اجرای طرح واردات خودرو مدت‌هاست به دلیل شروط وزارت صمت به تعلیق افتاده است. آخرین ممنوعیتی که برای واردکنندگان در نظر گرفته شد، واردات خودرو از فرانسه بدون جبران زیان است. اما آیا فرانسوی‌ها حاضر به جبران زیان و بازگشت دوباره به ایران هستند؟

واردات خودرو

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از تجارت‌نیوز، پس از انتشار اسامی شرکت‌های منتخب واردکننده، که همان خودروسازان بودند، اعلام شد که واردات خودرو به مرحله اجرا رسیده و شرکت‌های واردکننده منتخب مذاکراتشان را با خودروسازان خارجی آغاز کرده‌اند.

با نگاهی به پیشینه شرکت‌های واردکننده و همکاری این شرکت‌ها با خودروسازان خارجی گمان می‌شد که با آزادسازی دوباره واردات خودرو، واردکنندگان مجددا به سمت همان شرکای قدیمی خود بروند.

چانگان، نیسان، هیوندای، میستوبیشی و البته سیتروئن، رنو و پژو از مهم‌ترین گزینه‌ها برای آغاز مذاکرات بودند. اما طولی نکشید که واردات خودرو با شرط و شروط جدیدی مواجه شد. ازجمله آنکه وزارت صمت در ابتدا واردات خودروهای فرانسوی را به دلیل بدعهدی گذشته آن‌ها ممنوع اعلام کرد. این در حالی است که تعداد قابل‌توجهی از این شرکت‌ها ازجمله سیتروئن، رنو و پژو فرانسوی هستند.

در همین زمینه امید قالیباف، سخنگوی وزارت  صمت، طی گفتگویی اعلام کرد: شرکت‌های فرانسوی به دلیل رفتار پژوسیتروئن و رنو در دوران تحریم و ترک ناگهانی ایران با بازگشت تحریم‌ها، خسارات سنگین را متوجه شرکت‌های ایرانی کردند و به همین دلیل واردات از فرانسه ممنوع است.

اما مدتی نگذشت که قالیباف حرف خود را پس گرفت و واردات از این کشور را مشروط به جبران خسارات واردشده در گذشته کرد.

او برای بار دوم در رابطه با ممنوعیت واردات از فرانسه توضیح داد: شرکت‌های فرانسوی در صورت جبران خسارات ترک ناگهانی ایران بعد از بازگشت تحریم‌ها، می‌توانند در کشور فعالیت کنند.

زیان خودروسازان پس از خروج فرانسوی‌ها از ایران

گرچه دولت سعی دارد وانمود کند این خودروسازان فرانسوی هستند که از پس قطع همکاری با ایران آسیب دیده‌اند، اما با نگاهی به وضعیت صنعت خودروسازی ایران، می‌توان دریافت که بازار ایران به‌مراتب آسیب بیشتری دیده است.

نگاهی به تاریخچه همکاری‌ها نشان می‌دهد که خودروسازان فرانسوی سال‌ها در شرکت‌های خودروسازی ایرانی مشغول به سرمایه‌گذاری و فعالیت بودند. اما ناگهان بدون توجه به قراردادها و سرمایه‌گذاری‌های کلان، ایران را ترک کردند. البته گستره همکاری آن‌ها با آمریکا ایجاب می‌کرد که از خیر سود همکاری با ایران بگذرند.

با این حال پس از اینکه رنو و پژو ایران را ترک کردند دو خودروساز دولتی مجبور شدند به ازای هر خودرو که به مردم پیش‌فروش کرده بودند، دو یا سه خودرو تولید داخل به مشتریان تحویل دهند. البته این اتفاق برای دو شرکت چانگان و سیتروئن هم تکرار شد و پس از سرمایه‌گذاری مشترکی که صورت گرفت، این دو شرکت از ایران رفتند.

واردات خودرو با جبران زیان؟

حال وزارت صمت و دولت انتظار دارند که این خودروسازان به جای فروش محصولات خود، ابتدا زیان‌های پیشین را جبران کنند. اما آیا خودروسازان فرانسوی قبول می‌کنند که جبران زیان کنند؟

با توجه به تحریم‌ها و روابط سیاسی بین دو کشور، به نظر می‌رسد این کشور حاضر به جبران زیان‌های پیشین خود نباشد. از طرف دیگر گفته می‌شود احتمالا خودروسازان فرانسوی حاضر به همکاری با ایران نشده‌اند و جدای از جبران زیان، حتی خودرو هم به شرکت‌های واردکننده نمی‌فروشند.

همچنین به نظر می‌رسد بازار خودرو ایران هم برای خودروسازان فرانسوی چندان جذاب نیست تا آن‌ها را مجاب به سرمایه‌گذاری و همکاری مجدد با خودروسازان ایرانی کند.

به همین علت است که گفته می‌شود شرکت‌های واردکننده به دلیل ضرب‌العجلی که وزارت صمت برای آن‌ها تعیین کرده، در تلاش برای خرید خودروهای خارجی از بازار کشورهای همسایه هستند. واردات خودرو به‌صورت واسطه‌ای نیز مشکل جدیدی را برای واردکنندگان، به‌ویژه خریداران این خودروها به‌وجود می‌آورد. چراکه این خودروها که ادعا می‌شوند اقتصادی، با واردات واسطه‌ای به خودروهای لوکس تبدیل خواهند شد.

کد خبر 723316

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار ثبت نام و قیمت خودرو

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 11
  • نظرات در صف انتشار: 7
  • نظرات غیرقابل انتشار: 3
  • فرهاد IR ۱۷:۰۵ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۵
    3 0
    متن را اصلاح کنید لطفا: ضرب الاجل درست است نه ضرب العجل ترجمه لغت Deadlie
  • FI ۱۸:۰۶ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۵
    5 1
    اوف عجب اقتداری دارید
  • IR ۱۸:۰۶ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۵
    3 2
    پژو دیگه به ایران بر نمی گرده حداقل تا زمانی که این دولت سر کار باشه
  • حسن IR ۱۸:۴۴ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۵
    11 10
    ننگ بر کسانی که هنوز چشم امید به خودروسازی فرانسه دارن
  • IR ۱۹:۴۹ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۵
    7 3
    ن مگه پراید چشه خودروسازانون بهترینها روداره عرضه میکنن چهل واندی وقت کمیه بیشتربهشون وقت بدین
  • علی IR ۱۹:۵۱ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۵
    12 2
    غیر چین نمیتونن از جای دیگه خودرو وارد کن
  • IR ۱۹:۵۷ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۵
    14 2
    مکرون هر جور دلش می خواد بتون توهین می کنه محکوم می کنه فحش می ده بعد دوباره میرید سراغ رنو و پژو همینه که مملکت پیشرفت نمی کنه
  • شریغ IR ۲۱:۰۵ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۵
    6 2
    اگه تولیدخودروهای فرانسوی ممنوع بشه همین ماشینهای فعلی(پژو L90...)ازنیم میلیارد هم بیشتر میشه!،ازفرانسویهاتعهدبگیرن وبزارن کارشوناکنن )
  • IR ۲۱:۳۹ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۵
    5 3
    خدا رو شکر بالاخره در خودروسازی یه تصمیم درست گرفتن.تکیه کنید به استعداد و توان جوانان ایرانی اونوقت میبینید که معجزه میشه
  • IR ۲۳:۰۰ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۵
    3 0
    خودرو ارزان .ارد کنید تا مردم راضی شوند همه از این وضعیت گرانی خودرو و ارزش پول ملی نگرانند
  • IR ۰۱:۱۶ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۶
    10 1
    چقدر دروغ میگوید ما نیازی به فرانسه نداریم