معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست آخرین وضعیت ۲ توله یوز تازه متولد شده را در مجموعه حفاظت شده توران تشریح کرد.

توله یوزپلنگ

به گزارش همشهری آنلاین، حسن اکبری معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست درباره وضعیت ۲ قلاده توله یوز تازه متولد شده در مجموعه حفاظت شده توران اظهار کرد: براساس خبر واصله از اداره کل حفاظت محیط زیست استان سمنان، ۲ قلاده توله یوزپلنگ (کمتر از یک ماهه) توسط یک نفر چوپان از طبیعت جدا شده و سپس با اطلاع محیط زیست در روز جمعه به محل زنده‌گیری برگردانده می‌شود.

وی افزود: بلافاصله تیم کارشناسی و فنی از سازمان مرکزی و اداره کل سمنان به محل اعزام شدند و تلاش برای اطلاع از وضعیت مادر و حتی الامکان بازگرداندن توله‌ها به زیستگاه انجام پذیرفت لیکن با توجه به سرد بودن هوا، سن پایین توله‌ها و سایر شرایط موجود، به منظور حفظ جان آنها، حدود نیمه‌شب گذشته به پاسگاه محیط‌بانی منتقل شدند.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه خاطرنشان کرد: نکته قابل تأمل اینکه در طبیعت توران، زایمان یوزپلنگ غالباً در اوایل بهار انجام می‌شود زیرا دمای هوا و سایر شرایط طبیعی برای رشد و نمو توله‌ها مناسب است اما زایمان یوز در نیمه دوم پاییز در طبیعت توران پدیده‌ای نادر بوده و احتمال بقای توله‌ها را در طبیعت بسیار دشوار می‌کند.

اکبری در عین حال تاکید کرد: بررسی کامل شرایط منطقه برای مشخص شدن ابعاد موضوع و بررسی و تحقیق از علت و انگیزه چوپان از انجام این عمل ادامه دارد. در مورد توله‌ها هم حسب نظر کمیته کارشناسی تصمیم گیری و اقدام خواهد شد.

کد خبر 725141
منبع: مهر

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 7
  • نظرات در صف انتشار: 4
  • نظرات غیرقابل انتشار: 8
  • مرتضی IR ۱۳:۰۷ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۲
    10 3
    بر عکس تبلیغات در این 4 دهه ، علت انقراض یوز ایرانی نه تصادف جاده ای هست و نه کمبود شکار هست ، علت انقراض این گونه فقط و فقط و فقط چوپانان منطقه حفاظت شده هستند و سهل انگاری دولت در بیرون کردن آنها از مناطق حفاظت شده ، همین
  • IR ۱۳:۲۲ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۲
    13 0
    این اتفاق اولا نشان می دهد به جز تلما و هلیا و مادر توله یوز تصادف کرده، یک یوز ماده دیگر هم در منطقه هست. همچنین باز نشان می دهد حضور دامداران در منطقه به انحا مختلف باعث حذف یوزها از طبیعت می شود.
  • IR ۱۳:۲۷ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۲
    12 0
    ما بایستی تعداد یوزهای در منطقه را به بالای 50 برسانیم و اگر می بینید همین چند توله به دنیا آمده به خاطر تخلیه برخی مناطق از توران است ولی کافی نیست و برای 50 یوز به ناحیه بزرگتری نیاز است.
  • IR ۱۳:۳۳ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۲
    6 0
    اگر این یوزها را مادرشان نپذیرفت نیاز است از کارشناسان برای بزرگ کردن آنها استفاده شود و مثل توله های ایران تلف نشوند.
  • IR ۱۳:۴۰ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۲
    10 0
    موثرترین کار برای یوزها خروج دامداران از زیستگاه یوز است گاهی سگهای گله گاهی شکار و گاهی اشتباهات آنها، یوزها را از بین می برد. ولی متاسفانه در چند سال اخیر تنها کارهایی مثل خرید چند موتورسیکلت یا دو فوتون دیده ایم که باز نابودی یوزها ادامه دارد.
  • IR ۱۳:۴۴ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۲
    9 0
    توران یک زیستگاه پویا و زادآور است و اگر می خواهیم به سرنوشت زیستگاههای یزد دچار نشود نیاز است قسمتهای مورد نیاز آن را از دامداران تخلیه کرده و همچنین کریدورهای ارتباطی آن را حفظ و ایمن کنیم.
  • IR ۱۵:۳۸ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۲
    3 0
    شاید هم بارانهای مونسون در تابستان و ۳ درجه گرمتر بودن مهرماه بی‌تاثیر نبوده باشد.