به گزارش همشهری آنلاین، سعید شهند اظهار کرد: با توجه به شرایط فعلی دریاچه ارومیه و اهمیت بارندگیهای پاییزه برای حضور پرندگان در استان تلاشهای لازم برای آبگیری به موقع تالابهای اقماری دریاچه ارومیه در جنوب و نیز تالابهای شمال استان و حاشیه رودخانه ارس انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه پرندگان از عرضهای شمالی و سیبری به این منطقه مهاجرت میکنند، ادامه داد: مهاجرت پرندگان آبزی، کنار آبزی و شکاری به استان به شرایط تالابها و دریاچه ارومیه بستگی دارد و فراهم بودن شرایط میتواند بستر خوبی برای پذیرش این پرندگان باشد.
شهند با بیان اینکه سرشماری این پرندگان همزمان با سرشماری جهانی پرندگان از دی تا بهمنماه انجام میشود، اظهار کرد: در شرایط فعلی حفاظت از پرندگان و نیز توجه به اینکه پرهای آنان نمکی نشود در حواشی دریاچه ارومیه مورد توجه جدی محیط بانان است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی ادامه داد: اولین گروه پرندگان مهاجر به استان شامل پرندگان شکاری از جمله عقابها، شاهین، بالابان، دلیجه کوچک و معمولی و کرکسها هستند و درناها در سری بعد قرار دارند.
وی اضافه کرد: مهاجرت پرندگان آبزی و کنار آبزی در مراحل بعدی قرار دارد و شامل خانواده مرغابیها و اردک سانان هستند که در تالابهای استان از ۱۵ شهریور تا دی ماه مستقر میشوند.
پرندگان آبزی و کنار آبزی از انواع قوها گرفته تا مرغابی و اردک سانان، پلیکانان، غازها و فلامینگو جزو جمعیت ساکن تالابهای آذربایجان غربی هستند و دریاچه ارومیه یکی از مهمترین زیست بومهای پرندگان در این استان است.
پرندگان بومی بسیاری در دریاچه ارومیه زیست میکنند که زمانی این مکان جزو یکی از بزرگترین مراکز جوجه آوری آسیایی غربی و خاورمیانه بود، فلامینگوها، پلیکان سفید، تنجه، آنقوت و انواع خانواده حواصیل و اردکها نیز از گذشتههای دور در این مکان جوجهآوری کرده و میکنند.
نظر شما