اعتراضات چند روز اخیر در شهرهای مختلف کشور، تاکنون خسارات زیادی به بار آورده است و طبق آمار ارائه شده توسط صدا و سیما دست‌کم ۲۷ نفر جان خود را از دست داده‌اند.

اعتراضات

به گزارش همشهری آنلاین و به نقل از خبرگزاری‌های رسمی، تجمعات اعتراضی که از روز جمعه هفته گذشته در تهران و استان کردستان در اعتراض به جان باختن مهسا امینی،  آغاز شد اما دامنه آن به شهرهای مختلف کشور گسترش یافت. بخش خبری ۲۰:۳۰ صداوسیما شامگاه ۳۱ شهریور آمار غیررسمی تعداد جانباختگان تجمعات اخیر در کشورمان را ۲۷ نفر اعلام کرد.

در بین افراد جانباخته، تعدادی از بسیجیانی که به همراه پلیس، وظیفه تامین امنیت را بر عهده داشتند هم وجود داشته و در حقیقت این افراد بخشی از شهدای امنیت جمهوری اسلامی ایران هستند. تعدادی از عوامل انتظامی  هم که وظیفه تامین امنیت را بر عهده داشتند در این تجمعات مجروح و مصدوم و یا شهید شده‌اند.

تخریب ۶۱ آمبولانس اورژانس

در تصاویر منتشرشده در شبکه‌های اجتماعی، فیلم‌هایی درخصوص تخریب آمبولانس‌های اورژانس دیده می‌شود و حالا سخنگوی وزارت بهداشت از تخریب ۶۱ آمبولانس سازمان اورژانس کشور در جریان حوادث اخیر خبر داده است. پدرام پاک آیین، در این‌باره گفت: حمله به آمبولانس از نظر انسانی محکوم است.

وی با بیان اینکه خسارات وارده بر این آمبولانس‌ها، بیش از ۳۰ میلیارد تومان برآورد تقریبی می‌شود، افزود: اختلالی که ممکن است از ناحیه تخریب آمبولانس‌ها در خدمات فوریتی پزشکی و فرایند درمان بیماران ایجاد شود، از خسارت مادی زیانبارتر است. پاک‌آیین، تأکید کرد: افرادی که با تخریب آمبولانس با جان و سلامت مردم بازی می‌کنند، باید پاسخگوی اقدام خود باشند. برآوردها نشان می‌دهد که خرید و تجهیز هر دستگاه آمبولانس حدود ۱۵۰میلیارد ریال هزینه در پی دارد.

حمله به اتوبوس‌های شرکت واحد

حوادث اخیر به تاسیسات شهری نیز خسارات زیادی وارد کرده و موجب اختلال در روند خدمت رسانی به شهروندان شده است. علیرضا زاکانی، شهردار تهران ضمن عرض تسلیت به خانواده مهسا امینی، در این‌باره گفت: موضوعی که در دست تحقیق است، به بهانه‌ای تبدیل شده که منجر به آشوب شود؛ چرا که اعتراض مقبول است اما آشوب در هیچ کجا پسندیده نیست و این آشوب به جان و مال مردم ضربه می‌زند. برآورد مشخصی از خسارات وجود دارد اما اساس تخریب، تخریب آرامش و امنیت مردم است.

زاکانی با بیان اینکه ما در شهرداری سعی می‌کنیم سطح خدمات را بالا ببریم، گفت: اما عده‌ای اغتشاشگر باعث آسیب به ۴۳دستگاه اتوبوس شده‌اند و ۵۴ایستگاه به بهانه اعتراض آسیب دید. ما مسئول ایمنی شهر هستیم اما ۲۳خودروی آتش‌نشانی در روزهای اخیر آسیب دید و دیروز یک دستگاه آتش‌نشانی سوزانده شد. از سویی به پاکبانان ما که به رفت و روب پرداخته بودند حمله شد.

شهردار تهران با تأکید بر اینکه در زمانی که رئیس‌جمهور در سازمان ملل، حقوق مردم را استیفا می‌کند در اینجا افرادی دست به اقداماتی می زنند که عقبه آن مشخص است، تأکید کرد: این اقدام محکوم است و مردم آن را نخواهند پذیرفت. در سال‌های قبل نیز این تجربه ‌وجود داشت و با مردم روبه‌رو شدند و سد مردم آنها را محکوم کرد.

حمله به‌خودروهای آتش‌نشانی

خودروهای آتش‌نشانی ازجمله امکاناتی بود که در روزهای گذشته تخریب یا دچار آسیب شدیدی شده است. مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی تهران با بیان این خبر از حمله اغتشاشگران به ۴ایستگاه آتش‌نشانی و خسارت ۱۵میلیاردی به ۲۳‌دستگاه و مصدومیت ۴آتش‌نشان در حوادث اخیر تهران خبر داد.

محمدی درباره خسارت حوادث اخیر تهران اظهار داشت: متأسفانه اغتشاشگران در ۴ روز اخیر با حمله به مأموران آتش‌نشانی و دستگاه‌های آتش‌نشانی، مانع از انجام وظایف آنها شده‌اند. در ۴روز اخیر به ۲۵دستگاه سبک و سنگین آتش‌نشانی خسارات زیادی وارد شد که براساس برآوردهای صورت گرفته؛ این خسارات بالغ بر ۱۵میلیارد تومان است. همچنین یک خودروی سنگین آتش‌نشانی که به ماموریت اطفای حریق یک منزل مسکونی اعزام شده بود، توسط اغتشاشگران واژگون شده و به آتش کشیده شد.

او ادامه داد: متأسفانه ۴آتش‌نشان نیز در حوادث اخیر مورد ضرب و جرح قرار گرفته و بعد از مصدومیت توسط عوامل اورژانس به بیمارستان اعزام شدند. همچنین به ۴ ایستگاه آتش‌نشانی تهران نیز حمله و شیشه‌های آنجا خرد شده است.

خسارت سنگین به تاسیسات شهری قم

علاوه بر تهران، تجمعات روزهای اخیر در سایر استان‌ها نیز خسارات زیادی برجای گذاشته است. ازجمله در قم که به‌گفته شهردار منطقه ۴این شهر دست‌کم ۱۶۰میلیون تومان خسارت به اموال عمومی این شهر وارد شده است. علیرضا اقبالیان با اشاره به تجمع عده‌ای در برخی معابر شهری که عمدتاً در منطقه ۴ شهرداری قم و بلوارهای شهید صدوقی و محمد امین صورت گرفته، گفت: با سوءاستفاده عده‌ای آشوبگر ۳ مخزن پسماند شهری و ۲۰ تابلوی ترافیکی و باجه تلفن در این منطقه تخریب شد. همچنین این افراد حدود ۱۰۰ متر نرده ترافیکی و روپوش‌های وسط خیابان‌ها را نیز تخریب کردند.

مجروح شدن ۷۶ نفر در مازندران

در استان مازندران نیز علاوه بر وارد شدن خسارت به تاسیسات شهری، ۷۶نفر نیز مجروح شده‌اند. روح‌الله سلگی، معاون سیاسی- امنیتی استاندار مازندران با بیان اینکه به ۴۱ مکان دولتی و حاکمیتی در مازندران خسارت وارد شده، گفت: آشوبگران با حمله به عوامل انتظامی و بسیج، موجب مجروح شدن ۷۶ نفر از آنان شدند.

وی ادامه داد: اغتشاشگران به ۴۱ مکان دولتی و ۱۱ مکان شخصی در مازندران حمله‌ور شده و این اماکن را تخریب کرده یا به آتش کشیدند. همچنین اغتشاشگران به ۱۱خودروی شخصی، ۱۳خودروی دولتی و حاکمیتی و ۲موتور سیکلت دولتی آسیب وارد کردند و آنها را به آتش کشیدند؛ تعداد ۱۵دستگاه تجهیزات پلیس نیز مفقود شده یا آسیب دیده است. براساس مصوبه شورای تامین، خسارت وارد شده باید از جیب اغتشاشگران و بازداشت‌شدگان پرداخت شود.

خسارت در تبریز

از تبریز نیز خبر می‌رسد که در تجمعات روزهای اخیر، دست‌کم ۵۸نفر مجروح شده و یک بسیجی نیز به شهادت رسیده است.  تراب محمدی، معاون سیاسی- امنیتی استاندار آذربایجان‌شرقی در این‌باره گفت: اغتشاشگران به ۲۲ اماکن دولتی حمله ور شده و این اماکن را تخریب و یا به آتش کشیده‌اند. یک دستگاه خودروی آتش‌نشانی، ۷دستگاه خودروی دولتی و یک دستگاه خودروی شخصی توسط اغتشاشگران به آتش کشیده شد. محمدی گفت: آشوبگران با حمله به عوامل انتظامی و امنیتی، موجب مجروح شدن ۵۸نفر از آنان شده و یک نفر از بسیجیان را به شهادت رساندند.

تخریب در مشهد

در شهر مشهد نیز برخی آشوبگران، اقدام به تخریب اموال عمومی کردند. طی این اقدامات شیشه‌های چندین باب مغازه، ایستگاه اتوبوس شکسته و چند دستگاه خودرو و موتور نیروی انتظامی نیز به آتش کشیده شد. اوج‌ این‌ اقدامات نیز در مشهد با آتش‌زدن یک نیروی پلیس توسط آشوبگران، شکستن شیشه‌های تعدادی از خودروهای عبوری و آتش زدن خودروی پارک شده یکی از شهروندان مشهدی بود.

سنگ‌پرانی به پلیس از اصفهان نیز خبر می‌رسد که آشوبگران با شروع اقدامات فیزیکی و تخریب اموال عمومی، باعث مجروح‌شدن چند نیروی پلیس در جریان سنگ‌پرانی به آنها شدند.

شهادت همیار پلیس در شیراز

در شیراز با تشدید عمل افراد خشونت‌طلب، درگیری با نیروهای انتظامی و تخریب اموال عمومی آغاز شد و در نهایت متأسفانه یک نیروی همیار پلیس جانش را از دست داد و ۴ مأمور پلیس زخمی شدند. تجمعات روزهای اخیر در شیراز با خشونت و تخریب اموال عمومی همراه بوده و اغتشاشگران دنبال ضرر رساندن به اموال عمومی بودند که پلیس بعد از اقدامات ساختارشکنانه معترضان، با استفاده از گاز اشک‌آور اقدام به متفرق کردن آنها کرد.

تلاش برای آتش‌زدن امامزاده در همدان

در شهر همدان، آشوبگران اقدام به تخریب اموال عمومی از میدان آرامگاه تا میدان جهاد (دانشگاه) کردند. طوری که به‌دلیل رعب و وحشت ایجاد شده، رهگذران و کسبه مجبور به تخلیه معابر و تعطیلی واحدهای صنفی شدند. در این اقدامات که به لیدری چند اغتشاشگر انجام شد، شیشه‌های بانک‌ها، فضاهای تبلیغاتی و ایستگاه‌های اتوبوس شکسته شد و سطل‌های زباله و یک کیوسک راهنمایی و رانندگی در آتش سوخت. این افراد همچنین قصد آتش‌زدن آرامگاه امامزاده عبدالله(ع) شهر همدان را داشتند که با دخالت مأموران پلیس موفق به این کار نشدند و پس از تخریب نرده‌ها و آتش‌زدن درختان متواری شدند.

آتش‌زدن مسجد در رشت

در جریان تجمعات در شهر رشت، عده‌ای با بهانه‌ قراردادن درگذشت مهسا امینی، دست به تخریب اموال عمومی و حتی خصوصی زدند؛ ازجمله آتش زدن اتوبوس، موتورسیکلت شهروندان، آتش زدن یک مسجد در سبزه‌ میدان و آسیب به چند بانک.

در همین راستا فرماندهی انتظامی استان گیلان با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که مجموعه انتظامی تأمین نظم و امنیت شهروندان را وظیفه خود می‌داند و قطعاً با هماهنگی مرجع قضایی با هرگونه تجمع غیرقانونی و تضییع‌کنندگان حقوق شهروندان و عاملان تخریب اموال عمومی برخورد خواهد کرد.

خبرگزاری تسنیم هم با انتشار تصاویری از به آتش کشیده‌شدن یک مسجد در رشت خبر داد.

کد خبر 708066
منبع: روزنامه همشهری

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار حوادث

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha