معاون دفتر مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیط‌ زیست در رابطه با گاز متان در مرکز دفن زباله تهران گفت: سال ۹۷ شهرداری با یکی از شرکت‌های کره جنوبی برای استخراج گاز متان قراردادی داشت اما به علت تحریم‌ها منتفی شد.

گاز متان

به گزارش همشهری آنلاین، چندی پیش گزارشی از سوی ناسا مبنی بر وجود توده گاز متان بر فراز سایت پسماند آرادکوه سروصدای زیادی به پا کرد. علیرضا زاکانی، شهردار تهران درباره این گزارش توضیح داد: تیم دانشگاهی تشکیل شده تا این موضوع را بررسی کند البته تا به حال شرایطی یا دلیلی که ادعای ناسا را تایید کند، پیدا نکردیم؛ اما چون شائبه برای مردم ایجاد شده این مورد را بررسی و نتایج را اعلام خواهیم کرد.

مهدی چمران رییس شورای شهر تهران هم با اشاره به انتشار این تصویر از توده گاز متان در جنوب تهران توسط ناسا، گفته بود: عکس منتشر شده از جنوب تهران درست نیست و گویا برای یک کشور دیگر است.

در این میان یک شرکت دانش بنیان ایرانی نیز تصاویر ماهواره‌ای ناسا را مبنی بر وجود ابرتوده ۵ کیلومتری گاز متان در جنوب تهران تایید کرد.

حالا با گذشت حدود یک ماه از انتشار گزارش ناسا پیام جوهرچی، معاون دفتر مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیط زیست ضمن اشاره به رایزنی‌های محیط زیست درباره گزارش ناسا برای ابرتوده ۵ کیلومتری گاز متان در جنوب شهر تهران اظهار کرد: نامه‌نگاری‌های بسیاری در این زمینه با دستگاه‌های مربوطه انجام شد. نمی‌توانیم بگوییم این پدیده وجود ندارد چراکه وجود داشتن آن طبیعی است. به‌طور قطع مراکز دفن ما تصاعد گاز متان را دارند.

ببینید | واکنش عجیب مجری تلویزیون به گزارش جنجالی ناسا درباره تهران | خدا به ساکنان این منطقه رحم کند! 

سوال بخشدار کهریزک از ناسا | چرا سال‌های قبل در مورد ابر متان ادعا نکرده بودید؟

جوهرچی ادامه داد: سال ۹۷ شهرداری با یکی از شرکت‌های کره جنوبی برای استحصال گاز متان قراردادی داشت اما به علت تحریم‌ها منتفی شد.

معاون دفتر مدیریت پسماند سازمان حفاظت از محیط‌ زیست ضمن تاکید براینکه که مدیریت این موضوع وظیفه شهرداری است گفت: سازمان دستورالعمل چگونگی طراحی محل‌های دفن و نحوه لوله‌گذاری‌ها در لاین مناسب را از سال ۹۸ ابلاغ کرده است اما متاسفانه مشکل اصلی این است که ما ۸۰ تا ۸۵ درصد پسماندهایمان را دفن می‌کنیم. به عبارتی حجم مراکز دفن ما بسیار است و در نتیجه تصاعد گاز متان بسیاری را شاهد خواهیم بود.

او به مشکل دوم اشاره کرد و توضیح داد: مشکل اساسی بعدی این است که مراکز دفن ما بسیار قدیمی هستند. به عنوان نمونه سایت پسماند آرادکوه نزدیک به ۶۰ سال کار کرده است. بدین جهت این ابلاغیه که برای مراکز دفن جدید صادر شده را نمی‌توان در سایت‌های قدیمی موجود رعایت کرد.

معاون دفتر مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیط‌ زیست تاکید کرد: دستگاه‌های مسئول بهتر است در جهت اجرای این ابلاغیه عمل کنند. گاز متان گازی گلخانه‌ای است و در ارتفاع نیز حالت اشتعال نیز قطعا نخواهد داشت. برای محیط زیست مضر است چراکه گاز مخربی است که بر گرمایش زمین تاثیر دارد. درباره تاثیر آن بر سلامت مردم باید وزارت بهداشت توضیح دهد.

کد خبر 723773
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار شهردارى

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha