدن سیلیس و میکا نیز وجود دارد.
رملهای شنی بسیار بلندی در نزدیکی روستای مصر وجود دارد که بلدهای محلی با موتور سیکلت یا تراکتور، گردشگران را به آن سمت میبرند و جان میدهند برای کویرنوردی و اگر امکاناتش باشد اسکی روی شن.
بلدهای محلی گردشگران را با شتر از روستای مصر به سمت عروسان میبرند؛ مسیری که یک روز و نیم طول میکشد و همان حسی را به گردشگران امروزی میدهد که کاروانیان در سالهای نه چندان نزدیک تجربه میکردند. عروسان و عباس آباد (روستایی در جنوب عروسان و شمال خور) از جمله روستاهایی هستند که «سون هدین» در هر کدام یک شب اقامت کرده است.