اسماعیل کوثری نماینده تهران در مجلس گفت: کشورهای استکباری بدانند روزی خواهد رسید که یاران حاج قاسم انتقام خون ایشان را از آمرین و عاملین خواهند گرفت.

محمد اسماعیل کوثری - نماینده تهران در مجلس

همشهری آنلاین گروه سیاسی: در سومین سالگرد شهادت سردار قاسم سلیمانی، اسماعیل کوثری نماینده فعلی مجلس و از فرماندهان پیشین سپاه ناگفته‌هایی را از فرمانده پیشین سپاه قدس در گفت‌وگو با همشهری آنلاین مطرح کرد.

کوثری در این گفت‌وگو از نبوغ نظامی سردار سلیمانی در جنگ و عملیات‌های مختلف گرفته تا سیر تحول نیروی قدس و اثرگذاری این نیرو در معادلات منطقه را توضیح داد و خاطراتی هم از حضور بی‌واسطه شهید سلیمانی در میان مردم گفت. در شرایطی که سپاه پاسداران نیز بر انتقام قطعی از عاملین ترور سردار سلیمانی تاکید کرده نماینده تهران در مجلس نیز گفت: کشورهای استکباری بدانند روزی خواهد رسید که یاران حاج قاسم انتقام خون ایشان را از آمرین و عاملین شهادت ایشان خواهند گرفت.

در ادامه مشروح این گفت‌وگو را می‌خوانید.

اولین برخورد شما با شهید سلیمانی در چه مقطعی بود؟ خاطره‌ای از آن زمان دارید؟

بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و آغاز جنگ ایشان از یکی از ادارات اجتماعی استان کرمان به جبهه آمدند و آشنایی من هم از سال ۶۰ در جبهه با حاج قاسم اتفاق افتاد. در آن مقطع ایشان تیپ ۴۱ ثارالله تشکیل دادند و در عملیات فتح المبین در منطقه شمال دشت عباس تیپ فعال شد و وارد عمل شدند. حاج قاسم رشد خود را با این تیپ در عمل نشان داد و آنچنان در عملیات‌های مختلف حضور فعال داشتند که تیپ تبدیل به لشکر ۴۱ ثارالله شد. به ویژه از عملیات والفجر ۸ که بنده در لشکر ۲۷ بودم تا پایان جنگ عملیات‌ها را در کنار هم طی کردیم. حاج قاسم بسیار فعال و طراح در زمینه عملیات‌ها حضور داشتند.

به نظر شما این موفقیت نظامی ناشی از چه بود؟ شهید سلیمانی آموزش نظامی و استراتژی جنگ دیده بود؟

در آن مقطع آموزش‌ها کوتاه بود و امکان آموزش بلندمدت فراهم نبود. این استعداد و خلاقیت خود این افراد به ویژه حاج قاسم بود که توانستند موفق عمل کنند. استعداد حاج قاسم به حدی بالا بود و در جنگ شکوفا شد که ایشان در سن بیست و پنج سالگی فرمانده تیپ شد و ۲ سال بعد نیز تیپ تبدیل به لشکر شد و حاج قاسم در بیست و هفت سالگی فرمانده لشکری بود که در جنگ بسیار کارساز و اثرگذار بود. این رفتار و روش و فرماندهی ایشان و سایر فرماندهان دفاع مقدس تالیف قلوب بود و او قلب‌های رزمندگان را تسخیر می‌کرد و آنچنان هماهنگ با او بودند که باعث موفقیت در جبهه می‌شد. بعد از جنگ نیز با همین روش و اخلاق حسنه توانست در نبرد با اشرار پیروز شود.

بعد از دفاع مقدس به علت وضعیت ناامنی که اشرار و قاچاقچیان بزرگ در جنوب شرق کشور ایجاد کردند مسیر سردار سلیمانی در آنجا ادامه پیدا کرد. ایشان در ابتدا پیغام‌هایی به اشرار و سران قاچاقچیان داد تا دست از فعالیت‌های خود بردارند. یک سری از آن‌ها همان ابتدا قبول کردند و اسلحه‌های خود را تحویل دادند. در ادامه نیز حاج قاسم با قدرت منطقه را از لوث وجود باقی قاچاقیان که به فعالیت خود ادامه می‌داند پاکسازی کرد و در نهایت منطقه را به امنیت رساند.

پس از این مقطع سردار سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه شد. این نیرو در طول بیست سال فرماندهی شهید سلیمانی چه تغییراتی کرد و چه تاثیراتی در معادلات منطقه داشت؟

با واگذاری فرماندهی نیروی قدس به سردار سلیمانی ایشان رویه سازنده خود را در این مقام پیش گرفت. در بیست و یک سالگی که حاج قاسم فرماندهی این نیرو را به عهده داشتند عمق راهبردی جمهوری اسلامی به تدریج افزایش پیدا کرد و نیروی قدس تغییرات چشم‌گیری داشت. نخستین زمینه‌های فعالیت ایشان در افغانستان بود و سپس در جنگ ۳۳ روزه با رژیم اشغالگر قدس نقش سردار سلیمانی به اوج خود رسید. در این جنگ پیروزی‌های محور مقاومت با رشادت‌ها و نبوغ نظامی سردار سلیمانی صهیونیست‌ها را به استیصال رساند و به شدت دنبال سردار سلیمانی در لبنان بودند. نقش ایشان انتقال تجربه نظامی به فرماندهان حزب الله و باعث شد که محور مقاومت پیروز شود و پس از ۳۳ روز با واسطه‌گری کشورهای عربی آتش بس اعلام شود.

تجهیز کشورهایی که در محور مقاومت قرار داشتند از دیگر اقدامات مهم سردار سلیمانی بود. آنچنان این کشورها از تجربه و دانش نظامی پر کرد که جبهه مقاومت به مرور نقش پررنگ‌تر و بسیار قوی‌تری در منطقه پیدا کرد.

آمریکایی‌ها با چه استدلالی تصمیم به ترور شهید سلیمانی گرفتند و هزینه‌های این ترور را پذیرفتند؟

یکی از اثرگذارترین شکست‌های جبهه استکبار در منطقه نیز شکست داعش بود که با ایشان انجام شد. این کشورها قصد داشتند تا سوریه و عراق را به اسم حکومت اسلامی تصرف کنند و سپس به مرزهای ایران برسند. اما حاج قاسم با سازماندهی و آموزش و تجهیز نیروهای عراقی و سوری داعش را با شکستی سنگین مواجه کردند. این پیروزی باعث خشم کشورهای استکباری و صهیونیست‌ها شد. چرا که هزینه‌های گزاف آن‌ها در حمایت از داعش به نتیجه نرسید و حاج قاسم به همراه جبهه مقاومت پیروز شد. پس از این بود که کشورهای استباری و ارتجاع منطقه به این نتیجه رسیدند که عامل اصلی شکست‌های خود را ترور کنند. در نهایت نیز ایشان به همراه ابومهدی مهندس و یارانشان به شهادت رسید که نشان‌دهنده روح شیطانی که رییس جمهور پیشین آمریکا و جبهه استکبار و صهیونیست‌ها داشت.

اما این کشورها بدانند روزی خواهد رسید که یاران حاج قاسم انتقام خون ایشان را از آمرین و عاملین شهادت ایشان خواهند گرفت.

آیا خاطره ناگفته‌ای از شهید سلیمانی دارید؟

خاطره‌ها بسیاری از ایشان دارم به ویژه در جنگ و عملیات کربلای ۵ که شخصیت برجسته و ممتاز حاج قاسم را نمایان می‌کند. اما خاطره‌ای که برای من شخصا درس‌آموز بود به پنج یا شش ماه پیش از شهادت ایشان برمی‌گردد. من برای یادواره شهدا به یکی از شهرهای کرمان می‌رفتم که در هواپیما اتفاقی هم‌سفر شدیم. وقتی از فرودگاه بیرون آمدیم همینطور که قدم می‌زدیم و در انتظار ماشین بودیم حاج قاسم بین راننده‌های تاکسی فرودگاه رفت و با تک تک آن‌ها خوش و بش کرد و روبوسی کرد و احوال آن‌ها را جویا شد. این مردمی بود ایشان یکی از شاخصه‌های بسیار برجسته حاج قاسم بود که با همه اقشار جامعه نشست و برخواست داشتند و به همین دلیل در دل‌ها نشست.

فکر می‌کنید شهادت سردار سلیمانی چه تاثیرات و پیامدهایی داشت؟

استقبال مردم از ایشان نشان داد که مردم تا چه حد با مسئولینی که روحیه انقلابی و جهادی دارند همراه و به آن‌ها وفادار هستند. از سوی دیگر شهادت ایشان نشان داد که مردم تا چه حد این فرماندهان را که برای امنیت ملت تلاش می‌کنند را عزیز می‌دارند. ولایت‌مداری حاج قاسم نسبت به مقام معظم رهبری یکی دیگر از دلایل محبوبیت ایشان بود. در نهایت اقتدار سردار سلیمانی در عرصه بین‌المللی یکی از عوامل قدرت‌ساز ایشان در حیات خود بود که پس از شهادت نیز موجب وحدت و یک‌پارچگی ملت‌ها به ویژه ملت عزیز ایران شد.

کد خبر 732054
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار دفاع-امنیت

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha