حسین جلالی تاکید کرد: ما می‌گوییم قانون حجاب و عفاف باید اجرا شود؛ از کاهش خدمات اجتماعی شروع می‌شود تا مسائل دیگر. قانون تقریبا کامل شده است. ۳۷دستگاه درخصوص حجاب و عفاف مسئولیت دارند و همه توجیه شده‌اند. طرح کاملا برای اجرا آماده شده است و به‌نظرم یک هفته‌ای است که طرح دارد اجرا می‌شود.

حسین جلالی

به گزارش همشهری آنلاین،‏ روزنامه همشهری نوشت: ارکان دولت، مجلس و قوه قضاییه به‌دنبال مناقشات ۳ماه اخیر بر سر موضوع حجاب و صحبت‌های سیدابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور مبنی بر احتمال تغییر در روش‌های اجرای گشت‌ارشاد طی جلسات متعددی به‌دنبال شیوه‌های جایگزین برآمده‌اند. استناد آنها به یک مصوبه مرتبط با جلسه تصمیم‌گیری دی‌ماه ۱۷سال قبل (۱۳۸۴) شورای فرهنگ عمومی و خارج از مجموعه دولت و مجلس است؛ بر همین اساس نیز بیشتر با عنوان طرح حجاب و عفاف شناخته می‌شود.

این دستورالعمل دستگاه‌ها را به‌نحو الزام‌آورتری مجاب به رعایت برخورد در حوزه حجاب و عفاف می‌کرد. در این مصوبه که سیزدهم دی‌ماه ۱۳۸۴ تصویب شده بود، برای نخستین‌بار از مواردی همچون «تذکر به افراد بدحجاب و برخورد با آنها طبق ضوابط قانونی در اماکن عمومی شهر» و «برخورد غیرمستقیم با عوامل فساد و پوشش نامناسب از طریق تشکل‌های دانشجویی» سخن به میان آمده بود. (جلسه۴۲۷شورای فرهنگ عمومی)

محمدجعفر منتظری، دادستان کل کشور پنجشنبه ۱۰آذر امسال در نشستی با موضوع «تبیین ابعاد جنگ ترکیبی در اغتشاشات اخیر» در قم گفته بود: «مجلس و شورای‌عالی انقلاب اسلامی در حال کار و مطالعه روی مسئله حجاب هستند که نتایج آن تا ۱۵روز آینده مشخص خواهد شد.»

حسین جلالی، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس هم نیمه‌های آذرماه گفته بود: «مهسا امینی بهانه بود. اینها فهمیدند که طرح حجاب و عفاف قرار است در کشور اجرا شود، این بازی‌ها را درآوردند. از طرح حجاب و عفاف عقب‌نشینی نخواهد شد. هماهنگی‌های خوبی بین وزارت کشور، ناجا و قوه قضاییه صورت گرفته است. عده‌ای مانع هستند، ولی نمی‌توانیم از این اصل اصیل اسلامی دست برداریم. این قانون ظرف ۲هفته آینده اجرایی می‌شود و خبرش هم به شما داده خواهد شد.»

اشاره این نماینده عضو کمیسیون فرهنگی مجلس به جلسه ۱۴تیرماه امسال شورای‌عالی انقلاب فرهنگی به ریاست سیدابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور بود. موضوع حجاب و عفاف دستور کار این جلسه بود و رئیسی دبیرخانه شورا را موظف کرد با همکاری همه دستگاه‌ها و نهادهای فرهنگی و اجرایی نسبت به اجرای قانون مصوب مجلس شورای اسلامی و قانون سال ۱۳۸۴ شورای‌عالی انقلاب فرهنگی اهتمام لازم را داشته باشند.
همشهری در گفت‌وگو با حسین جلالی، نماینده مجلس سرنوشت این طرح و تصمیم کلان حاکمیتی در ارتباط با موضوع حجاب و عفاف را جویا شد.

 نتیجه جلسات ۱۵روزه چه شد؟ وضع به چه منوالی پیش رفته است؟
ما روی همان اصل قانون حجاب و عفاف صحبت کردیم. قانون جای خودش باقی است و باید اجرا شود. وظیفه ما مجلسی‌ها نظارت بر اجرای قانون است. حالا مجری هرگونه صلاح دانست می‌تواند شیوه اجرای قانون را تغییر دهد، ولی نیاز به قانونگذاری ندارد. ما می‌گوییم قانون حجاب و عفاف باید اجرا شود؛ از کاهش خدمات اجتماعی شروع می‌شود تا مسائل دیگر در حوزه‌های مختلف؛ بنابراین مجری هرگونه صلاح دانست قانون را اجرا می‌کند. قانون تقریبا کامل شده است. ۳۷دستگاه درخصوص حجاب و عفاف مسئولیت دارند و همه توجیه شده‌اند. طرح کاملا برای اجرا آماده شده است و به‌نظرم یک هفته‌ای است که طرح دارد اجرا می‌شود.


چند جلسه برگزار شد؟
بیش از ۱۰۰جلسه در این خصوص با نفرات متفاوت برگزار شده است و هماهنگی‌های لازم صورت گرفته است. این حوادث و اغتشاشات تبدیل به یک فرصت شد. ما سال‌ها درصدد بودیم که این مسئله به یک سرانجامی برسد و اینطور رهاشده نباشد. الحمدلله زمینه خوبی فراهم شد و تحصن خانم‌ها در شهرستان، مباحث فضای مجازی و شرایط دانشگاه در رأس امور قرار گرفت و برنامه‌های خوبی برای حل این معضلات صورت گرفت.

این جلسات در چه سطحی برگزار می‌شد و چه کسانی در آن شرکت داشتند؟
یک زمان این جلسات با اصناف و تولیدی‌های پوشاک ازجمله رئیس صنف پوشاک و مسئولان این صنف برگزار شد. برخی جلسات با حضور نیروی انتظامی و مسئولان نیروی انتظامی و قسمت فرهنگی و مدیریت ناجا برگزار شد. جلساتی در سطح قرارگاه و وزارت کشور برگزار شد. وزیر کشور و معاونان ایشان در جریان این جلسات و تصمیمات قرار دارند. در قوه قضاییه دادستان و نیروها هرکدام به تناسب برای هماهنگی‌های لازم دعوت شدند و کارهای خیلی خوبی در این زمینه بین مجلس، قوه قضاییه و دولت صورت گرفته است. این طرح با قوت اجرا می‌شود.


رویکرد کلی بر این بوده است که مصوبات شوراهای فرادستی در بحث حجاب و عفاف سخت‌تر اجرا شود یا اینکه روش اجرا تغییراتی کند؟
نه. قانون حجاب و عفاف سر جای خودش است، ولی پیش‌بینی بر این است که وضع بهتر از گذشته اجرا و فضای سلامت جامعه بهتر از گذشته خواهد شد.


یعنی برخوردهایی از جنس گشت ارشاد تشدید خواهد شد؟
اصلا هیچ‌گونه مواجهه فیزیکی در این طرح وجود ندارد و تقابلی صورت نمی‌گیرد. تذکر شفاهی هم داده نمی‌شود. هیچ برخورد و دستگیری هم صورت نمی‌گیرد. این کار از طریق مدیریت هوشمند انجام می‌شود.


یعنی همان کاهش خدمات اجتماعی؟
حالا مواردش را مجری تعیین می‌کند. ممکن است برخورد در یک رستوران و فروشگاه با یک فرد در خیابان متفاوت باشد. همچنین جریمه فرد بی‌حجاب در خودرو متفاوت از رستوران خواهد بود. برخورد با هر کسی به تناسب خودش خواهد بود.


رویکرد نماینده‌های مجلس درخصوص پیاده‌سازی طرح حجاب و عفاف چه بوده است؟
وقتی قانون سر جایش قرار دارد، مجلس تنها نظارت می‌کند. ما نیاز به قانونگذاری نداشته‌ایم. مجلس از این طرح حمایت و کمک می‌کند؛ ما هم قانونگذاریم و ناظر بر قانون؛ بنابراین مجلسی‌ها که خودشان قانونگذار هستند، از اینکه مر قانون درست اجرا شود، خوشحال می‌شوند.
 

کد خبر 729442
منبع: روزنامه همشهری

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست داخلی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 424
  • نظرات غیرقابل انتشار: 9
  • کاوه IR ۱۷:۱۸ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۹
    یاد گرفتن از تجربیات دیگران هم خوب است. در ترکیه چهل سال پیش در خیابان از هر صد زن بزحمت ده درصد نفر محجبه بودند . بیست سال پیش تقزیبا 50 درصد شد. الان بالای 80 درصد است. خوانواده های لاییک بسیاری هستند که فرزندان انها خود خواسته محجبه شده اند. بدون نیاز به هیچ قانون و مصوبه و اجبار دستگاه ها و غیره. ایا ما فارغ التحصیل جامعه شناسی و روانشناسی اجتماعی نداریم؟
  • M IR ۱۸:۰۱ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۹
    هر چ زودتر و با جدیت ادامه داشته باشد
  • IR ۲۳:۱۰ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۹
    موضوعات بسیارمهمتروکلیدی درکشورهست که بایدبه آنهاپرداخته شود،