به گزارش همشهری آنلاین، در چنین شرایطی تمرکز بر مناطق بالادست آبخوانها و حوضههای آبریز از سویی یک ضرورت است که باید به سرعت اجرایی شود تا از تخریب زیستگاههای انسانی جلوگیری کند. از سوی دیگر نیز این روانابهای گسترده میتوانند با جهتدهی مناسبی که در برنامههای کنترل آبخیز انجام میشود، تالابها، مخازن سدها و سفرههای آب زیرزمینی را تغذیه کنند. ژ
در گزارش پیشرو به اقدامات ۴ هفته اخیر ۱۴ استان کشور پرداخته شده که در حوزه آبخیزداری چه عملکرد و برنامهای داشتهاند و با کدام اقدامها و افتتاحها قرار است به استقبال بارشهای پرچم سال آبی پیش رو در پاییز و زمستان بروند. اطلاعات این گزارش از سوی سازمان منابع طبیعی کشور در اختیار ما قرار گرفته است.
۸ هزار میلیارد تومان اعتبار
تکمیل برنامهها و اقدامات آبخیزداری در برنامه ششم توسعه به ۸ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد. این رقمی است که حسن وحید، معاون آبخیزداری، مراتع و امور بیابان سازمان منابع طبیعی اعلام کرده است. تاکنون از ۱۰ میلیون هکتار هدفگذاری برنامه ششم، ۶.۳ میلیون هکتار آبخیزداری شده است.
در عین حال پس از تأکید رئیسجمهور بر ضرورت اجرای طرحهای آبخیزداری، لایحه جامع آبخیزداری تنظیم شده است. البته تاکنون این لایحه رفت و برگشتهایی به مجلس داشته ولی اکنون در وزارت جهاد کامل شده و آماده ارسال به دولت است. در مجموع تاکنون در ۳۲ میلیون هکتار از اراضی کشور آبخیزداری انجام شده است و در برنامه ششم باید ۱۰ میلیون هکتار از اراضی کشور آبخیزداری شود که در این برنامه حدود ۶.۳ میلیون هکتار معادل ۶۳ درصد از هدفگذاری، آبخیزداری شده است.
در این زمینه امسال ۲۲۵۰ میلیارد تومان اعتبار در این حوزه تخصیص یافته که با این میزان اعتبار میتواند یک میلیون تا ۱.۵ میلیون هکتار آبخیزداری انجام گیرد درحالیکه برای تکمیل هدفگذاری برنامه ششم باید ۴ میلیون هکتار آبخیزداری شود و برای این حجم آبخیزداری ۸ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
نظر شما