به گزارش همشهری آنلاین، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در یک سخنرانی در کنفرانس بنیاد جی استریت که متن آن در وبگاه وزارت امور خارجه آمریکا منتشر شده است، با اشاره به روابط آمریکا و رژیم صهیونیستی، ادعاهای پیشین درباره نقش ایران در منطقه را تکرار کرده و گفت: کشورهای ما به طور منظم در رزمایشهای نظامی، تحقیقات و تولید تسلیحات مشارکت دارند. ما به طور منظم گفتوگوهای راهبردی برگزار میکنیم. این همکاری ما را قادر میسازد که در مقابله با طیفی از تهدیدهای منطقهای که تهدید ناشی از ایران بزرگترینشان است، هماهنگ باشیم.
بلینکن در ادامه با بیان اینکه «رژیم ایران مرتب تهدید میکند که اسراییل را از نقشه حذف میکند» ادعای خود را اینگونه ادامه داد: به تامین تسلیحاتی تروریستها و نیروهای نیابتی مانند حزبالله و حماس ادامه میدهند که آنها هم مانند ایران انگیزهشان رد کردن حق موجودیت اسراییل است. در ماههای اخیر، کشورهای بیشتری به آنچه ما از گرایش ایران به ایجاد خشونت و بیثباتی میدانستیم، پی بردهاند.
به نوشته وبگاه وزارت امور خارجه آمریکا، بلینکن در ادامه با اشاره به اتفاقات اخیر ایران و متهم کردن کشورمان به خشونت علیه معترضان همچنین در اظهاراتی مداخلانه جویانه گفت: آمریکا نسبت به ایستادگی در کنار مردم ایران، به ویژه زنان متعهد است که شجاعت فوقالعادهای در مطالبهگری حقوقشان نشان میدهند. ما مجوز ارائه فناوریهایی را میدهیم که مردم ایران را قادر میسازد علیرغم مسدودسازی و قطعی، با یکدیگر و با جهان بیرون ارتباط برقرار کنند. ما همچنین با متحدان و شرکایمان همکاری میکنیم تا کسانی را که مسئول بدرفتاری با شهروندان ایرانی هستند، تحریم کنیم.
بلینکن در ادامه این سخنرانی بار دیگر ادعای نقش ایران در جنگ اوکراین از طریق کمکهای تسلیحاتی به روسیه را تکرار کرده و گفت: رییس جمهور پوتین از این پهپادها برای کشتن غیرنظامیان اوکراینی و تخریب زیرساختهایی استفاده میکند که برای میلیونها خانوار گرما، آب و برق تامین میکنند، درست وقتی که زمستان در راه است.
مقامات ایران و روسیه همکاریهای نظامی این دو کشور را موضوعی غیرمرتبط با جنگ اوکراین دانسته و به کار رفتن پهپادهای ایرانی در جنگ اوکراین را رد کردهاند.
مسکو گفته است که در جنگ علیه اوکراین، از پهپادهای ساخت روسیه استفاده میکند.
وزارت امور خارجه آمریکا در بخش دیگری از این سخنرانی در مخالفت با برنامه هستهای ایران گفت: باور ما را به این که ایران هیچ وقت نباید مجاز به دستیابی به یک سلاح هستهای شود، عمیق است. ما همچنان بر این باوریم که بهترین راه اطمینانیابی از این، دیپلماسی است. وقایع امر مزایای این رویکرد را تایید میکند.
او در همین راستا افزود: پیش از آن که دولت قبلی به طور یکجانبه از برجام، توافق هستهای ایران خارج شود، برنامه هستهای ایران محدود شده بود. ایران به تعهداتش ذیل توافق عمل میکرد. سختترین نظارت و راستیآزمایی موجود در برنامه هستهای آن به عمل میآمد. زمان لازم برای ایران جهت دست یافتن به مواد شکافتپذیر کافی برای تولید یک سلاح هستهای برای مدت بیش از یک سال طول میکشید. این فقط دیدگاه ما نیست، دیدگاه بازرسان مستقل بینالمللی و وزارت امور خارجه وقت است.
بلینکن بیان کرد: پس از آن که دولت قبلی کارزار «فشارحداکثریاش» را به راه انداخت، ایران از پایبندی به بسیاری از محدودیتهای مهم توافق دست کشید و فعالیتهای غنیسازیاش را گستردهتر کرد و به آنها سرعت بخشید. حالا زمان گریز هستهای ایران به چند هفته رسیده است. این رژیم همچنین فعالیتهای ثباتزدایش در منطقه را شدت بخشیده است که مردم ما و شرکایمان را در خطر بزرگتری قرار میدهد.
وزیر امور خارجه آمریکا در ادامه مدعی شد: ما و شرکا و متحدانمان سعی کردیم یک روند هدفمند دیپلماتیک را در پیش بگیریم تا ببینیم میتوانیم به توافقی برای بازگشت دوجانبه به برجام برسیم یا نه، اما ایران به طور مکرر نشان داده است که نمیخواهد یا نمیتواند نسبت اقداماتی که باید انجام دهد، متعهد شود. ما همچنان بر این باوریم که دیپلماسی بهترین راه جلوگیری از دستیابی ایران به یک سلاح اتمی است. اما اگر رژیم ایران این مسیر را رد کند، مقامات آن نباید تردید کنند که تمامی گزینهها روی میز است تا اطمینان بیابیم ایران هیچ وقت به یک سلاح اتمی دست پیدا نمیکند.
علاوه بر این، بلینکن در گفتوگویی با شبکه سیبیاس که متن آن در وبگاه وزارت امور خارجه آمریکا منتشر شده است، در پاسخ به سوالی درباره ادعای تعطیل شدن «پلیسامنیت اخلاقی» و این که آیا این موضوع باعث «متوقف شدن اعتراضات» در ایران خواهد شد، گفت: این به خود مردم ایران بستگی دارد. این موضوع به ما ارتباطی ندارد.
او افزود: اگر حالا به گونهای به این اعتراضات پاسخ داده شده است، میتواند امر مثبتی باشد اما باید ببینیم در عمل چگونه میشود و مردم ایران چه فکری میکنند. این موضوع به خودشان بستگی دارد.
ادعای «تعطیل شدن گشت ارشاد» در پی اظهارات اخیر حجتالاسلام والمسلمین، محمد جعفر منتظری، دادستان کل کشور منتظری در نشستی مطرح میشود که در پاسخ به سوال یکی از حاضران مبنی بر این که چرا گشت ارشاد تعطیل شد، اظهار داشت: گشت ارشاد ربطی به قوه قضائیه ندارد و از همان جایی که در گذشته تاسیس شد از همانجا نیز تعطیل گردید. البته قوه قضائیه نظارتهای خود را بر کنش های رفتاری در سطح جامعه ادامه می دهد.
نظر شما