همشهری آنلاین - فتانه احدی: حضرت آیت الله خامنهای فرمانده معظم کل قوا صبح امروز (دوشنبه) در مراسم مشترک دانش آموختگی دانشجویان دانشگاههای افسری نیروهای مسلح به اتفاقات اخیر رخ داده در کشور، از درگذشت مهسا امینی تا اعتراضات و اغتشاشات و نیز برخی موضع گیری ها واکنش نشان دادند.
در همین زمینه با حمیدرضا ترقی سیاستمدار و از اعضای شورای مرکزی و معاون بینالملل حزب موتلفه اسلامی به گفت وگو نشستیم و تحلیل او را از بیانات رهبر انقلاب جویا شدیم.
- واکنش صریح رهبر انقلاب به حادثه مهسا امینی؛ دل ما هم سوخت | اغتشاش برنامه ریزی شده بود؛ دعوا بر سر حجاب نیست ...
- اظهارات مهم رهبر انقلاب درباره قومهای کُرد و بلوچ | من در میان قوم بلوچ زندگی کردهام ...
- تذکر صریح رهبر انقلاب درباره موضع گیری خواص در اغتشاشات | اگر نفهمیدید حالا بفهمید و صریحاً موضع گیری کنید
- بیانات مهم رهبر انقلاب درباره زنانی که حجاب کامل ندارند | کسانی که در خیابانها فساد و تخریب میکنند همه یک حکم ندارند؛ برخی با تنبیه متوجه میشوند
- واکنش مهم رهبر انقلاب به موضع گیری چهرههای ورزشی و هنری در ناآرامیهای اخیر | هیچ اهمیتی ندارد ..
در ادامه گفتوگوی همشهری آنلاین با حمیدرضا ترقی را بخوانید.
تحلیل شما از سخنان امروز مقام معظم رهبری چیست؟
مقام معظم رهبری امروز ضمن ابراز تاسف از فوت خانم مهسا امینی پشت پرده این اتفاق را نیز افشا کردند. از این روی که نخبگان و آحاد مردم در جامعه تصور نکنند که موضوع حجاب و فوت مهسا امینی ریشه اصلی توطئه و اغتشاشات بوده است؛ بلکه پشت پرده آن، نقشه و برنامه آمریکا، صهیونیسم و عوامل آنها در منطقه و داخل کشور بودهاند. آنها بنا داشتند در آغاز سال تحصیلی این خرابکاریها را در کشور پدید بیاورند که اگر بهانه مهسا امینی نبود، بهانه دیگری پیدا میکردند تا دست به چنین اقدامی بزنند.
علت اصلی هم این است که دشمنان تحمل موفقیتها و پیشرفتهای اجمهوری اسلامی ایران را در عرصههای گوناگون ندارند و احساس میکنند که جمهوری اسلامی به عنوان یک کشور مستقل و بدون تکیه به ابرقدرتها راه رشد و پیشرفت کشور را به سرعت طی می کند و موانعی که دشمنان سر راهش ایجاد کردهاند از تحریمها گرفته تا فشارهای اقتصادی و غیره، هیچ یک مانع حرکتش نشده و روزبه روز قدرتمندتر میشود. بنابراین نه تنها با جمهوری اسلامی بلکه با ایران قوی مخالف هستند و به دنبال چنین برنامههایی برای ضربه زدن به نظام جمهوری اسلامی هستند. بنابراین افرادی که میخواهند این مسائل را تحلیل کنند، تحلیلشان را در حد مسئله حجاب تقلیل نکنند، چراکه این مسائل بسیار پیش پا افتاده و بسیار سطحی است به لحاظ تحلیل وقایع.
نظر شما درباره مهلتی که مقام معظم رهبری به خواص دادند، چیست؟
مقام معظم رهبری مهلتی دادند به کسانی که عجولانه نسبت به این حوادث قضاوت کرده و بیانیه دادند ... فرصت دادند تا آنها مواضع خود را تصحیح کنند.
حال که دشمن پشت سر این اغتشاشات و به دنبال حمایتهای لجستیکی است و با تامین تجهیزات و اسلحه، اینگونه رو بازی میکند و به صورت علنی از این جریان حمایت میکند، تکلیف و موضع خود را مشخص کنند و اصلاح کنند و اگر اصلاح نکردند، دستگاه قضایی موظف به برخورد است تا میزان اثرگذاری هر کدام از این اغتشاشات و مشکلاتی که برای مردم پیش آمده است را روشن کند.
با توجه به بیانات مقام معظم رهبری، رفتار و نحوه برخورد با نا آرامیهای احتمالی در روزهای آینده چگونه باید باشد؟
اغتشاشات سازمان و یک پشتیبانی دارد. نخست اینکه رهبری این حرکتها را همان طور که مقام معظم رهبری مشخص کردند برای مردم روشن کنیم تا متوجه شوند این خرابکاریها دست افراد دلسوز و خیرخواه کشور نیست. دست دشمنان قسم خورده انقلاب است، دست آمریکا، اسرائیل، منافقان و غیره است. دست کومله، تجزیه طلبها، سلطنت طلبها، پسماندههای رژیم سابق و ساواکیها است. اینها رهبری اصلی این حرکتها را برعهده دارند. این اگر برای مردم روشن شود، مردم وارد بازی آنها نخواهند شد.
بنابراین مستلزم این است که دستگاه قضایی سریعتر نسبت به پخش اعترافات سران سازمان یافته در داخل کشور اقدام کند تا برای مردم روشن شود که چه جریانی پشت این صحنه است و آنها چه اهداف و برنامه هایی داشتهاند. هدفشان از اسید، اسلحه و تیانتیهایی که به همراه داشتنهاند چه بوده و کجا را می خواستند منفجر کنند و چه خسارت هایی میخواستند وارد کنند. اگر این مسائل روشن شود، طبیعتا مردم خیلی زود متوجه عوامل پشت پرده خواهند شد و راهشان مانند اکثریت مردم که جدا از این جریانات است، جدا خواهد شد.
همچنین مسئله دیگر قشر فریب خورده جوان دهه هشتادی است که در این زمینه، دستگاههای تربیتی و آموزشی کشور ضعفهای زیادی از خود نشان دادهاند و با رهاسازی فضای مجازی به دشمن کمک کرده است. نسل دهه هشتاد تحت تاثیر هیجانات و بازی های فضای مجازی قرار گرفتهاند و میخواهند آنها را به حقیقت تبدیل کنند.
بنابراین دستگاههای مسئول در زمینه مدیریت فضای مجازی و امور پرورشی مدارس و دانشگاهها باید در روشهای خود تجدید نظر کنند تا دوباره شاهد این نوع مشکلات در کشور نباشیم.
به نظر شما این نوع تجمعات را چگونه باید مدیریت کرد تا به آشوب اغتشاشات کشیده نشود؟
متاسفانه در کشور هنوز در زمینه قشر واسطهای که این نوع تجمعات را مدیریت کنند، هیچ برنامهای نداریم. نقش احزاب در مدیریت این اعتراضات نقش بیبدیلی در دنیاست. همان طور که آقای رئیسی هم اشاره کردهاند، مردم باید جایی برای بیان اعتراضات خود داشته باشند تا از این نظر تخلیه شوند. کرسیهای آزاد اندیشی نیز باید در دانشگاه رونق میگرفت که متاسفانه نگرفت و دولتهای گذشته کوتاهی کردند. جهاد تبیینی نیز باید اجرا شود. بنابراین دولت باید برای مسئولیت پذیر کردن و جهت دادن نقش به احزاب برای مدیریت این نوع تجمعات فکر و برنامهریزی کند. از سویی دیگر برای قشر دانشجو و جوان در محیطهای دانشگاهی و آموزشی باید کار جدی و اساسی صورت بگیرد تا دیگران نتوانند روی افکار جوانان سوار شوند.
نظر شما