عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: قابل پذیرش نیست که نهادهای بین‌المللی از قبیل «آژانس بین‌المللی انرژی‌اتمی» و «شورای حقوق‌بشر سازمان‌ملل متحد» از یک‌سو در قبال جمهوری‌اسلامی رویکرد سیاسی و غیرسازنده درپیش بگیرند

فدا حسين مالكي

به گزارش همشهری آنلاین، یک عضو کمیسیون امنیت‌ملی و سیاست‌خارجی مجلس درباره صدور قطعنامه ضدایرانی در شورای حقوق‌بشر سازمان ملل‌متحد گفت: نکته مهم اینجاست که هم این قطعنامه و هم قطعنامه‌ای که در روزهای اخیر در شورای‌حکام آژانس بین‌المللی انرژی‌اتمی علیه جمهوری‌اسلامی صادر شد، ماهیت «فنی» و «حقوقی» ندارند و تنها با رویکرد «سیاسی‌کاری» و باهدف تحت‌فشار قرار دادن جمهوری‌اسلامی به تصویب رسیده ‌است.

فداحسین مالکی با بیان اینکه صدور این قطعنامه‌ها را با حضور کارشناسان در کمیسیون امنیت‌ملی مجلس مورد بررسی قرار داده‌ایم، افزود: بررسی‌های کارشناسی از رویکردهای سیاسی‌کارانه و نسنجیده‌ای ازسوی برخی نهادهای بین‌المللی علیه ایران حکایت دارد که تحت‌فشار برخی دولت‌های غربی اتخاذ شده‌است. وی ادامه ‌داد: قابل پذیرش نیست که نهادهای بین‌المللی از قبیل «آژانس بین‌المللی انرژی‌اتمی» و «شورای حقوق‌بشر سازمان‌ملل متحد» از یک‌سو در قبال جمهوری‌اسلامی رویکرد سیاسی و غیرسازنده درپیش بگیرند و قطعنامه ضدایرانی بدهند و ازسوی دیگر اذعان کنند که کماکان همکاری با ایران را در دستورکار داریم.

مالکی با تأکید بر اینکه با چنین رویکردی ماهیت فنی و تخصصی اینگونه نهادهای بین‌المللی زیرسؤال می‌رود، عنوان ‌کرد: درجریان تصویب قطعنامه اخیر در شورای‌ حقوق‌بشر علیه ایران شاهد طرح ادعاهایی ازسوی دولت آلمان بودیم که کارنامه سیاهی در حوزه نقض حقوق‌بشر علیه ایران درجریان جنگ‌تحمیلی صدام علیه ملت ایران داشته‌است. آنها با فروش سلاح‌های شیمیایی، شریک جنایت‌های صدام هستند.

وی تصریح کرد: ازسوی دیگر درجریان نشست شورای حقوق بشر شاهد گزارش کذب فردی بودیم که سال‌هاست درحال انتشار گزارش‌های غیرواقعی و جهت‌گیرانه علیه جمهوری‌اسلامی است. درچنین شرایطی قطعنامه اخیر نیز ماهیت فنی ندارد و بی‌ارزش‌تر از چیزی است که بتواند بر سیاست‌های اصولی جمهوری‌اسلامی تأثیر بگذارد.

اتخاذ رویکردهای دوگانه

این عضو کمیسیون امنیت‌ملی و سیاست‌خارجی مجلس با بیان اینکه برخی دولت‌های غربی به‌دنبال بهانه برای تحت‌فشار قرار دادن جمهوری‌اسلامی هستند، گفت: به‌عنوان مثال اکنون که افکارعمومی جهان متوجه بازی‌های جام‌جهانی در قطر است و رهبران بسیاری از دولت‌های غربی در دوحه حضور دارند، در عربستان‌سعودی اعدام‌های فجیعی به شیوه «گردن زدن» در جریان است، اما چرا مدعیان واکنش نشان نمی‌دهند و هشدارهای حقوق‌بشری نمی‌دهند؟مالکی با بیان اینکه به‌نظر می‌رسد برخی سازمان‌های بین‌المللی قرار نیست بر مدار واقعیت‌ها و حقایق حرکت کنند، ادامه‌ داد: قطعنامه ضدایرانی اخیر در شورای‌حقوق‌بشر نیز در چنین چارچوبی صادر شد و برای ایران، روندی تکراری و خصمانه محسوب می‌شود که در سال‌های اخیر بارها شاهد آن بوده‌ایم.
وی به واکنش جمهوری‌اسلامی به صدور چنین قطعنامه‌هایی نیز اشاره کرد و گفت: طبیعی است که با ادامه چنین روند غیرفنی و خصمانه‌ای، همکاری‌های ما با این سازمان‌ها کاهش یابد و با رویکردهای غیرفنی، مقابله به‌مثل خواهیم کرد؛ همچنان‌که در برابر اقدام‌های سیاسی‌کارانه آژانس چنین رویکردی اتخاذ شد و در ابتدا دوربین‌های فراپادمانی را برچیدیم و در هفته‌گذشته نیز گام‌های هسته‌ای جدیدی برداشتیم.

تشکیل «کمیته حقیقت‌یاب» در داخل

مالکی همچنین با اشاره به تشکیل «کمیته حقیقت‌یاب» پیرامون حوادث اخیر، در داخل ایران تصریح‌کرد: شورای امنیت کشور و همچنین شورای‌عالی امنیت‌ملی اقدام‌های مؤثری دراین زمینه داشته‌اند و شاهد پیشرفت‌هایی نیز بوده‌ایم. بنابراین با توجه به اقدام‌هایی که در داخل درحال انجام است، دلیلی ندارد براساس خواسته‌های دولت‌های غربی عمل کنیم. وی با بیان اینکه ما در داخل کشور سازوکارهای مؤثری برای پاسخ دادن به مطالبات جامعه داریم، اضافه‌ کرد: باید مرزبندی دقیقی در صفوف مردم معترض و آشوبگران انجام و حساب مردم از اغتشاشگران جدا شود. نکته مهم این است که باید بیش‌از گذشته به فکر رفع مشکلات جوانان و پاسخ دادن به نیازها و مطالبات آنان باشیم. باید برای مهار تورم چاره‌اندیشی مؤثرتری انجام شود.

کد خبر 723123
منبع: روزنامه همشهری

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست‌خارجی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha