به گزارش همشهری آنلاین، از ابتدای مهر ماه جاری، افزایش هزینههای سرویس مدارس، مشکلات پیشآمده در شهر تهران، تعیین هزینههای عجیب و پس از آن تعدیل قیمتها، مشکلات زیادی را برای خانوادهها رقم زده است.
در شهر تهران سامانه https://sns.tehranedu.ir از سوی اداره کل آموزش و پرورش برای ثبتنام سرویس مدارس اعلام شده است.
به تازگی نیز در سامانه سپند (سامانه پایش ناوگان دانشآموزی) امکان ثبت درخواست سرویس توسط خانوادهها فراهم شده است.
به گفته خانوادهها با وجود ثبتنام در هر دو سامانه اما همچنان از برقراری سرویس برای رفت و آمد دانشآموزان خبری نیست.
یکی از شهروندان تهرانی که فرزندش در دوره متوسطه دوم منطقه ۶ تحصیل میکند با اشاره به عدم برقراری سرویس مدرسه میگوید: با وجود ثبتنام در سامانه اعلام شده از سوی آموزش و پرورش شهر تهران اما هیچ تماسی از سوی پیمانکاران مجاز برقرار نشد.
او میگوید: سامانه، هزینه سرویس مدرسه را به ازای مسافت ۹ کیلومتری، ۷ میلیون تومان تعیین کرده است اما به دلیل آنکه تماسی گرفته نشد، مدرسه به والدین اعلام کرد با پیمانکاری که سال گذشته سرویس رفت و آمد دانشآموزان را عهدهدار بود به توافق برسند. این پیمانکار هزینه ۷ میلیون تومانی را ۱۳ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان دریافت میکند یعنی دقیقاً ۲ برابر قیمت مصوب!!
شهروند دیگری که فرزندش در دوره ابتدایی منطقه ۱۸ شهر تهران تحصیل میکند، در سخنانی مشابه از عدم برقراری سرویس مدرسه خبر میدهد.
به گفته او، به دلیل عدم تماس از سوی پیمانکاران معرفی شده با رانندهای آزاد به توافق رسیده است آن هم با مبلغی بیش از نرخ مصوب.
مرتضی ضامنی؛ مدیرعامل اتحادیه تاکسیرانیهای شهری کشور در شبکه افق صدا و سیما این مشکل را ناشی از عملکرد آموزش و پرورش شهر تهران دانسته و میگوید: آموزش و پرورش شهر تهران رأساً قیمتهایی بیشتر از قیمت مصوب شورای شهر برای سرویس مدارس اعلام کرد و این باعث نارضایتی شهروندان شد در نهایت با پیگیریهای لازم، قیمتها تعدیل و نرخ مصوب شورای شهر اعلام شد.
به گفته او، در چنین شرایطی که نرخ بالاتر اعلام میشود و سپس کاهش مییابد، نارضایتی ایجاد میشود البته با پیمانکاران و سازمان تاکسیرانی صحبت کردیم تا بتوانیم کار را مدیریت کنیم.
در سوی دیگر اما سید صدرا خوشقدم؛ رئیس اداره انجمن اولیا و مربیان شهر تهران، مشکل سرویس مدارس را متوجه شورای شهر دانسته و میگوید: هماکنون وضعیت قیمتگذاری سرویس مدارس به صورت دستوری شده است؛ شورای شهر در مصوبه نرخ سرویس مدارس، تورم جامعه را درنظر نگرفت و اکنون رانندگان میگویند این رقم با واقعیت هماهنگ نیست و برای آنها مقرون به صرفه نیست.
سرانجام اختلاف نظر میان مسئولان کشور باعث شده است تا در نهایت نرخ توافقی میان خانوادهها و رانندگان ملاک باشد، رقمی که گاه تا دو برابر نرخ مصوب است.
ابراهیم نجار؛ رئیس اداره امور مالی اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران با اشاره به این موضوع میگوید: در جلسهای مشترک با مسئولان مرتبط، جمعبندی این بود که به صورت غیررسمی سرویس مدارس با نرخ توافقی انجام شود و تلویحا به نرخ توافقی میان خانوادهها و سرویس مدارس رضایت دادند.
نظر شما