کاربران فضای مجازی با انتشار عکسی از یک جوان نوشتند: یک جوان در میدان ولی عصر با در دست گرفتن پلاکاردی به افزایش قیمت دلار اعتراض کرده است.

میدان ولیعصر

به گزارش همشهری آنلاین، کاربران فضای مجازی با انتشار این عکس نوشتند یک جوان در میدان ولیعصر یک پلاکارد نوشته است: «دلار ۳۵۰۰۰۰ ریال ... کسی صدای من رو می‌شنوه؟ مرده و زنده‌ من برای کسی فرق می‌کنه؟! از طرف جوان ایرانی»

تصویر جوان معترض و پلاکاردش درباره دلار ۳۵ هزار تومانی در میدان ولیعصر | مقصر رشد شدید ارز کیست؟

اما واقعا مقصر رشد شدید قیمت دلار در روزهای اخیر کیست و آیا مستقیم به شخص رئیس جمهور و مدیریت او برمی‌گردد؟

روزنامه همشهری در این زمینه نوشت: آمارها نشان می‌دهد قیمت ارز از دهم شهریور که از مرز ۳۰هزار تومان عبور کرد، تاکنون بیش از ۲۰درصد رشد داشته است؛ با این حال شتاب رشد قیمت ارز در چند روز گذشته بیشتر شده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد این رشد تحت‌تأثیر مجموعه‌ای از عوامل سیاسی و اقتصادی رخ داده است، اما نگاهی دقیق‌تر نشان می‌دهد شتاب رشد قیمت ارز، درست از زمان آشوب‌ها و اغتشاشات و کاهش احتمال احیای توافق هسته‌ای و افزایش تحریم‌های یکجانبه غرب علیه ایران، بیشتر شده است.

مطالعات و پژوهش‌های گسترده اقتصادی نشان می‌دهد قیمت ارز تحت‌تأثیر عوامل زیادی است؛ با این حال ۲عامل نقش کلیدی و پررنگی در نوسان‌های قیمت ارز دارند که نخستین عامل نوسان‌های شاخص قیمت مصرف‌کننده یا همان نرخ تورم و دومین عامل میزان تراز ارزی کشور است. به بیان دقیق‌تر، نرخ تورم به کاهش ارزش پول ملی یا نرخ برابری ارز ملی در برابر سایر ارزها منجر می‌شود و افزایش ناترازی ارزی نیز به کاهش سطح در دسترس منابع ارزی و در نتیجه کاهش ارزش پول ملی ختم می‌شود که عامه مردم آن را در قالب رشد قیمت دلار تعریف می‌کنند.

آمارها نشان می‌دهد قیمت هر دلار آمریکا دهم شهریور امسال برای نخستین‌بار از مرز ۳۰هزار تومان عبور کرد و قیمت آن تا ۴آبان به ۳۲هزارو۸۴۰تومان رسید، اما از این تاریخ به بعد سرعت رشد قیمت دلار افزایش یافت. این سرعت رشد در چند روز گذشته چند برابر شده؛ به‌طوری که قیمت هر دلار آمریکا در بازار آزاد از نهم آبان‌ماه هر روز به‌طور متوسط بین یک تا ۲درصد و حتی در برخی روزها تا ۳.۷درصد رشد کرده است.

عوامل اقتصادی: طبق آمارهای رسمی هم‌اکنون میزان منابع و مصارف ارزی کشور متعادل است و تراز ارزی نسبت به چند سال گذشته بهبود پیدا کرده است و دلیل آن هم بهتر شدن وضع صادرات نفتی و غیرنفتی بوده است؛ بنابر این می‌توان گفت از این منظر بازار ارز با فشاری نسبت به چند سال گذشته مواجه نیست، اما در مقابل حجم نقدینگی به ۵۴۰۱هزار میلیارد تومان رسیده که نسبت به ابتدای سال ۱۱.۸درصد رشد نشان می‌دهد. از این میزان ۱۳۰۰ هزار میلیارد تومان مربوط به سپرده‌های دیداری است که رشد ۵۹درصدی نشان می‌دهد. این رقم نشان می‌دهد به‌دلیل نرخ تورم ۴۲.۹درصدی، صاحبان نقدینگی برای حضور در بانک‌ها تمایلی ندارند و به‌دنبال بازارهای دیگری برای کسب بازده هستند. طبق آمار رسمی بانک مرکزی نسبت بخش پولی نقدینگی به کل حجم نقدینگی در تابستان امسال از مرز ۲۲درصد گذشته که عددی کم‌سابقه در تاریخ اقتصاد ایران به‌حساب می‌آید و این گمانه را تقویت می‌کند که پول‌های داغ برای سرازیر شدن به بازارها و تورم‌سازی خشاب‌گذاری شده‌اند.

از سوی دیگر، تکالیف بودجه‌ای دولت روزبه‌روز در حال افزایش است و این تکالیف بودجه‌ای میزان کسری بودجه را افزایش داده است؛ برای مثال به‌تازگی تصویب لایحه افزایش دستمزدها در مجلس به افزایش بار مالی دولت به میزان ۸۰هزار میلیارد تومان منجر شد. این موضوع میزان کسری بودجه دولت را به ۴۰درصد خواهد رساند. به‌طور طبیعی بین میزان کسری بودجه و نرخ تورم رابطه وجود دارد و افزایش کسری بودجه به‌معنای افزایش تورم است و چون هم‌اکنون چشم‌اندازهای تورمی ناشی از کسری بودجه عیان است، این موضوع اثر خود را روی ارزش پول ملی نمایان کرده است.

از میان دیگر عوامل اقتصادی که به افزایش تقاضا برای خرید دلار منجر شده می‌توان به کاهش ورودی ارزهای صادراتی ناشی از افزایش فاصله قیمت ارز نیمایی با بازار آزاد، کاهش ورودی ارز به اقتصاد بر اثر قطع اینترنت بعد از ناامن شدن و ایجاد آشوب در فضای کشور و تسویه‌حساب‌های بین‌المللی در پایان سال میلادی اشاره کرد که تقاضا را برای خرید ارز افزایش داده است.

مولفه‌های سیاسی و افزایش ریسک: صرف‌نظر از عوامل اقتصادی برخی مسائل سیاسی نیز هم‌اکنون بر قیمت ارز تائیر دارند؛ زیرا این عوامل موجبات افزایش ریسک سیستماتیک را در اقتصاد ایران فراهم کرده و به‌طور غیرمستقیم بر عوامل اقتصادی اثر گذاشته‌اند و می‌توانند به افزایش ناترازی ارزی و رشد تورم به‌عنوان ۲محرک اصلی رشد قیمت دلار منجر شوند.

سوابق ۲دوره جهش ارزی از سال۱۳۹۷ تاکنون نشان می‌دهد در هر دو دوره که کشور با خطر تحریم و افزایش تنش‌های سیاسی، در عرصه منطقه‌ای و جهانی مواجه بوده، قیمت دلار یکباره جهش داشته است. نخستین بار در اردیبهشت سال۱۳۹۷ وقتی دولت ترامپ، رئیس‌جمهوری وقت آمریکا، از برجام خارج شد قیمت هر دلار از ۴هزار تومان به ۲۰هزار تومان رسید. علت جهش نرخ ارز در آن مقطع تاریخی این بود که فعالان بازار ارز می‌دانستند با کاهش فروش نفت، جریان ورود ارز به کشور محدود خواهد شد. پس از آن در سال ۱۳۹۸با نزدیک شدن به زمان انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا وقتی فعالان بازار به اشتباه گمان می‌کردند دونالد ترامپ نامزد پیروز انتخابات است و این گمانه تقویت می‌شد که در دور دوم ریاست‌جمهوری ترامپ سطح تقابل ایران و آمریکا افزایش خواهد یافت، قیمت دلار تا محدوده ۳۲هزار تومان پیش‌روی کرد، اما بلافاصله بعد از پیروزی دمکرات‌ها قیمت ارز با افت قابل‌توجهی مواجه شد.

نگاهی به روند قیمت دلار از سال۱۳۹۷ تاکنون به‌خوبی حاکی از افزایش فروشندگان در مقاطع پیشرفت مذاکرات هسته‌ای و کاهش سطح تحریم‌ها و در سوی مقابل رشد قیمت دلار در دوره‌های توقف مذاکرات و افزایش سطح تحریم‌ها و ناامیدی به توافق است. در چنین شرایطی ظرف روزهای گذشته به بهانه اغتشاشات، پیام‌های ارسالی از دولت آمریکا مبنی بر اینکه برجام دیگر در دستور کار نیست و همچنین افزایش گمانه‌زنی‌ها در مورد احتمال تشدید تحریم‌ها علیه ایران، بازار ارز را متلاطم کرد.

به بیان دیگر هر چند کارشناسان همچنان با وجود همه موانع انجام توافق هسته‌ای را غیرممکن نمی‌دانند، اما نمی‌توان این واقعیت را نادیده گرفت که معامله‌گران ارز نسبت به توافق هسته‌ای ناامید شده‌اند؛ به‌ویژه آنکه در ۱۰روز گذشته خبرهای زیادی در مورد شدت یافتن تنش‌ها بین ایران و آمریکا و افزوده شدن نام برخی سوپرتانکرها و نفتکش‌های ایرانی به فهرست تحریم‌های وزارت خزانه‌داری ایالات متحده منتشر شده؛ موضوعی که احتمال کاهش ورودی دلارهای نفتی را به اقتصاد ایران بیشتر کرده است.

در چنین شرایطی انتشار این اخبار به‌طور مستقیم چشم‌اندازهای تورمی را افزایش داده؛ زیرا در صورت افزایش تحریم‌ها و کاهش فروش نفت در گام نخست جریان ورود ارز به کشور کاهش خواهد یافت و این موضوع ناترازی ارزی کشور را افزایش خواهد داد و در گام دوم افزایش قیمت ارز به رشد قیمت نهاده‌ها و هزینه تمام‌شده تولید و در نتیجه تورم منجر خواهد شد که همه اینها به‌معنای کاهش ارزش پول ملی یا رشد قیمت دلار است. بر همین اساس به‌زعم کارشناسان در شرایط فعلی کمرنگ شدن احتمال احیای توافق هسته‌ای ازجمله دلایل اصلی رشد قیمت دلار همچون ۲دوره جهش ارزی قبلی است.

وحید شقاقی‌شهری، اقتصاددان در این‌باره می‌گوید: افزایش نرخ دلار و افزایش تقاضا برای خرید دلار در این چند روز، از انتشار اخبار منفی نشأت گرفته و اثرگذارترین خبر هم موضوعات مرتبط با مذاکرات هسته‌ای و مسائل مرتبط با انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا و احتمال نامزدی ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری۲۰۲۴ است.
او با بیان اینکه در طول ۴روز نرخ ارز از کانال ۳۲هزار تومان به ۳۶هزار تومان رسید و درست در همین دوره شاهد پمپاژ اخبار منفی به بازار بوده‌ایم، ادامه داد: در کنار موضوعات مرتبط با برجام، انتخابات آمریکا را باید به‌عنوان یک تکانه در قیمت دلار در نظر بگیریم؛ زیرا احتمال پیروزی جمهوریخواهان افزایش یافته و بازار ارز در حال پیش‌خور کردن این تحولات است.

نقش آشوب‌های داخلی: با وجود همه این مولفه‌های اقتصادی و سیاسی، برخی بر این اعتقادند که رشد قیمت دلار بیشتر از آنکه ناشی از عوامل سیاسی و اقتصادی باشد، ناشی از ناآرامی‌های سیاسی ۲ماه گذشته در کشور است؛ به طور مثال روز گذشته و همچنین طی یک ماه گذشته، برخی سایت‌ها و کانال‌های تلگرامی به بهانه اغتشاشات اخیر مردم را تشویق به خرید ارز می‌کردند. تأکید آن‌ها بر این بود که ارزش پول ملی به سرعت در حال کاهش است و از این طریق بر افزایش تقاضا در بازار ارز دامن زدند.

بهروز محبی‌نجم‌آبادی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در همین رابطه گفت: براساس اطلاعات رسیده، افزایش نرخ ارز قسمتی از پازل تحت فشار قرار دادن نظام در بحث ارز فردایی و اتفاقات مربوط به هرات و اربیل است؛ برهمین اساس از آنجا که تلاش می‌شود فاصله بین عرضه و تقاضا افزایش یابد با تقاضای کاذب مواجه شده‌ایم و قسمتی از نقدینگی به این بخش هجوم آورده است.

او افزود: اعتقاد دارم بیش از ۴۰مرکز اطلاعاتی جهانی موضوع اغتشاشات را در ایران رهبری می‌کردند و اطلاعات جامعی وجود دارد که بسیاری از مراکز جاسوسی، اطلاعاتی و امنیتی عالم در اتفاقات اخیر دخالت داشته‌اند، پس قیمت امروز ارز قطعا یکی از برنامه‌های آنان است. مسعود توکلی، سخنگوی بازار متشکل ارزی نیز در این‌باره گفت: در چند روز اخیر در بین ۱۰ تا ۱۵صرافی صف تقاضای ارز تشکیل شده بود، اما دلالان با هدف القای بار روانی به مردم و بازار به این صفوف دامن می‌زنند و به‌دنبال این هستند که با طولانی شدن صف این تصور را بین مردم ایجاد کنند که عرضه ارز کاهش یافته و باعث نگرانی مردم شوند.

سوداگری در بازار ارز: همزمان خبرها حاکی از آن است که شرایط متلاطم بازار ارز موجب شده برخی واسطه‌ها با اجاره کارت ملی مردم درحال خرید ارز سهمیه‌ای و فروش آن در بازار آزاد باشند؛ بر همین اساس روز گذشته معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه اعلام کرد: گروهی که کارت ملی خود را در اختیار دلال‌های ارزی قرار می‌دهند باید هوشیار باشند که احتمالا مشمول مقررات مبارزه با پولشویی و قاچاق کالا و ارز می‌شوند.

این معاونت همچنین هشدار داد: اطلاعات هویتی خریداران برای سازمان هدفمندی یارانه‌ها و سازمان امور مالیاتی ارسال خواهد شد و تبعات رعایت نشدن ضوابط مقرر در قانون مبارزه با پولشویی و قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز بر عهده دارنده کارت ملی خواهد بود. بازار متشکل ارزی نیز در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: تعدادی از مردم که البته تعدادشان هم کم نیست با اجاره کارت ملی خود و دریافت ارز از صرافی‌ها تصور می‌کنند که سود یک یا یک و نیم‌میلیونی به جیب زده‌اند، ولی غافل از اینکه احتمالا در آینده عواقبی ازجمله مالیات، قطع یارانه و... در انتظارشان خواهد بود. بازار متشکل ارزی تهدید کرد عواقب تخلف از مقررات قانونی ازجمله مقررات مبارزه با پولشویی و قاچاق کالا و ارز برعهده دارنده کارت ملی و حساب بانکی خواهد بود.

کد خبر 718612

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار عکس‌خبر

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 38
  • نظرات در صف انتشار: 149
  • نظرات غیرقابل انتشار: 122
  • ستاری IR ۱۷:۲۶ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۷
    تقصیر روحانی چی؟ تقصیر اون نیست؟!!! همه چیز رو گردن اون میانداختید آخه
  • علی نوید IR ۱۷:۳۱ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۷
    نگران نباشید قراره بشه 5 هزار تومان
  • هاشم IR ۱۷:۳۲ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۷
    یادی کنیم از سریال گاندو که نو اون عوامل تولیدش افزایش ارز و دلار رو رو به عوامل دولت قبل و جریان اصلاحات نسبت میدادند. تحویل بگیرید لطفا!
  • ح IR ۱۷:۳۴ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۷
    واقعا چرا؟ پس دولت و مجلس و اطلاعات چیکار می کنند؟ چرا اجازه جولان دلالان رو میدهند؟ ضعف مدیریت تا کی؟
    • IR ۲۲:۵۳ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۷
      خود شما چی؟مطمئنی دلار نخریدی و برای گرون شدنش خوشحال نمیشی؟
  • IR ۱۷:۳۶ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۷
    پس میگفتند تحریم ها مهم نیست و افزایش نرخ ارز به خاطر بی کفایتی مسئولان هست. جناب مسئول پاسخ گو باش یا استعفا بده
  • IR ۱۷:۳۹ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۷
    309 9
    پس دلار قرار بود از مبادلات جهانی حذف بشه و برخی مسئولین مدعی بودند دوره دلار به سر رسیده!
  • IR ۱۸:۰۰ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۷
    اینم بگیرید و به جرم اختلال در امنیت دادگاهیش کنید. متاسفم واقعا
  • IR ۱۸:۴۵ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۷
    بازم مثل همیشه مقصر دشمنه. مسئولان هم بری از اشکال بوده و باید قدرشناسشان باشیم که دلار نشد 40 هزار تومن. کسی هم خلاف این نظر داره تو زمین دشمن بازی کرده و حکم محارب داشته و لذا باید به اشد مجازات برسد.
  • رضا IR ۱۹:۵۴ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۷
    اگه شد سیصد هزار تومان شما اصلاح طلبا حق نظر دادن دارید چون شیختون دلارو ده برابر کرد
  • Borzoo NO ۲۰:۰۷ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۷
    کمی صبر کنید دلار 50.000 تومان را هم ببینید...عجله نکن جانم..عجله کار شیطونه.../گر صبر کنی ز حلوا غــــوره سازی....ببخشید که بر عکس شد.
  • IR ۲۰:۴۲ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۷
    تورم رسمی ۴۰ درصد یعنی کاهش ارزش پول ، تا تورم کنترل نشه همین آش و همین کاسه هست. با بیش از ۷۰ درصد اقتصاد دولتی که عمدتا زیان ده هستن و رانت عظیمی دارن هم اقتصاد به جایی نمیرسه. مسئولان هم فقط فکر چند سال مسئولیت خودشان هستن و کار اساسی انجام نمی دن. این ره که می رویم به ترکستات است.
  • IR ۲۱:۴۸ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۷
    153 7
    40 ساله که منتظریم بانک و سیستم بانکی کشور اصلاح بشه. 40 ساله که منتظریم بلوای این جماعت لیبرال وطن فروش از بین بره. اقتصاد لیبرالی یعنی رانت، مال مردم خوری، دروغ، دسیسه و هزار کثافت کاری دیگه. اول با بلوا میگن اقتصاد باید آزاد باشه در دست بازار و خودشون میرن تو بازار و گند میزنن به همه چیز اقتصاد و بعد داد میزنن که چرا دولت کاری نمیکنه.
  • IR ۲۱:۴۹ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۷
    152 6
    واقعا چرا اقتصاد ما اینقدر شکننده و متزلزل است که با کوچک ترین نوسانات سیاسی این قدر دچار آشفتگی میشود ؟؟؟
  • سارا IR ۲۱:۵۷ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۷
    160 2
    هر کسی میگه اون یکی مقصره آخرشم میگن کی بود کی بود من نبودم
    • حمید IR ۰۱:۰۵ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۹
      10 45
      بزار روشن بشی، مقصر اصلی روحانی و اصلاح طلبان بود،
  • خخ IR ۲۳:۱۶ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۷
    باید ازاغتشاش گران ک برای رفاه اقتصادی آشوب ب راه انداخته اند و سازمان بورس را ب خاک سیاه نشاندن و ارزش پول ملی را تظعیف و آمریکا را خوشحال و ازتوافقات دور کردند ک این بلا برسر دلار بیاید تشکر کرد ...
  • IR ۲۳:۲۰ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۷
    دیگه توانی برای تحمل گرانی نمانده
  • IR ۲۳:۴۶ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۷
    134 5
    دنبال مقصر می‌گردی ؟ مقصر منم
  • امیر IR ۲۳:۵۰ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۷
    108 4
    مقصر بجز مردم کسی نیست این که مسئولان و آمریکا و صهیونیست وهابی ها رو مقصر میدونید اشتباه بزرگی مرتکب شدید دلار باید گرون باشه یادتون رفته یه زمانی حقوقتون چقدر بود نون بربری می‌خرید سه تومان الان به برکت ارزش دلار مردم پول دار شدن نون کوچکتر از اون زمان رو میخرم هفت هزار تومان یا اونقدر خوشحال بودید و جوج میزدیدولی الان به برکت قیمت دلار الان مرغها زنده هستند چون توان کشتار نیست یعنی قدرت خرید نیست و اینگونه به موجودات خدمت میکنیم /آقا محترم مسبب گرانی فقط مردم شهید پرور و نجیب هستند که متاسفانه این روزها کمی .....
    • عزیز IR ۰۹:۱۵ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۸
      24 20
      من که نفهمیدم چی نوشتی .
  • IR ۲۳:۵۲ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۷
    مدیریت جهادی بهتر از این نمیشه
  • NL ۲۳:۵۳ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۷
    153 9
    کار کار آمریکاس اصلا تش قرارع عمه من گردن بگیره کار همه هست بقال تاکسی و... کار همه جز مسئولان
  • IR ۲۳:۵۸ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۷
    آنهایی که دلیل اصلی اغتشاشات را مشکل معیشتی میدانند،، آیا میدانستند  افزایش‌ قیمت دلار  و  تورم  با تحریم ناشی از اعتراضات و اغتشاشات اجتماعی ایران رابطه مستقیم دارد و دشمن دقیقا روی همین مساله سرمایه‌گذاری کرده است ؟؟؟ از سال 84 تا 90 رنج  قیمت دلار از 860 الی 1050 تومان بعد از  تحریم همه جانبه  بانکی و نفتی آمریکا، به بهانه حمایت از اغتشاش گران و فتنه 88.، رشد نرخ دلار  از  1050  به  3200 تومان  از (92 _ 96) مذاکرات برای رسیدن و اجرای  برجام  ‪   رنج نرخ دلار 3200 الی 4000 تومان بعد از خروج آمریکا از برجام نرخ  دلار از  4 هزار تومان  رسید  به 22 هزار تومان بعد از اغتشاشات 98  تا 1400 رشد نرخ دلار از 22 هزار تومان به 30 هزار تومان بعد از اغتشاشات 140‪1 و تحریم اروپا به بهانه همراهی غرب با اغتشاش گران !!!!!!!! ......
    • شهروند IR ۱۰:۰۳ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۸
      89 6
      خودتو گول نزن مگر منفعتت در این مدل طرز فکر باشه
  • سید دانیال IR ۰۱:۰۷ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۸
    74 9
    37تومن شد
  • علی. IR ۰۱:۰۸ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۸
    ای بابا ، چیزی که عیان است ، چه حاجت به بیان است. عامل گرانی دلار ، سکه و طلا آغتشاشگران هستن که اعمال جنایتکارانه آنها ترس بر تن عده ای ترسو انداخته که میخوان فرار را بر قرار ترجیح دهند و ریختن برای خرید دلار
  • حبیبی IR ۰۶:۲۶ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۸
    مقصر اون بی شرف هایی هستند که بخاطر دلار اسرائیل و آل سقوط وطن فروشی و اغتشاش کردند و بیشتر از اینها مقصر اون مسولین هستند که نتوانستند این غائله اغتشاش را جمع کنند.و نیروهای امنیت را عین گوشت قربونی بدون دفاع جلو انداختند.هیچگدام از این اغتشاشگران مشکل معشیت نداشتند از شعارهایی که می دادند مشخص بود.فقط بخاطر یه مقدار دلار وطن فروختند.غربی ها هم به ریش مسولین حیف نون ما خنديدند.امنیت نداشته باشی کدام سرمایه گذار میاد سرمایه اش را تو کشور بزاره..هدف این اغتشاش تجزیه کشور عزیزمان بوده.
  • IR ۰۷:۰۱ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۸
    28 94
    روحانی دلار ۳۰۰۰ تومان را ۳۰‌هزار تومان تحویل داد و ۳۸ میلیارد دلار ارز۴۲۰۰ را بر باد داد حقوق های نجومی را بردند لکن‌کسی نگفت بالای چشمت آبروست .این آقا آنموقع کجا بود.
    • نیما DE ۰۹:۵۷ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۸
      60 5
      مثل اینکه تازه اومدین ایران،اعتراضات سال ۹۶..بخاطر گرون شدن دلار بود
  • IR ۰۸:۳۳ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۸
    69 11
    هیس فقط امنیت داریم خوشحال باشید گراانی غوغا می کنه
  • حافظ IR ۰۸:۳۶ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۸
    85 6
    اگر نتیجه همین چند سال اخیر را ببینیم مردم فقیر تر وسرمایه داران که اکثراً یا حکومتی یا شبه دولتی هستند سرحال تر، پس تورم به نفع حکومت وبه ضرر مردم است دلسوزی هم نیست ومردم بیرون گود قدرت هستندپس این مسیر انتها ندارد
  • مجتبی IR ۰۸:۳۸ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۸
    65 3
    یعنی باید خوشحال باشیم که دلار نسبت به دولت روحانی ده برابر نشه مثلا 5برابر بشه حالت خیلی خوبی هست . واقعا که تاسف باره برای این مدل فکر در این دولت ...
  • IR ۰۹:۲۱ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۸
    67 2
    اعتراض این فرد کاملا بجا ودرسته ،واین اعتراض همه مردمه ، چرا تو مملکت ما قیمت ها ثبات نداره؟ ، چراهیچ چیزی سر جاش قرار نداره ؟
  • روح اله IR ۰۹:۲۶ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۸
    49 2
    دمت گرم داداش با غیرت
  • مهدی IR ۰۹:۳۵ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۸
    19 7
    سلام شما مینویسی دلار با امدن ترامپ از ۴ به ۲۰ تومان تغییر قیمت داد اما نمیگی با امدن دمکراتها چقدر قابل توجه کاهش پیدا کرد گمانم ناقص مینویسی
  • نیما DE ۰۹:۵۶ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۸
    57 6
    خوبه که خداروشکر آمریکا رو به افوله،اگه رو به افول نبود،دلار چی میشد
  • IR ۰۵:۰۹ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۹
    15 2
    ارزرابه مصرف کننده بعداز صدور بلیط وویزا تحویل دهند تاشاید سودجویان کمتر به خرید وفروش دلار دست پیدا کنند گرچه بلیط قلابی هم شاید صادر کنند368