به گزارش ایسنا، شهردار تهران در دوازدهمین شنبه امید و افتخار با حضور در سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران از دستاوردهای این سازمان بهرهبرداری کرد.
در این مراسم قرارگاه ایمنی کالبدی کلانشهر تهران به بهره برداری رسید.
هدف کلی از ایجاد قرارگاه ایمنی کالبدی پایتخت ارتقاء ایمنی کالبدی شهر تهران در حوزه ابنیه، بافت فرسوده و شریانهای حیاتی از طریق شناسایی و پایش آسیبپذیریها، تدوین آییننامهها و دستورالعملهای مورد نیاز با تاکید بر تعیین مسئولیتها و میزان و نحوه پاسخگویی هر یک از دستگاههای متولی در حوزه ایمنی است.
آغاز به کار تیمهای ارزیابی مشترک ساختمانهای مهم و بلندمرتبه یکی دیگر از دستاوردهای سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران بود که در مراسم امروز به بهره برداری رسید. در حقیقت در راستای اجرایی نمودن پنج بند ماده ۱۴ قانون مدیریت بحران کشور و دستورالعمل ابلاغی وزارت کشور و نایب رئیس شورای عالی مدیریت بحران کشور در خصوص تشکیل کارگروه استانی پایش ایمنی ساختمانهای مهم و بلندمرتبه که ریاست این کارگروه در شهر تهران برعهده شهردار تهران قرار داده شده، تفاهم نامه ای منعقد شده است.
به منظور همراستا نمودن نهادهای مربوطه در خصوص ارزیابی ایمنی ساختمانهای شهر تهران تفاهمنامه همکاری چند جانبه جهت همراستا کردن اقدامات نهادهای ذیمدخل در خصوص ارزیابی ایمنی ساختمانهای مهم و بلندمرتبه مابین ۹ دستگاه دولتی و شهرداری تهران در سومین جلسه ستاد مدیریت بحران کلانشهر تهران به امضاء رسید.
در این تفاهمنامه تشکیل تیمهای مشترک ارزیابی در سطح مناطق ۲۲ گانه پیش بینی شده است.
برنامه پاسخ اضطراری طوفان کلانشهر تهران یکی دیگر از دستاوردهای این سازمان بود که امروز به بهره برداری میرسد. با توجه به افزایش تعداد رخداد تندباد در شهر تهران و بروز خسارات جانی و مالی به شهروندان تدوین دستورالعمل مدیریت یکپارچه به منظور پیشگیری و مقابله با مخاطره طوفان در دستور کار این سازمان قرار گرفته است.
همچنین براین اساس با بهرهگیری از استانداردهای داخلی و بینالمللی و بومی سازی آن برای شهر تهران برنامه اختصاصی مقابله با مخاطره طوفان تدوین و ضمن تشریح موقعیت آستانهها و محدوده خطر نقش مسئولیت و اقدامات مورد نیاز سازمانهای ذیربط متناسب با ماموریتهای آنها تدوین شده است.
نیروگاه خورشیدی نیز در مراسم امروز به بهره برداری خواهد رسید. این پروژه با همکاری برنامه عنوان ملل متحد و در هفت پایگاه مدیریت شهر تهران با احداث نیروگاه خورشیدی متصل به شبکه به ظرفیت ۲۵ کیلووات جهت تزریق به شبکه توزیع برق تهران و نیروگاه خورشیدی منفصل از شبکه به ظرفیت پنج کیلووات و قدرت ذخیره سازی ۴۳ کیلووات ساعت، جهت اتصال به سیستم برق پایگاه و استفاده در پایگاه در مواقع اضطراری و احداث آب گرم خورشیدی به ظرفیت ۱۵۰۰ لیتر جهت کاهش مصرف سوخت انجام شده است.
نصب و راه اندازی لرزه نگاری درونگمانهای، پایگاههای پشتیبانی مدیریت بحران منطقه ۱۸ و ۲۰، طرح جامع پدافند غیرعامل شهر تهران، دوام مسجد محور، درس آموختههای سه دهه حوادث و بلایا در ایران و بهداشت و ایمنی مواد غذایی در شرایط اضطراری از دیگر دستاوردهای سازمان پیشگیری و مدیریت شهر تهران است که امروز با حضور شهردار تهران، ریاست و اعضای شورای شهر تهران و جمعی از مدیران شهرداری تهران بهره برداری شد.
نظر شما