آیا در فضا سیارات زمین گون دیگری وجود دارد؟ مهندسین ناسا در تلاش برای قراردادن فضاپیمای کپلر در یک محفظه مناسب و انتقال آن به محل پرتاب خود در پایگاه نیروی هوایی کیپ کاناورال در فلوریدا هستند. این پرتاب برای 15 اسفند سال جاری برنامهریزی شده است.
«جیمز فنسون»،، مدیر پروژه این ماموریت در آزمایشگاه پیشران جت ناسا گفت: "کپلر آماده است که سفر خود را به محل پرتاب و در نهایت به فضا آغاز کند تا در نهایت به یک سوال قدیمی که ذهن بشر را حداقل از زمان یونان باستان معطوف خود کرده است پاسخ دهد."
به گزارش ماهنامه نجوم، کپلر بیش از 100 هزار ستاره را برای یافتن علائمی از وجود سیارات در اندازهها و فواصل مداری متفاوت تحت نظر خواهد گرفت. این فضاپیما قادر به شناسایی مکان سیارات سنگی مانند زمین است، از جمله آن دسته از سیارات که در کمربند حیات ستارگان (منطقهای که آب مایع و احتمالا حیات وجود دارد) قرار دارند. اگر واقعا سیاراتی به بزرگی زمین و در اطراف ستارههایی مانند خورشید وجود داشته باشد، انتظار می رود کپلر اولین فضاپیمایی باشد که آنها را یافته و برای نخستین بار فراوانی آنها را بدست آورد.
«ویلیام بروکی»، بازرس اصلی علمی کپلر در مرکز تحقیقات ایمز ناسا میگوید: "ماموریت کپلر مشخص کردن این سوال است که آیا سیاراتی به اندازه زمین در منطقه حیات دیگر ستارگان به وفور یافت میشوند یا نادر هستند؟ و یا اینکه زندگی در کهکشان راه شیری مختص به زمین است یا خیر؟"
فضاپیمای کپلر در حال حاضر در "موسسه فناوری و هوا فضای "Ball" در کلرادو است و کلیه آزمایشهای محیطی برای اطمینان از آمادگی در برابر سفر دشوار به فضا را با موفقیت پشت سر گذاشته است. کپلر همچنین آزمایشی به نام "مرور پیش از حمل"(Pre-ship review)، که آمادگی کپلر را برای انتقال از طریق کشتی دریایی به فلوریدا در اوایل ژانویه مشخص میکند، پشت سر گذاشته است.
کپلر بر روی یک موشک دلتا 2 پرتاب خواهد شد.