به گزارش همشهری آنلاین، آییننامه اجرایی قانون تأسیس و نحوه اداره کتابخانههای عمومی کشور مشتمل بر پانزده ماده و هشت تبصره سال ۱۳۸۲ در مجلس شورای اسلامی تصویب رسیده است.طی دو دهه از اجرای این قانون،نواقص و مشکلات بسیاری در آن آشکار شد.
پیگیری برای اصلاح و بازنگری در این طرح از اواخر دوره مدیریت علیرضا مختارپور بر نهاد کتابخانههای عمومی کشور آغاز شد و در دوره مدیریت مهدی رمضانی سرعت بیشتری به خود گرفت.
حالا، کمیسیون فرهنگی از تصویب این طرح در کمیسیون خبر داده و گفته است که طرح به زودی به هیئت رئیسه ارائه شده تا در نوبت بررسی در صحن علی قرار گیرد.
حجتالاسلام والمسلمین حسین جلالی، عضو ناظر مجلس در هیأت امنای کتابخانههای عمومی کشور و عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در خصوص طرح تصویب شده به خبرنگار تسنیم گفت: طرح فعلا در کمیسیون فرهنگی به تصویب رسیده است و باید در صحن علنی نیز بررسی و تصویب شود، در حین بررسی در صحن علنی ممکن است اعداد و ارقام تغییراتی داشته باشند.
شهرداری کلانشهرها یک درصد و شهرداریهای غیربرخوردار نیمدرصد
وی با اشاره به تغییرات طرح نحوه تأسیس و اداره کتابخانههای عمومی کشور گفت: یکی از مواردی که در این طرح بررسی و با تغییراتی همراه بود، سهم نیمدرصدی کتابخانههای عمومی در درآمد شهرداریها بود، ما رقم نیمدرصد را در کلانشهرها به یک درصد افزایش دادیم و برای شهرهای غیربرخوردار همان نیم درصد در نظر گرفته شد، بر این اساس شهرداری کلانشهرها باید یک درصد و شهرهای غیربرخوردار نیم درصد از درآمد سالیانه خود را به حساب انجمن کتابخانههای عمومی هر شهرستان واریز کنند. معیار این تقسیمبندی نیز بر اساس تقسیمبندی سازمان برنامه و بودجه تعیین خواهد شد.
پرداخت سهم شهرداریها الزامآور شد
وی ادامه داد: در قانون فعلی، شهرداریها در پرداخت این نیم درصد مجاز و مختاربودند، ما در طرح مورد تصویب کمیسیون فرهنگی این موضوع را الزامآور کردیم،حتی برای اطمینان خاطر در یک مادهای جرمانگاری هم کردیم تا شهرداریها در صورت عدم پرداخت مشمول تخلف شوند و طبق قانون مجازات اسلامی با آنها برخورد شود. البته با الزامی کردن در صورت عدم برخورد دیوان محاسبات نیز میتواند وارد شده و از سهم سازمان شهرداریها به حساب کتابخانههای عمومی واریز کند.
سهم ۵درصدی برای وزارت ارشاد
جلال تصریح کرد: موضوع دیگر سهم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، وزارت ارشاد هر ساله به نهاد کتابخانههای عمومی کمک میکند، میزان این کمک مشخص نبود، ما این میزان را ۵ درصد از منابع وزارت ارشاد درنظر گرفته و ثبت کردیم، البته این کمک اختیاری است و نمیتوانستیم طبق قانون آن را الزامی کنیم.
حقوق کتابداران هر ساله ۱۰ درصد افزایش یابد
وی به افزایش حقوق کتابداران اشاره کرد و گفت: تغییر دیگر در پرداخت حقوق کتابداران بود، ما پرداخت حقوق کتابداران را از فصل اول و ۵ به فصل ۲ و ۶ منتقل کردیم تا پرداخت حقوقها شفافتر شده و ضمانت اجرایی بیشتری پیدا کند؛ حقوق کتابداران محترم بر اساس فصل ۶ هر سال ۱۰ درصد افزایش پیدا میکند.
وی با اشاره به دیگر موارد این طرح به سرفصلهایی چون امور خیریه، ساختمانها املاک، مسائل حقوقی و... اشاره کرد و گفت: مهمترین تغییرات در قانون نهاد مواردی بود که گفتم، طرح تصویبی کمیسیون فرهنگی باید در نوبت طرح در صحن علنی قرار بگیرد، امیدوارم تا قبل از بررسی بودجه این اتفاق رخ دهد.
نظر شما